0 oy
151 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (320 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk yaşında tuvaletini tutar yapmak istemez dayanamayacak hale gelince gider yarı yolda altına kaçırır iki defadır büyüğünü de altına yapıyor biraz. İç çamaşırı hep kaka oluyor neden böyle bir sorun mu var acaba 

3 Cevaplar

0 oy
(4,232 puan) tarafından
Bizim de aynı dert büyük de sorun yok ama küçüğü her seferinde damlatıyor 3 yaş 2 aylık 6 aydır bezi yok başlar da böyle değildi şimdi çıktı pazartesiye randevu aldım doktora götürücem bakalım ne dicek
(320 puan) tarafından
Benim kız iki yaşında öğrenmişti bu birkaç aydır böyle genel muayene de doktor bişey der mi anlar mı acaba
(4,232 puan) tarafından
Bilmiyorum canım yarın gidicez belki enfeksiyon var ondan böyle yapıyor ısrar kıyamet elbise giyiyoruz soyunuk durmak istiyor haliyle üşüyor belki de ondan inşallah ciddi bi sorunu yoktur bide ben bi kaç ay önce beyaz çiş görmüştüm iki defa doktor tekrarlarsa ultrason bakalım dedi oda aklımda kaldı geçen de gördüm ama emçn değilim yine de götürcem ona da baksınlar
-Reklam-
0 oy
(1,203 puan) tarafından
Ben kendi deneyimlerimi söylemek istiyorum. Ben burada cok kez tuvalet eğitimi icin post açtım kizim cok gec öğrendi martta 4 e girecek. Gece hala bez baglamak durumunda kaliyorum cunku yeni öğrendik sayılır gündüzü cok zorlandik bu konuda. 

Öncelikle altina kacirdiginda kesinlikle kizmayin ben bir kere niye soylemedin diye cikistim cocuk daha cok korktu farkettim ve hemen özür diledim birdaha yapmadim ve kacirmalarinda olabilir sen öğrenme asamasindasin arada bir olabilir annecim ama bir dahakine söyle olurmu dedim tamam annecim dedi hep. Lazimliginin agri yaptığını söyledi oncelikle onu degistirdim. Tuvaletini yapinca byby yaptik bir sure arkasindan bu onun icin eglenceli hal aldı yapmak istedi hep ilk zamanlar neredeyse lazimliktan kalkmak bilmedi hep yapmak altina kacirmamak icin ilk etapta tutmayi bilmiyorlar çünkü bez rahatlığını henüz atamiyorlar. Ben sevdiği bir bebegini sık sık lazimliga oturtup aferin bebek sen artık büyüdün tuvalete yapiyorsun diye bebege sarildim alkisladim. Kızımda gördükçe heveslendi her tuvalette babasina bana alkis alayim dedi yaptik. Bunlarda bir süreç tabi alkis olayi da zamanla kalkıyor alistikca yani. Sürekli anlattim artik tuvalete yapmalısın ama ben seni asla zorlamiyorum sen bilirsin deyip konuyu kapattim çünkü bu yaşlar asla inatlasmaya gelmiyor hemen arkamdan gelip yapacagim annecim dedi peki sen bilirsin yap bakalim dedim. Bunlari anlattim belki içinden alip denemek istedigin olur diye arkadasim bu isler sabir isiymis bende zamanla öğrendim. Cocuklar büyüdükçe tuvaletini yapip onu görünce korkuyor kendinden bir parcaya birsey olmus saniyorlar onlarida anlamak lazim mesela kizim sifonu cekerken hep hadi anne babanin yanına git byby derdi. Allah yardimcin olsun insAllah 
(320 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Beni ki 2 yaşında öğrettim tuvaleti yapıyordu bu bir kaç aydır böyle kursa gidiyor acaba orda utandiriyorlar mi anlamadım ki
(1,203 puan) tarafından
Olabilir orada cocuklardan görüyor olabilir kiziyor olabilirler bunun üstüne düş lütfen cocuklar bu şekilde anlatir derdini soylemezler ama demekki korktu ondan böyle oldu
(320 puan) tarafından
Aynen canım doktora falan götürucem teşekkür ederim
0 oy
tarafından
bahsettiginiz sorun benim yegenimde de var ama sorun su ki yegenim 20 yasinda bazen gun boyu tutuyor gece bu sebepten altina kaciriyor bi turlu cisi geldiginde gitmiyor useniyorum diyor gitmek istemiyor altinda psikolojik bi problem var kesin ama zamaninda mudehale edilmedi cunku hep boyleydi siz gecikmeyin derim 
(320 puan) tarafından
Bende psikolojik düşünüyorum canım doktora gitsem hangi bölüme neye gideyim bilmiyorum ki
tarafından
siz doktorunuza bu durumu anlatin o sizi yonlendirir muhtrmelen bazi testler sonucu pedegog yonlendirir uzman gorusu onemli
(320 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 180 göst.
0 oy
3 cevap 206 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Laleozsy (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 348 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy