0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (15 puan) tarafından
Mrb kızlar ben 32+5 günlük gebeyim 22 . Haftada detaylı ultarsyona girdim benimde bir anormalik çıkmadı 32 haftada tekrar incelendi yine bir sorun olmadığını söyledi doktor fakat raporun altında şöyle bir not var bütün gebeliklerde gorublicik %3%6 fetal anomiler pozisyona bağlı olarak saplanmiyabilir kızlar korkmam normalmi yada sizde benle aynı duyguları hisetiginizmi gebelik döneminde 

6 Cevaplar

0 oy
(2,832 puan) tarafından
Çok normal hepimiz yasadik. Herşeyde bu kadar risk var. Gün geçtikçe kaygı artiyor. Detaylı ultrasondanun temizse tarama testlerini yaptırdıysan korkmana gerek yok gerisi Allah'a kalmış. Bu çok düşük bir ihtimal
(15 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim detayli ultarsyon temizdi tarama yaptırmak istemedim
(2,832 puan) tarafından
Detaylı ultrason fiziksel olarak tespit eder tarama da kromozal bakar. Bebeğin Down sendromu, Edward Sendromu ve Patau sendromu gibi durumların riskinin ortaya çıkarılması için yapılır. Böylelikle bebek doğmadan önce ciddi zihinsel engelliliği ya da fiziksel kusuru olup olmadığı görülür. Detaylı uktrasonunuz temizse fiziki olarak bir eksikliği yok demektir. Sağlıkla dünyaya gelsin
(15 puan) tarafından
Amin inşallah
-Reklam-
0 oy
(995 puan) tarafından
Hepimizde bu risk var ultrason yuzde yuz sonuc vermez

Ben dogurdugumda bebeği kucagima ilk verdiklerinde soyledigim ilk sey bebek nasil iyi mi saglikli mi demek olmustu ne kadar korkmussam dusun
0 oy
(1,592 puan) tarafından
Bebeğin sağlıklı canım bişey olsa söylerlerdi içini ferah tut az kalmış doğuma kolaylıkla kucağına alırsın inşallah stres bebeğini etkiliyor herşey Allah tan ona güven 
0 oy
(379 puan) tarafından
Evet çok normal. Bizim detaylıda yüzde 70 engelli hatta muhtemelen anne karnında veya doğarken ölecek dediler. Biz başka şehirlere doktorlara vs gittik evet aynı bulguyu bulamadılar ama yine de tüm gebeliğim bu korkuyla geçti. Hatta doğdu ilk bir ay acaba gerçekten bi anomali var mı diye yüzünü gözünü inceliyorduk. Gebeliğin genel hali zaten korku ve endişeden ibaret. Hepsi geçici sağ salim doğacak inşallah gönlünü ferah tut ♥️
0 oy
(5,254 puan) tarafından
Detaylı da olsa%100 her şeyi göremez dr demek istiyor sanırım. Yani o risk bütün gebelerde var. 
0 oy
tarafından
Benim bi arkadaşım var hamileydi geçen sene çocuğa belinde halka şeklinde kist var aldır engelli kalır dediler ama bütün doktorlar dedi çocuk doğdu belinde kistle dışarda gözüküyordu çocuk bir süre hastanede yattı bir kaç gün sonra ameliyata girdi doğduktan sonra şu an sağlıklı herhangi bir engeli falan da yok yani doktorlar bazen en kötü ihtimali söylüyor doktor sıkıntı yok dediyse raporda yazanı boşver çünkü bişey olsa dediğim gibi en köyü ihtimali söylüyorlar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
21 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ElaLii (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 187 göst.
0 oy
0 cevap 85 göst.
0 oy
5 cevap 381 göst.