0 oy
195 göst.
Diğer kategorisinde (184 puan) tarafından

Hanımlar oğlum 20 aylık ve gece beslenmesini kesmek istiyorum. Benim oğlum biberon bağımlısı ve uykuya biberonla dalmak istiyor, şu birkaç gündür kucağımda gezdirerek biberonsuz uykuya dalmasını sağlıyorum her ne kadar benim için zor olsa da, çünkü hamileyim karnım çıkmaya başladı ve zor oluyor. Neyse, gece uyandığında da biberonuna çok az bi su doldurdum uyandığında onu verdim (suyu da sevmez) bazen içti bazen de biberonu fırlatıp ağlamaya devam etti. Yine kucağıma alarak öyle sakinleştirip uyuttum. Çünkü başka türlü uyumuyor ayakta sallanmayıda hiç sevmiyor. Bu şekilde bıraktırmam doğru mu emin değilim çünkü kucağıma alışır korkusu da var. Doğuma kadar uykusunun düzene girmesini istiyorum. Başka türlü nasıl uyutabilirim nasıl sakinleştiririm önerilerinizi bekliyorum :)

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kucakta uyutmaya alistircana birsk biberon kullansin sen mamayi azalt suyla yap yavas yavas suya alissin olmadi sut ver sute alissin ikinci dogunca nasil yapcan biri ayağında biri kucaginda olacak 
(184 puan) tarafından
Zaten biberon bağımlısı derken süt ve mamada bağımlısı demek istedim, fazla ayrıntılı yazmadım uzun olur diye. Gece 2 büyük biberon bitiriyor hatta bazen 3 biberona kadar çıkıyor hem süt hem mama içiyor lık lık. Alışkanlık haline getirdi onları. Bunun önüne geçmek istiyorum gece sırf mama süt bağımlılığından o kadar fazla uyanıyor ki ,hem o hem ben uykusuz kalıyoruz. Kucağımda uyutmakta doğru bir çözüm de değil ama başka türlü de uyutamıyorum. O yüzden buraya sordum başka bir çözüm yolu bulabilirim diye. Teşekkür ederim cevabınız için
tarafından
Roca ederim canim da cok arada kalmissin sen iki turlu de olcak sey degil yanina yatmayi denedin mi hic
(184 puan) tarafından
Öğlen uyutacağım zaman olsun akşam uyutacağım zaman olsun eline biberon veriyorum yanına yatıyorum biberonu biterken o da o şekilde uyuyor, bunda sıkıntı yokta, gece tekrar uyandığında biberonsuz yanında yatsam bile hiçbir şekilde sakinleşmiyor , ancak kucağıma alıp odada dolaşırsam öyle sakinleşip uyuyor, buna bi çözüm bulamıyorum. Bende artık biberon alışkanlığını bıraksın diye kucağımda uyutmaya başladım şu birkaç gündür, ama bu da çözüm değil maalesef napıcam bilmiyorum:(
-Reklam-
0 oy
(4,206 puan) tarafından
Sabırlı olursanız 3 gün sonra unutur, evet buraz zor olacak ağlayacak yanına uzanıp poposuna pış pış yapın. 9 aydan sonra zaten faydası yok gece beslenmesinin, hem gelişimi için deliksiz uyuması mamadan daha iyi. Bu yüzden ağlıyor duye vicdan yapmayın onun iyiliği için bu ağlayış 
(184 puan) tarafından
Aslında bu zamana kadar durmamın nedeni de gündüz beslenmesi çok aşırı azdı, o yüzden geceyi de kesmeyim demiştim. Ama artık alışkanlık haline getirdiğinin farkındayım bunun önüne geçmek istiyorum. Şuan önceliğim gece süt ve mama içmesini önlemek. Ha olurda bu süreçte kucağıma alışırsa o zamanda onu bıraktırmaya uğraşıcam maalesef. Ama şuan önceliğim gece beslenmeyi kesmek. Bişey daha sorcam size, peki gece süt ve mama içmesini kestiğimde uyanma sıklığı azalırsa benimde kucağıma alıp uyutma işim de azalır hâliyle. Bu şekilde atlatabilir miyiz bu süreci? Bu düşüncem doğru mu?
(184 puan) tarafından
Benimkisi emziği bırakalı da baya oldu canım yaa, eğer emzik emseydi biberon yerine onu verip pış pış yapıp belki uyutmam daha kolay olabilirdi ama o da yok , bu süreç biraz zorlu olacak gibi görünüyor:(
0 oy
(167 puan) tarafından
Aynı durumdan muzdaribim ikizlerim var 17aylik kesmek istiyorum ama kesemiyorum gece boyunca agliyolar vermeyince
(184 puan) tarafından
Valla çok zor olucak, öyle görünüyor. Allah yardımcımız olsun inşallah
(167 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
tarafından
Ben bu sallanma işini pedagog eşliğinde biraktiyorum ve ayakta sallanmayi bıraktık gibi bu defa uykuya biberon ile dalmaya başladı şuan bu şekilde ilerlicez ama öneri olarak yatmadan 5 dk önce oda dışında verin bitirsin ondan sonra odasına geçirip uyumasını sağlayın dedi
(184 puan) tarafından
Aslında bu ikilemde de kaldım, biberonu komple bıraktırmak istiyorum ama acaba akşam uykusundan önce biraz içirip öyle uyutup gece hiçbir şekilde vermesem mi diye de düşünüyorum. Bu konuda kararsızım
0 oy
(184 puan) tarafından
Tecrübeli anneler önerilerinizi bekliyorum, sizce nasıl bıraktırmalıyım ve siz nasıl bıraktırdınız??
0 oy
(892 puan) tarafından
Birkaç gün önce beb de aynı konudan post açtım. Üstelik benimki 29 aylık ve 3 ay sonra doğumum var :) gece yatmadan aynı şekil sütünü içer yatar. Gece de 3 4 kere uyanıyor süt için vermeyince ağlıyor su versen içmiyor. O kadar uykusuz kalıyorum ki bazen çünkü ona kalkıp geri uykuya dönmem yarım saatimi alıyor her seferinde. Yemesi iyi bizimkinin şu 3 gündür yatmadan önce söylüyorum gece uyansan bile süt yok bak içtik bitti çok çiş yaparsın karnında böcekler olur çok süt içersen flan diyorum. Şimdilik gece 1 kere uyanıyor bakalım. Bence önce sen de konuş anlat ona zarar verdiğini söyle sütün gece uyanıp istemese ona ödül vereceğini flan söyle. İnşallah doğumdan önce çözeriz bu işi 
(184 puan) tarafından
Ayy inşallah canım yaa, bugün de süt ve mama vermedim az bişey su koydum biberonuna su sevmiyor bırakır diye, ama bu gece de su içip durdu böyle su vermeye devam edersem süt misali gibi su içmeye devam edecek gibi duruyor. Biberonu tamamen kesmem gerek heralde, o da biraz zorlu olacak gibi görünüyor:( nasıl bıraktırcaz bilmiyorum:(
(892 puan) tarafından
Sütten kesmek gibi zorlanacaz biraz ama yapacak bir şey yok. Suyu çok içince de tuvaleti çok gelir bu sefer ona uyanır.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 228 göst.
13 Ekim 2022 Diğer kategorisinde 11202105 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.
31 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde 3434istnbl (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 216 göst.
25 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,938 soru