+1 oy
105 göst.
Moda kategorisinde (308 puan) tarafından
Kızlar kızımın ck degeri çok yüksek çıkmış başına gelen var mı neden yükseliyor yarın doktora gidicem

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
İnşaAllah kötü bir şey yokturdur canım korkma, bazı değerler tek başına bir şey ifade etmiyor
(308 puan) tarafından
Çok degeri yüksek çıkmış ama bu baya yüksek
tarafından
Bilmiyorum canım yaaa Allah korktuğunuza uğratmasın. Yarın doktorsan sonuçları öğrenince bana da bildirir misin kuzunun durumunu merak ettim.
-Reklam-
+1 oy
(449 puan) tarafından
Taşıyıcı olma ihtimali var mı ? Ailenizde kas hastası öyküsü var mı ?
(308 puan) tarafından
Yok kuzun 1 bucuk senedir ayak agrıları oluyor sebebini bulmaya çalışıyorlar bugun kan aldılar yüksek çıkmış
(449 puan) tarafından
Yani sizi korkutmak istemiyorum ama benim çocuğum kas hastası. Kas hastalarında o değer çok yüksek çıkıyor.
(308 puan) tarafından
Biraz detaylı anlatır mısın canım nasıl ögrendiniz belirtileriniz nelerdi çoçugunuz ne kadarlık gelişimi etkiliyor mu
(449 puan) tarafından
Bebeğim iki günlükken enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma alındı. Antibiyotik tedavisi gördü CK yüksekti ama enfeksiyon kaptığı için ve doğumda omzu kırıldığı için olduğunu söylediler çok sorun etmediler. Enfeksiyon bitti herşey düzeldi ama bu değeri hala çok yüksek kaldı bu sebepten ötürü biraz daha hastanede kaldık. Ck karaciğer enzimi karaciğerde bir sorun varsa veya kaslarda yıkım varsa yükseliyor. Değeri düşmedi hatta daha da arttı o zamanlar 4000 küsürdü daha sonra 8000 lere çıktı. Genetik test yaptık maalesef sonucunda dmd ölümcül kas hastası olduğunu öğrendik. Ama dmd kas hastalıklar türlerinde en kötüsü ve sadece erkek çocukları etkiliyor. Kiz çocuklar sadece taşıyıcı oluyorlar onların erkek çocuklarına geçme ihtimali var. Ama tabiki bir sürü kas hastalığı çeşidi var bazıları yaşam boyunca farkedilmiyor bile. Bazen bu değerler sebepsiz yere de yükselip düşebiliyor. Örneğin çocuk koşarken düştü diyelim dizinde kas yıkımı olur ve o değer birden çok çok fazla çıkar veya çocuk hastadır vücudu bitkin halsizdir yine çok fazla çıkar. Genelde belirli aralıklarla CK takibi yapılır anlamlı bir düzelme görülmezse genetik test istenir. Umarım sizinkide böyle basit bir şeydir. Allah kimseye dermansız dert vermesin ben yandım başka anneler de yanmasın.
(308 puan) tarafından
Amin kuzum çok üzüldüm Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 130 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Cansu4245 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.
24 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde yagmurzamani (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 129 göst.
28 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,483 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 58 göst.
20 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kdrrrata (58 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,025 soru

23,852,355 cevap

319,939 kullanıcı

...