+2 oy
283 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından
Ne zaman kesmek lazım 

15 Cevaplar

+1 oy
(1,047 puan) tarafından
Canım biraz daha detay versen sadece emziriyor musun mama alıyor mu kaç aylık 
(6 puan) tarafından
Tabi ki kusura bakmayın direkt sordum
Emiyor sadece mama yok ek gıda alıyor ama çok bişey yediği söylenemez
15 aylık erkek bebek
(1,047 puan) tarafından
Bence şuan daha çok küçük benim bebeğim de 22 aylıktı doğru düzgün yemek yemiyordu sadece anne sütü içiyordu birde aşırı bağlıydı memeye o zaman kestim
(6 puan) tarafından
Benimki o kadar düşkün değil de bilemdim
-Reklam-
+1 oy
(5,344 puan) tarafından
Ben hiç bir şeyi şu ayda olmalı falan diye planlamadım. Bebeğimin hazır olduğunu hissettiğimde yaptım her şeyi çok da kolay oluyor böyle. Mesela gece acıktığı için değil alışkanlıktan sık sık istemeye başlayınca bıraktım sadece yatmadan önce veriyordum. Onu da aynı şekilde yeterli beslenince bıraktım. 
+1 oy
(526 puan) tarafından
Benimde oğlum şuan 15 aylık uyku saati 9 9 buçuk gece 12 1 gibi ben uyumadan önce mama veriyorum içiyor uykusunda ilerleyen saatlerde mızmızlanınca su veriyorum geri uyuyor sabaha karşı uyandığında falan tekrardan mama veriyorum zaten acıkınca anlıyorum ağlıyor hatta ortalığı yıkıyor o zaman mama veriyorum genelde su veriyorum gece 
+1 oy
tarafından
16 aylıkken kestim, sadece anne sütü alıyor. artık gece uyanmalar sıklaşmıştı ve meme ağzında uyumak istiyordu. hem buraya hem de tanıdıklarıma sordum hepsi aynı şeyi söyledi.

yine meme için uyandı vermedim, ağladı belki 1 saat ağladı, aldım kucağıma salladım uyudu. sonra yine uyandı, yine aynı döngü ağladı vermedim. baya bir ağladı vermedim. 2-3 gün böyle devam etti, bir daha da uyanmadı emmek için. arada kalkıyor yine memmee diyor, su veriyorum 2 yudum alıp kendiliğinden uyuyor. 
+1 oy
(114 puan) tarafından
Ne Zaman hazır hissederse
+1 oy
(5,107 puan) tarafından
Doktor 1 yaşından sonra kesebilirsin cünkü artık ihtiyacı olduğu için değil akışkanlik yaptığı için gece uyanir dedi. 1 yaşından sonra uyku mamadan daha önemli onun için dedi bende öyle yaptım kestim. Gece 11 gibi mamasını içer uyurdu sabaha kadar oda rahat bende rahat. 
+1 oy
(2,347 puan) tarafından
1 yaşındaydı anne sütü nu bıraktı ondan sonra gece hiç uyanmadı zaten 
+1 oy
(2,592 puan) tarafından

Mama ile besleniyordu benimkiside. 

13 aylık bıraktık mamayı.

Gündüz hiç mana kabul etmiyordu zaten 9-10 aylıktan itibaren bırakmıştı. Gece içmesininde bi anlamı kalmadığını düşündüm 

Şuan 22 aylık. Sabaha kadar uyur maşallah. Çok rahat edersin bıraktırırsan. Büyüdükçe daha da zorlaşıyor 
(4,199 puan) tarafından
Gece ağlayıp uyanınca ne yapıyordunuz
(2,592 puan) tarafından
Uykuya tekrar geçmesini sağlıyordum.
Olmadı biraz oyalıyordum oyun vs. Sonra uykuya yenik düşüyordu zaten
+1 oy
(649 puan) tarafından
25 aylıktı gece beslenmesini kestiğimde :) bebeğe bağlı bir durum aslında bu. Gündüzleri sadece uykuya geçişlerde emzirerek öncelikle emzirmeyi azalttım. Bu süreçte geceleri kendi istediğinde emzirdim. Sonraları gece 2 defa uyanmaya başladı uyku süresi uzadıkça güzdüz ve gece emzirmeyi beraber kestim. Ben kışın emzirmeyi kesme taraftarı değilim. Gündüz ve gece sütleri farklıdır. Kış mevsiminde bağışıklık düşer hastalanma sayısı artar. Anne emzirmeyi sonlandırmadıysa kışın kesinlikle çocuğunu emzirmeye devam etmeli.
+1 oy
(6,271 puan) tarafından
Bebek ne zaman isterse ihtiyaci var ki emiyo. 

Benim ki 30 ay emdi. 27.ayda gece beslenmesini kendisi birakti. 
+1 oy
(14,100 puan) tarafından
Bir yaşında benim oğlum kesmeyi düşünüyorum dünden beri gündüzü azalttım bakalım süreç nasıl ilerleyecek
+1 oy
(2,097 puan) tarafından
Anne sütü veya mama alması fark etmez. Kilo alması iyiyse 9.aydsn itibaren kesilebilir ama 1 yaşta öneriliyor. Ben 9.ayda bırakmıştım kilo alımı iyi üst persentilde 
(14,100 puan) tarafından
Biberon almıyor benimki ya
(14,100 puan) tarafından
Ablasıni da 1 yaşında kestım ama anlattığıniz gibi mama içtı o 18 aylıkken kendisi bıraktı mamayı
(2,097 puan) tarafından
Biberonun ucunu değiştirin biraz daha hızlı akış verirseniz alır. Benim kizimda almıyordu ilk 6 ay uykuda besledim hatta. Avent, Timmy tippy, Chicco hepsini denedim. En son hanymish marka hızlı akış bir biberon vardı hediye gelen denedim içti. Halen onunla içiyor.
(14,100 puan) tarafından
Hemen sipariş vereyim canım teşekkür ederim
Daha küçükler mama takviyesi olmadan bırakması çok zor o yüzden ikilem deydim
(2,097 puan) tarafından
Hem uygun hem bu da doğal akış destekli. Bebeklerde 6.aydan sonra özellikle çene kaslari guclendigi için yavaş akış biberon istemiyorlar
0 oy
tarafından
15 aylık bebek dişlerin yarisi çıkmış demektir bu da süt ile beslenip uyuması = diş çürükleri = erken süt dişi kaybı = çene bozukluğu ortodontik problemler ileri yaşlarda baş gösterir.  Yani basit gibi gorunsede aslında sıkıntı. Artık sütünüz ph ı düşüyor asidik oluyor ve emip uyuyan dişli bebeklerde de asit yüzeye yapışıyor ve çürüklere sebep oluyor. Süt eski süt değil asidik oyuzden dikkat etmek gerekir elinizden geldiğince gece beslenmesini azaltın emince su verip ağız içini çalkalayın mümkünse diş fırçalayın hafifçe. Ben oğlumu sutten tamamen 2 yaşına 3 hafta kala ayırdım 3 günde bıraktı ilk 3 günü onu aglatmadan geçirdiniz geçirdiniz sonrasi kolay .
0 oy
tarafından
Bu aylarda artık gece emmeleri sakinleşmek oynamak keyif amacli genel olarak hatta sadece gece değil.  Zaten karni doyan bebek süte pek düşmez eskisi gibi 
0 oy
(4,199 puan) tarafından
Benimki 16 aylık gece çok uyanıyor süt içmek için 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
11 cevap 181 göst.
30 Mart 2022 Diğer kategorisinde Feyzaer1998 (24 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 286 göst.
0 oy