0 oy
256 göst.
Diğer kategorisinde (859 puan) tarafından
Oğlum 2 aylık. Bazen uyutacağım zaman yarım kundak yapıyorum.  Sıkıntısı yoksa daha rahat uyuyor. Uyuduktan sonra açmam gerekiyor mu.? Kolu falan acır mı 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yani gevşek yapabilirsin çok sıkma ama kalsın sürekli eli hareket ederse kendini uyandirir
(859 puan) tarafından
Tamamdır çok teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(4,032 puan) tarafından
Çok sıkı yapmasan birşey olmaz ben açmıyordum
(859 puan) tarafından
Tamamdır teşekkür ederim :)
0 oy
(932 puan) tarafından

Bebegime hic kundan yapmadim ve nefret ediyor suan kis poposu donuyor ama cildiriyor ahh ahh :D

(859 puan) tarafından
Ben de ilk çocuğuma yapmadım. Daha doğrusu o istemedi ve Aynı o da dediğin gibi fndnnf
0 oy
(1,510 puan) tarafından
Ben hazır kundak aldım hem sıcacık uyuyor çıkarmıyorum cnm
(859 puan) tarafından
Yani evet mantıklı ama benimki her zaman istemiyor ya
(1,510 puan) tarafından
Sıkılıyor mu daha küçük ama en iyi annesi bilir
0 oy
(2,831 puan) tarafından
Yani mümkünse hiç yapılmamalı. Sicramalar moro refleksidir ve normaldir her bebekte olur. Kundaklama konusundaki en büyük risk, bebeklerde kalça çıkıklığına neden olabilme olasılığı. Bebekler kundaklandığında bel bölgesini çok gevşek sarmaya dikkat etmek gerekiyor. Cok sıkı kundaklandığında nefes alma sorunları yaşayabilir ve kundaklandıktan sonra hareket kabiliyetleri kısıtlanabiliyor
0 oy
tarafından
Bebekten bebeğe değişiyor canım da açmadan rahatsa gevşet yeter. Benim bebekler asla kundak yaptırmazdı elleri kolları açık uyurdu
0 oy
tarafından
Bence kundakla rahat uyuyorsa hiç karışma. Benimki 5 aylık hala kundaklayıp uyuturum. O şekilde daha rahat yatıyor çünkü. 

Ha bu arada bebişim doğumda köprücük kemiği kırıldığı için 1 buçuk 2 ay kundak yakmak zorunda kaldım. Kundaksız da yatardı. 3 Aylin olunca kundak istemedi bende yapmadım çin da güzel yatardı ama 4 aylık olunca gece uykuları bölünüyordu kundak yaptım tekrar daha rahat yatıyor.
0 oy
(2,117 puan) tarafından
Ben uyuturken yapıyorum tamamen uyuduktan sonra açıyorum nerdeyse 5 aylık olacak doğduğundan beri böyle 
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Gevşek şekilde kundak kalabilir ben kızıma öyle yapmştm o aylarda hem daha rahat uyuyor o şekilde bir sorun olmaz
0 oy
(5,814 puan) tarafından
Sahsi gorusum kundak yapilmamasi. Cunku cocuk buyudukce buna alisiyo ve hareket halinde daha cabuk uyaniyo. Ben iki cocugumda da yapmadim ama yapan arkadasim vardi. O uyuduktan sonra acmiyodu, yarim kundak yapardi.
0 oy
(3,645 puan) tarafından

Ben böyle gevşek bırakıyorum canım o rahat etse ben rahat edemem aman acır mı aman rahat eder mi diye düşünür dururum :) 

image

0 oy
(3,305 puan) tarafından
Açma sıkı bağlama kundak olunca uykuları daha iyi oluyor 
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Ben baya 4 5 aylık olana kadar yarım kundaklama yaptım ve çok rahat uyurdy

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 40 göst.
+1 oy
3 cevap 143 göst.