+1 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde (687 puan) tarafından
Kızlar bir ay bile olmuyor aldım yarisinu tüketim diğer yarısını da  derin dondurucuya attım pişmemiş çiğ halı şimdi çıkarıp kullansam zehirlenirmiyim tarihi gecms bir kaç hafta diğer ayın tarihiydi

4 Cevaplar

+1 oy
(9,082 puan) tarafından
zaten marketlerde satılan tavukların en fazla 3 dort bes hün oluyor son kullanım tarihini alıyorsun dondurucuya koyuyorsun dondurucuda bir şey olmaz tüm tavuk tavukların yani en fazla 4.05 gün oluyor son kullanım tarihine. oyle haftalar aylar sonra son kullanim tarihi dolacak tavuk olmaz
(687 puan) tarafından
Buzluktan çıkardm pişirmek için erimesini beklyrm yoksa direk suyla tüpe mi katsam bacım pissin
(490 puan) tarafından
Eğer acelen varss suya koy ocakta çözülsün. Ben genelde öyle yapıyorum.
(687 puan) tarafından
Normal de tavuk et vs hep kasaptan alırım ilk defa tavuk tüm aldk yarısını yedik yarısi artınca buzluğa attım daha bir ay olmyr bile geçmişse bir hafta belki gcemistr donmus ama bu zehirlenme olaylarından dolayı korkyrm bacım öyle yapayım bacım sağolsn cansiniz
(490 puan) tarafından
Aynen haklısın insan tereddütte kalıyor böyle durumlarda afiyet olsun inşallah
-Reklam-
0 oy
(6,649 puan) tarafından
Son kullanma tarihi geçmeden buzluğa attıysan bir şey olmaz altı ay sakla bozulmaz zaten kesilen tavukların bir hafta süresi oluyor en fazla
0 oy
(2,515 puan) tarafından
Birşey olmaz canım donduğu için o günün tarihi geçerli gibi düşünebilirsin ben hiç bakmam tarihlerine dondurucudan çıkarınca 
0 oy
tarafından
dondurucuda 1 seneye kadar saklanabilir

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 141 göst.
18 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nare88 (298 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
0 oy
1 cevap 84 göst.
0 oy