0 oy
500 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Yazı uzun olabilir. Bastan söyleyeyim. Çok uzun okuyamadım sıkıldım vs yazacak olanlar lütfen zaten kötü hissederken yazmasın. Elimden geldiği kadar özet gibi yazacağım. 

Daha önce post açmıştım. Iki hafta önce cok sevdiğim babaannemi kaybettim ve bu süreçte eşimden beklediğim teselliyi göremedim.

Ölüm haberini aldığımda gece babaannemin kötü olduğu haberini almış olmamıza rağmen yatmayıp bilgisayar oyunu oynadığı için biraz daha uyuyayım deyip beni teselli etmedi. 

Kalktığında başka bir konuda tartıştık sesini yükseltti. 

Bana sarılıp teselli etmek aklına geldiğinde 1 saat geçmişti. 

Toplamda 5 gün izin aldığı halde 3. Gün sıkıldım ben eve gideceğim demeye başladı. Zor bela 1 gün daha kaldı. 

Orada kaldığı sürede bir de gelip oramı burama dokunmaya çalıştı. Ben cenaze evindeyiz falan deyince "Bunu bahane eder 40 gün yapmazsın artik" gibisine sinirime dokunan şeyler söyledi. 

O gitti ben 10 gün daha kaldım. O sürede ben aramadığım müddetçe aramadi. Bunu söyleyince basın kalabalıktır ondan aramadım diye bahane etti ama sonra da durum değişmedi. 

Sonra beni almaya geldi 1 gece durdu eve döndük. Dönüş yolunda sanki keyif için gitmişim gibi bir süre gitme artık yol yoruyor beni dedi. Bu arada yol mola falan verirsen 3 saat, hiç durmadan gidersen 2 saat ve sırf böyle konuştuğu için ben 3 aydır gidelim diyememistim. Babaannemi 2 saatlik yolda bir kere daha göremedim. Bebekle otobüse falan binmeye de izin vermiyor. 

Eve döndük odaya girdi geceye kadar bilgisayar oynadı. Evde hiçbir şeyle ilgilenmemiş. Buzdolabına bir şeyler dökülmüş her şey çürümüş. Ben geldim çocuğu yıkadım valizi boşalttım dolabı temizledim ağlaya ağlaya. Ve bir kere gelip yardım edeyim mi nasılsın demedi. 

Ertesi günü eve geldi yemek yedik bu sırada zaten üzüntüden ve hareketlerinden pek konuşmadım onunla. Tam kahve yaptım önüne koydum ben kahveye gideceğim arkadaşlarla buluşacağım dedi. Normalde ben git diye zorlarım öyle bile zor gider ki o gün tam babaannemin ölümünün 2. Haftası olan gündü. 

Tam o çıkarken bebeğim kaka yapmıştı ve tasmisti onu banyoya soktum gitti zannedip ağlamaya başladım. Geldi ne oluyor dedi içimden geldi öyle ağlamak dedim. Yine de çıktı gitti.

Gece ne oluyor bu tavır ne dedi son zamanlarda nasıl davranıyorsun dedim, bir gün senin de canın yanarsa ben de aynısını yapacağım dedim. O da ben gayet her şeyi yaptım görevimi yaptım tarzı konuşunca seninle tartışmak bile istemiyorum deyip gittim. 

Sonraki gün arabada bağırdı yüzüm gülmüyor vs diye. 

Az önce de baya kötü kavga ettik. Hem de süpürgeyi koridorda bıraktım diye bana bağırdığı için. :D Bu arada babaannem öleli bugün 17. Gün. Burasını saklamayacağim yüzüne karşı bela okudum. 

Bana ****** falan dedi. Ama hiç üzmedi bu dediği niyeyse. Yani o kadar umurumda olmadı ki. 

Bilmiyorum kim haksız. Ama yorgun ve bıkkın hissediyorum. Bebeğimiz olmasa kapıyı çeker giderim o haldeyim. En ihtiyacım olan zamanda yanımda olmayınca gerisi boşmuş. 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Bunu yazmayı unutmuşum. Ben babaannemin kendi ördüğü çantalarını hatıra olarak yanıma getirdim. İnanın küçük şeyler. Bir de evindeki saati getirdim. Valizleri arabadan indirirken bunları gördü. Ne yapacaksın bunları dedi dedim babaannemin hatırası. Ne gerek vardı buraya getirmeye babangilde kalsaydı falan dedi. Yani düşündükçe başka ayrıntılar da geliyor aklıma inanın çok uzun olmasın diye çoğu şeyi üstün körü yazdım. 
-Reklam-
0 oy
(4,141 puan) tarafından
Şimdi o senin tribini filan anlamayacak babaannenin vefatına bağlayacak ve maalesef ki yine destek olmayıp bu süreci böyle götürecek canım 

Yapman gereken şey içindekileri sayıp dökmek hem sen rahatlayacaksin hem de hatasını duymasını sağlayacaksın
tarafından
Zaten çok kötü kavga ettik. Hakaret vs de oldu başka konuda kavga ettik ama şu an konuşmuyoruz. Konuşacak durumda da değiliz
0 oy
(978 puan) tarafından
Cenaze evinde mıncıklamak nedir ya Allah yardım etsin sana hiç bişey diyemiyorum 
tarafından
En çok dokunan da oydu. Bir de nasil böyle konuşursun deyince keyfin yerine gelsin istedim şaka yapıyorum vs dedi. 3 gün bile olmamıştı babaannem öleli.
(978 puan) tarafından
El elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış acı senin acın tamam anlamaz ama eşinin çektiği acıyı da mı görmez hatırlıyorum eski postu yanlış değilsem annen baban kadar belki daha da yakındınız. Onunda o günleri gelecek elbet.
0 oy
(895 puan) tarafından
Evet haklısın insan eşinden destek bekliyor buna benzer bir durum yaşadım o günden beri eşime karsi hep içimde kızgınlık var ve inan onunda üzülecegi anı bekliyorum yaşatmak için aynısını 
tarafından
Ben de o durumdayım ama artık o bir aci yaşayana kadar bu evlilik devam eder mi ondan bile emin değilim
(895 puan) tarafından
İllaki eder sakin zamanda sakin bir şekilde söylersin kırgınlığıni benim eşimde uyuyordu o sırada ben uyku şeyi anlamadım dedi ama ben onu duyar duymaz kalkmadigi için kinlendim sen şuan çok üzgünsün bu süreçte kendine odaklan toparlanmaya başla eşine ne yapacağına karar verirsin
tarafından
Uyanma meselesi sadece birisi. Babaannemin kötü olduğu sabaha çıkmayacağını zaten haber aldık. Ölüm haberi alırsak sabah çıkmamız gerekecegini biliyordu ama bir şeye kızdı sabaha kadar bilgisayar oynadı. Sonra kalkmadı valizi tek başıma hazırladım kalkınca da tartıştık inan bir tek şeyle kalsa affederdim sonra da devam etti ve hiçbir eksik görmüyor
(895 puan) tarafından
Gerçekten de eşin sorumsuz ve insan değil insan eşine olan saygısından kalkar yardımcı olur ya da gitmeye hazırlık plan yapar haklısın ama ona bunu açıkça şöyle bir gün seninde acı günün olacak o zaman sana aynısını yaşatacağım diye söyle
0 oy
(4,756 puan) tarafından
Gercekten çok üzüldüm senin adına, peki eşin hep mi böyle 
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Benim annem vefat etti ve çok ağır bir şekilde oldu ölümü. Kanserdi. 50 yaşında öldü annem çok gençti bir de. Annem vefat etti 2 gün sonra 24 saat yol gidip evimize ulaştık. Kayınpederim aramış Galatasaray'ın transferini konuşuyor eşimle. O an ikisini de öldürmek istedim. Adamdan hala nefret ediyorum. Yani insanın acısına saygı duymak bu kadar mı zor. Cenaze evinde kadını mıncıklayacak kadar nasıl kudurdun be adam. İnsan o zor günlerde yapılanları unutmuyor. 
(2,232 puan) tarafından
Sizin kayınpederi benimkine benzettim bir değişik olaraktan.. Allah bizlere sabır versin gerçekten
(2,603 puan) tarafından
1.5 sene geçti ben unutamadım. Allah sabır versin canım ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun
(2,232 puan) tarafından
Aminn Allah gani gani rahmet eylesin annenizin mekanı cennet olsun inşallah
0 oy
(437 puan) tarafından
Kendini düşünen bencil bir esiniz var anlattıklarınıza göre yaptığı terbiyesiz lik cok ayıp etmiş narsiştlik de var gibi senin davranişlarini saçma ona göre bu ne tavır diyerek üstte cıkmaya çalışması bence işine geldiği gibi hareket ediyor gibime geldi 
0 oy
(899 puan) tarafından
Hiç acı yaşamamış galiba. Benim de anneannem öldüğünde uzun süre normal olamadım eşim ilk  zamanlar destek oldu ama sonrasında normal olmamı bekledi o bile çok zoruma gitti allah sana kolaylık versin
tarafından
Her şeyin bir adabı var. Evet belli bir zaman sonra beklese anlarım da daha haberi aldığım ilk andan itibaren doğru düzgün bir destek göremedim anca bir iki kere sarılıp yapacak bir şey yok vs dedi
0 oy
(484 puan) tarafından
Cenaze evinde mıncıklama ve ailene gitme zamanlarına mudahele etmesi konusunda hatalı ancak empati kurduğumda, bende eşimin ninesi için evlerinde 5 gün kalmazdım açıkçası. (Ki severim hiç sorunum yok). Ölüm yaşa bakmaz ama yaş ilerleyince de şaşırtmaz, anne-baba- kardeş vs Allah korusun çok acı ama nine-dede gibi üst kuşaklarda 17-18 günlerde herkes hassas olmaz. Yanlış anlaşılmak istemem, haklı olduğunuz yönleriniz elbet var, belirttim. O mıncıklama olayı kesinlikle iğrenç ama onun dışındaki tavırları bence inatlaşmaya bağlı olmuş gibi. 5 günlük iznin tamamında kalmasını beklemenizden olmuş gibi geldi bana.
(814 puan) tarafından
Bencede öyle düşündüm ya bizde olsak öyle sıkılırız onun dışında bu havadan sıkılmış olabilir hani tamam yakının ama illa yaşını başını almış olabilir eve gelince normal rutinini özlemiş olabilir oda baya bunalmıştr  onun dışında mincirmakda biraz abartmış niyeti senin gülmeni istediği için degilss
tarafından
48 saat dolmadan gitmek istemesinin hiçbir anlamı yok. Onun çok sevdiği biri ölse büyük ihtimalle bir hafta hizmet beklerler. Ki o oturup telefon oynamak dışında bir şey de yapmadı.  Siz mesela 2 gün geçmeden ben eve döneceğim diyebilir misiniz öyle bir durumda? Bana izin vereceklerini ya da tepkisiz kalacaklarini asla düşünmüyorum. Ayrıca ölen onun da sevdiğimi çok iyi bildiği biri. 30 yıldır hayatımda beni büyütmüş bir insan. 10 günde acimin geçecek hali yok. Ki onun kaybı olsa ben asla böyle davranmazdim artık davranacagim
0 oy
(5,419 puan) tarafından
Canım malesef sen babaannenın vefatına cok üzülmüşsün ama eşin senle empatı kuramıyor. Benve eşinden fazla hasaasıyet bekleyıp huzurunuzu kaçırma derim
tarafından
Bu zamanda hassasiyet beklemeyeceksek evliliğin ne anlamı var? Acimda destek olmayacaksa niye evlendim? Huzurumuz kaçtı zaten
(5,419 puan) tarafından
Haklısın ama insanın ıcınde olmayan bişey icin de zorlayamazsınnki. Bunun için bosanmayacagına göre kabullenmek en iyisi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 405 göst.
0 oy
8 cevap 158 göst.
8 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde hdyemeryem (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 76 göst.
0 oy
1 cevap 141 göst.

Kategoriler

1,465,598 soru