0 oy
130 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (119 puan) tarafından
Nerede hata yapıyorum bilmiyorum 14 aylik oldu hâlâ saatte 1 uyanıyor çok nadir en fazla 3 saat uyur .yoruldum 

Şimdi de bir saattir uyutmaya calisiom bir kere bile güzelce dinlenemedm kimse de anlayıp destek olmuyor kocam bile 

1 cevap

0 oy
(484 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Aynı anlattığınız gibi kuzenimin çocuğu var, hep böyle yakınırdı ( sürekli uyanıyor, uyumuyor vs diye). Bir gün bir gittim, anaa , çocuk benim çocuğumdan çok uyuyor.. Kuzenim gündüz 2 kere uyutuyordu. Gece de açıkçası olması gerekenden fazla uyumasını bekliyordu (bence). Yani onun şikayet ettiği saatler kadar benim çocuğum hiç uyumuyordu bile. Öncelikle çocuğun uykusuna karşı beklentiniz gerçekçi mi ? Bunu göz önüne alın. Çünkü saat başı uyanmak normal değil. Uyumadan önce gerekli ihtiyaçları olması gerektiği gibi karşılıyor musunuz ? Karnı doyuyor mu ? Ne veriyorsunuz mesela ? Formül mama verip geçiyorssnız, artık formül mama tok tutmaz. Üstüne uygun kıyafet giydiriyor musunuz? Kimi insanlar aşırı sıcak tutacak şeyler giydiriyor. Yatağı rahat mı ? Yatağını zemine koyup siz üstüne yatın deneyin mesela. Gece uyandığında su teklif ediyor musunuz? Sizce neden uyanıyor? Sallanma veya emme gibi alışkanlıklar olabilir mi ? 

Uzmanlar 14 aylık bebeğin kesintisiz uyuyabileceğini söyler ama çoğu bebek uyanıyor tabi. Ancak dediğiniz gibi saat başı uyanıyorsa.bence altında bir sebep vardır.
(1,018 puan) tarafından
Yazdıklarınızı katılıyorum
(119 puan) tarafından
Benim ki ilk iki saat kesintisiz uyur sonraki sattwelde sürekli uyanır artık uykusuzluktan notlara kaydediyorm geceyi hatirlayamiyorm sabah olunca. Gündüz 1 uykuya kendi geçti bayağı oldu geceli .
1 ve 1,5 saat uyur gündüz en geç iki olduğunda uyumuş olur .emziriyorum benim oğlum sürekli uyanan bebekti aslında emerek uyur
Su içmek istemiyor baş ucumda var hep deniyorum daha çok ağlıyor .
Emme alışkanlığı bizimki ben de biliyiyorum da aslında önüne gecemiyorum gece çok ağlıyor diye sürekli veriyorum ben de
(4,186 puan) tarafından
Valla benjm ki daha 6 aylık ama yenidoganken bilr asla uyumuyordu. Şu an da aynı. Yani saat başı uyanıyor hatta bazen 20 dakika sonra uyanır. Süt içer uyur. Delirmek üzereyim. Gündüz de 2 uyku yapar max 3. En fazla 1 saati bulur ama genelde yarım saatte kalkar. Yani saatleri de hep belirlidir şaşmam sütüm var. Ek gıda da yiyiyor. Şunu anladım ki uyku sevmeyen cocuk sevmiyor net yani
(484 puan) tarafından
@Amerikanbebesi, uykuyu sevmemek diye bir şey olamaz. Çünkü uyku fizyolojik bir ihtiyaç. Örneğin 24 saatte 4 -5 saatlik uykuyla, yetişkin bile bir iki dayansa, üçüncü de yamulur. Çocuğun sık uyanması ya da az uyuması onun uykuya ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Benim bebeğimde bence yaşıtlarına göre az uyuyor ama anlamlı farklar değil. Aşırı az değil. Dolayısıyla bir sorun aramıyorum altında. Ancak 20 dakika da bir çocuk uyanıyorsa onun altında başka sebepler vardır. Bu oyun değil, oyuncak değil. Sevme ile alakası yok. Ayrıca sizin çocuğunuz henüz küçük. Ek gıda alıyor dediğiniz , daha tadım aşamasıdır. Onu neden dediniz anlamadım :) Sizinki beslenme ihtiyacından kalkıyordur. Ancak soru sahibin çocuğu 14 aylık olmuş. 6 ayla kıyaslarssk her açıdan ciddi fark var. 14 aylık bebekte gece beslenmesine vs uyanabilir ama 6 aylık bebek kadar uykusu vs zor olmaması gerekir.
(4,186 puan) tarafından
Evet. 14 aylık bebeğin bu kadar uykusuz kalması genel olarak bir sıkıntısı olabileceğini gösterebilir. Burada hemfikiriz, 6 aylık bebeğim süte uyanıyor sürekli. Detay verme sebebim yani iştahlı yeme icmeyle alakalı problem yok. 5 aylıkken başladım ek gıdaya tadimdan bir tik fazlasını yiyiyor. Fizyolojik durumlar zaten genel-geçer değil olmasi gereken durumlardir. Bahsettiğim kimi bebek 10 saat bile uyuyorken daha 3 ayından itibaren kimi de bizimkiler gibi uyanıp duruyor. He çevremde uykuyu seven çocuklar kadar çok uyumayan çocuklar da var. Düzen olmasına rağmen. Ya da bir problem olmamasına rağmen. Her uyumayan cocuk illa ki problemi var demek de değil. Anlatmak istediğim buydu. Ve evet cok uykuyu sevmeyen bebekler de vardır:)) neyse
-Reklam-

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 139 göst.
0 oy
5 cevap 169 göst.
+1 oy
1 cevap 70 göst.
24 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,745 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,708 soru

24,062,692 cevap

330,240 kullanıcı

...