0 oy
207 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (602 puan) tarafından
Kızlar eşimin kuzeni evleneli 5 yıl oldu çok istemelerine rağmen daha çocuk sahibi olmadılar yapmadıkları tedavi gitmedikleri doktor kalmadı önce yumurtalıklar tembl dediler daha sonra tüplerin tıkalı dediler ama kız her adetine 1 gün kala test tutuyır testi çıkıyor adet günü gelince de adet oluyor rahim filmi çektiler rahim filminden 3 ay sonra kadar kızın testi çıkıyor sanırım betasıda 13 çıkıyor doktor gebelik var diyo kız adetinden 2 gün sonra adet oluyor ama doktorlar düşük yaptın diyor sebebiyse rahim filmi esnasında unutulan sargı beziymiş neyse bunuda böyle diyip göndermişler geçenlerde doktora gitmişler doktor genleriniz uyuşmuyor ondan sürekli gebe kalıyorsun düşük yapıyorsun demiş kız teyzesinin oğluyla evlenmiş ama şöyle bişi varki benim eşimin ailesi hep akraba evliliği yapmışlar ya teyze kızı ya dayı kızı ya da amca kızıyla evlenmişler aralsrında tek yabancı benim eğer doktorların söylediği gibi bişi varsa sadece bizim çocuklarımız olmalıydı diğerlerinin olmamalıydı aranızda akraba evliliğide yapan var sorun yaşayan oldu mu acaba ya da böyle olupta tedavı olan varmı acaba 

3 Cevaplar

0 oy
(3,318 puan) tarafından
İlk kez duydum ve bulunduğum konumda akraba evliliği çok var. Biride ben ama benimkiler tüp bebek . Hepsinin tedavisiz ,sağlıklı yavruları oldu çok şükür 
(602 puan) tarafından
İşte bende duyunca çok şaşırdım ilk defa duyduğum bişi mesela annemle babamda akraba evliliği biz 5 kardeşiz annem hepizde de tedavi olmamış
-Reklam-
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Tüp bebek yaptılar mı 
(602 puan) tarafından
Olmuyormuş genleri uyuşmadığı için hiçbirşekilde sperm alamıyor kız
(4,234 puan) tarafından
Bence onlar yanlış anlamış yada dooktoru olayı yanlış anlatıyor bilmiyorum ilk defa duydum gen uyuşmazlığı diye birşey kan uyuşmazlığından mı bahsediyorlar acaba
(602 puan) tarafından
Hayır eminler doktor söylemiş milyonda bir görülen bir durum demiş hatta
(4,234 puan) tarafından
Valla bilmiyorum bacım sen niye şaşırdın o zaman milyon da bir demişlerse herkes de olmaması normal. Evlat edinebilirler yada ayrılabilirler Allah'ım haklarında hayırlsını versin inşallah
0 oy
tarafından
akraba evliliklerinde sağlıksız genlerin bir araya gelme ihtimali yüksektir çünkü hem annede hem babada aynı gen bulunabilir. oluşan sperm ve yumurta hücreleri bu sağlıksız genlere sahipse bu şekilde düşükler, kimyasal gebeliklee mümkündür. tabii ki sağlıklı çocuk doğuran vardır ama uzun vadede akraba evliliği hastalıklı çocuklara sebep olur. uzun vadeden kastım 3-4 nesil sonrasına hep sağlıksız gen aktarılır 
(602 puan) tarafından
Annesi yabancıyla evlenmiş kendisi teyzesinin oğluyla evlenmiş aslında eşimin tarafı hep akraba evliliği yapmış ama sorun yaşayan olmadıki
tarafından
pakize evet belki çocukların belki torunların hatta torun çocuklarında bu ihtimal daha da artıyor ama onların da akraba evliliği yaptığını varsayarsak. akraba evliliği genetik hastalık aktarımını artıran en büyük şey.
büyüklerde sorun olmaması çocuklarda sorun olmayacağı anlamına gelmez. benşm anneannem ve dedem de teyze çocukları. yeğenimde genetik bir hastalık var. doktorun sorduğu ilk şey ailede akraba evliliği var mı?
şu devirde hala akraba evliliği yapıyor olmak saçmalık zaten, hiçmi okulda biyoloji dersi görmediniz?
sma, down sendromu niye bu kadar çok arttı.
sma lı çocukların ailelerine bak yüzde 70-80i akraba evliliği. çünkü akraba evliliğinde bozuk genlerin bir araya gelmesi kolay oluyor, ama yabancı biriyle bu ihtimal çok daha az.

buna en güzel örnek İngiltere kraliyet ailesi örnek verilir. ilk çağ ya da ortaçağ da İngiliz kraliyet ailesi, kendilerini herkesten üstün gördükleri için, soyları karışmasın diye sadece akraba evliliği yapıyorlar. anne baba akraba, çocuklar da arabalarıyla evleniyor, torunlar da akraba yla evleniyor. zamanla doğan çocukların hepsi anormal.
bunun sebebinin  evliliği olduğu ortaya çıkınca şu kraliyet ailesinde akraba evliliği yasaklanır.
bak Azerbaycana kuzen evliliğini yasakladı. durduk yere gıcıklığına yasaklamadı.
akraba evliliğinde ortaya çıkan bazı hastalıklar
zeka geriliği, talasemi, kistik fibroz gibi şeyler zaten bazı bebekler doğmuyor bile ya daha erken dönemde düşük ya da ileri dönemde ölü doğum.
(6,175 puan) tarafından
Benim anne babam kuzen. Ben akraba evliliği yapmadim. Benim çocuklarım da akraba evliliği yapmazsa yinede etkilenme ihtimalleri var mı
tarafından
gen aktarımı 7 kuşak boyunca devam eder. giderek azalır.
tarafından
evlendikleri kişilerde hastalıklı gen yoksa kaybolur.
şans işi bu da
eşimde Akdeniz anemisi taşıyıcılığı var. ben de yok. akraba değiliz ama şans eseri bende de olsa taşıyıcılık ya da hastalık çocuğumuzun hasta olma ihtimali çok yüksek. şu an kızım ya taşıyıcı ya da sağlıklı.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 735 göst.
0 oy
4 cevap 108 göst.
0 oy
0 cevap 110 göst.
0 oy
7 cevap 174 göst.
15 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Evlatlarim (837 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,524 soru

24,086,910 cevap

331,553 kullanıcı

...