0 oy
67 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından
Merhaba cumartesi günü 40 günlük oluyoruz Allahın izniyle. 40 uçurmada hangi duaları okumak lazım bilgisi olan varmı ve evde benden başka dua bilen yok ben önve kendim duş abdest alıp çocuğumun 40ımı ucursam olur mu? 

1 cevap

0 oy
(48 puan) tarafından
"Bebeğin doğumunun kırkıncı gününe dair dinen yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Kırk gün boyunca bebeğin ve annenin evden dışarı çıkmaması, bebeğin kırkının çıkarılması gibi uygulama ve inanışların dini bir dayanağı yoktur." Diyanet.

Anne lohusalığından dolayı kırkı çıkmak diye bi söylem var lohuslalığın en fazla müddeti 40 gündür bittiyse 40 oldu gusül almışsınızdır daha erkende bitebiliyor daha önce aldıysanız tekrar gusül almanıza gerek yok .

Gusül aldığınıza göre bebeğinizin yanında kuran okumanızı tavsiye ederim bilmiyorsanız eğer okumayı ara ara mutlaka telefondan açıp baştan sonra hatim olarak dinletmenizi tavsiye ederim, bebeğinizi abdestli emzirmeye çalışmanızı ve eğer cünüb iseniz gece vakti bile olsa gusül almadan emzirmemenizi tavsiye ederim bebekte maddi manevi sıkıntıların olmasına sebebiyet veriyor 
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
0 oy
2 cevap 132 göst.
0 oy
4 cevap 150 göst.
31 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 53 göst.

Kategoriler