0 oy
198 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (21 puan) tarafından
Arkadaşlar 8 aylik kizim iki gündür çok iştahsız normalde güzel yiyordu yediremiyorum kesinlikle ağzını açmıyor kafasını çeviriyor diste çıkarmıyor şuan 4 dış çıkardı ne yapacağımı bilemedim çok uzuluyorum emiyor da ama yetmezki

5 Cevaplar

0 oy
(2,662 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Çok stres yapmayın bebeği biraz kendi haline bırakın az az sık sık teklif edin. Bebek 9.aya kadar tatmak isterse tadar. Tadım olduğu için 1 kaşık bile yese yeterli. 2-3 gün biraz aciksin. Sonra kendiliğinden yemeye başlar yine. Belki disi yerleşiyordur. Bu aylar dış dönemi tamda.  Devam ederse bir kan baktirorsiniz. Belki demir eksikliği vardır o da iştahsızlık yapar. Ama iştahlı bir çocuk birden ağzını acmiyorsa muhtemelen cami yanıyordur distir 
(21 puan) tarafından
Yüreğime su serptiniz saolun demir damlası kullanıyorum az önce Bi kasik yoğurdu zor verdim
(2,662 puan) tarafından
Kullanırken de kansızlık olabilir 9.ayda rutin tahlil yapılıyor o zaman bakılır ama stres yapmayın. 9.ayini doldurana kadar bebek isterse tadar. İstemezse zorlamayin. Her zaman dönem dönem böyle şeyler olur. Hastadır kulağı ağrıyordur dışı yerleşir bir çok şey olabilir. Onlarda biz gibi insan. Siz hastayken disiniz agriyinca yemek yemezsiniz değil mi. Hiç zorlamayın kendi isteyince yer tekrar. Belli ki bir sıkıntısı var. Bir kaç güne düzelir. Benim kızım hipoglisemik bir bebek. Yememenim dibini gördüm hatta 9.ayda dişleri geldiğinde birinde 10 birinde 18 saat aç kaldı 0 ek gıda 0 mama. Hiç şakasız. 12. Saatte serum yapildi. Doktor artık bayilirsa mudahele ederiz dedi damardan. 6 saat sonra ağrısı hafifleyinve hiç birşey yok gibi beslenmesi devam etti. Korkmayın şekeri düşmez kilo kaybetmez bir kaç günden. Bebeğim 9.aya kadar 1-2 kaşık yerdi kilosu hep üst sınırdaydi 2.5 kg doğdu. Bebeğinize güvenin akışa bırakın o yolunu bulur ❤️
(21 puan) tarafından
Uzman hekim gibi konusmussunuz Allah razı olsun bende inanın kendimi suçlu gibi hissedecekdim zorladım ilk başlarda yesin diye benden mi oldu demistim
(2,662 puan) tarafından
Zorlamayın yeter ki. Bebekler inattir sizinle daha çok inatlasir. Kendi haline bırakın soğuk seyekr teklif edin onları kolay kolay reddetmezler :)
-Reklam-
0 oy
(49 puan) tarafından
Zorlayınca soğuyolar sevdiği şeyleri yap yoğurt çorbası sever çoğu bebek ben o zamanları yoğurt çorbasıyla atlattın 
(21 puan) tarafından
Evet zorluyorum biraz tabaklaki bitsin diye0
0 oy
(1,093 puan) tarafından
Oğlum ek gıda dönemine geçtiğinde pek iyi bir başlangıç olmamıştı pek yemedi birşey anne sütüne devam ediyorduk. Çevremdeki çoğu kişi  korkuttu beni yemiyor işte yedirmen lazım yok püre yapma asla pütürlü yemez falan çocuğu sürekli zorladım ki kilosu da gayet iyi ilerliyordu. Sonra araştırınca zaten belli bir döneme kadar yemek yeme modunda doyumluk olmuyorlar tadımlık devam ediyor :D 

Sonrasında oğlum büyüdükçe çoğu şeyi yemeye başladı şükür şuan 15 aylık oldu kendi aciktiginda mama diyip istiyor. Ama şu da var bebeklerde de büyük insanlar gibi iştah kaybı olduğu zamanlar oluyor canım. Biz nasıl her zaman her gün müthiş beslenmiyorsak onlarda bazen istemiyorlar. 

Kilo problemi yoksa sağlığı yerindeyse çokta kasma canım canı istediginde gerçekten aç hissettiginde yicek zaten :) 
0 oy
(899 puan) tarafından
Canım benimki 8.5 aylık günde 1 tatlı kaşığı bile yemiyor sütle doyuyor doktor zorlama tadına baksa yeter dedi
0 oy
(1,420 puan) tarafından
8 ay da uyku gerilemesi de oluyor bir buyume atagi geciriyorlar herhalde.Damak tadi olusmaya basliyor secicilik artiyor.Her ay baska bir dongu de bebekler onumuzdeki ay yedigini bir sonraki ay yemiyor fln.Hayati seviyelerde yiyecegi kadar besleyin travma olmasin.
(21 puan) tarafından
Tamam dediklerinizi dikkate alacağım o zaman uyku problemi de bundan şu saat oldu halaa ayaktayım hareketleri çoğaldı

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 103 göst.
+1 oy
7 cevap 251 göst.
0 oy
4 cevap 81 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Emine4242 (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
7 Şubat 2025 Diğer kategorisinde GizeMikail (669 puan) tarafından soruldu

Kategoriler