0 oy
169 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (156 puan) tarafından
Benim bebegim  10 GUN SONRA sonra 1 yasina girecek. Merak ettiğim için soruyorum. Bebeklerinizin beslenme düzeni nasil? (Emziren ve bebegi 11 12 13 aylik olan) annelerin yanıtlanmasını rica ediyorum

Bizim su şekilde; 

08.00 uyanma 08.30 emzirme 

10.00 kahvaltı (labne peynir, domates salatalık, pekmez, yumurta)

12.00 çorba 

13.00 emzirme ve tek öğle uykusuna geçiş.

15.00 uyanma ve emzirme 

16.30 meyve + ceviz

18.00 akşam yemeği (örnek makarna kofte yogurt)

20.00 emzirme ve gece uykusu

5 Cevaplar

0 oy
(1,722 puan) tarafından
Gayet güzel bence. Şifa olsun kuzu'ya :)) 
(156 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim :)
-Reklam-
0 oy
(85 puan) tarafından
Benim oglum 1 yas 10 günlük açıkçası sizin düzeniniz cok hosuma gitti çünkü oglum disten beri düzeni fln kalmadı kahvaltiyi yerse oglen bisey gemek istemiyor oglen yese aksam yemiyor meyce hele hic sevmiyor:) ama kilosu iyi oldugu icin cok usteleyip yemekten soğutmak istemiyorym sadece gunde 1 yumurta yemesine dikkat ediyorum ve aksamları yemesine. Gunduz pek istahli olmuyo maalesef 
(156 puan) tarafından
Bizde şuan dis surecindeyiz, 8. Dis gelmek üzere çok şükür  ama iştahını hiç yansimadi. Sadece gece uykularında zorlanıyor.  Şeye dikkat edin, gerçekten ac olduğu zaman yemek verin. Bende başlarda zorlanmıştim ama sonra zamanla oturdu
(85 puan) tarafından
Öyle yapıyorum tabi ama iste oylr de pek duzeni olmuyor bizde 8. Disi bekliyoruz ilk zamanlar yemiyor diye cok üzülüyordum ama simdi pek takmıyorum çünkü emiyor ve cani 9stedigi zmn yiyor
0 oy
(2,364 puan) tarafından
Tam 12 aylık 

7.30-8.00 uyanma 

8.30 gibi kahvaltı ve arkasından mama 150-180 cc

11.00 gibi yarım meyve ve öğlen uykusu 

12.00-13.00 öğle yemeği sebze haşlama veya bakliyat veya yoğun kıvamlı çorba yanında yoğurt. Bazende sadece peynirli kuskus pilavi yanında yoğurt veya patatesli tost vs yapıyorum sıkılmasına bağlı. arkasından mama 150-180 CC

15.30 gibi meyve artı bazen yoğurt bazen kefir bazen muhallebi bazen 5 tahıllı kaşık mama arkasından 120-150 CC mama veriyorum bu saatte ara az olduğu için mamayı pek bitirmiyor. İkinci uyku

18.30-19.00 akşam yemeği sebze tavuk veya et yemeği. Arkasından 120-150 CC mama 

21.30-22.00 gibide 150-180 CC .ama verip uyuyor. Desteksiz uyuduğu için bazen 22.00 i buluyor 

3 ana öğün 2 ara öğün yapıyorum ara öğünun birini yarim meyve verdiysem diğerini muhallebi tarzı yapıyorum birinde kefir verdiysem diğerinde yoğurt veya taze sıkılmış meyve suyu veriyorum. Kızım meyve suyunu falan hiç sevmiyor akşam yemeğinde de çok yemez ama diğer çorba kahvaltı ara öğünlerde güzel yer. Taneli yiyor 7.aydsn beri ama henüz kahvaltıyı tek tek sevdiremedim. Halen sadece kahvaltıyı püre kıvamında seviyor ve sıkılmıyir. Yumurta muz ceviz sabit üstüne labne avokado lor pekmez tahin gibi besinlerle birleştirip veriyorum zeytin salatalık ve domatesi çok seviyor onlari kendi elinde yiyor ama yumurtayi özellikle tek kabul etmiyor. 
(156 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. Desteksiz uykuyu ne zamandan beri yapiyor ? Kendi kendine mi alisti
(2,364 puan) tarafından
Hem kendi istedi hem ben yardım ettim uzun süredir öyle uyuyor sanırım yine 8-9 ay civarı başlamıştık. Salla bırak ile sallanmayi bıraktık. Sonrasında 1 kez uyanıp bazen de kesintisiz uyumaya başladı gece uykusunu. Bende bir kaç gün gece çok uykusu gelince uyumasını bekledim yan çevirip pat pat yaparak destekledim. Kizimda uykuyu sever onunda etkisi var. Dış dönemleri bazen uyumuyor destek istiyor ama bozmamak için bazen geç uyuyoruz. Rutin oluşursa çabuk alisiyorlar. Benim kızım kırmızı meyveler ve sar makarayi ile uyuyodu hep sallarkende. Duşuda uyku öncesi alıyorduk karanlikta yatirmiyorum ama uyuyacagini idrak etti. Pusette salliyorduk ilk zaman pusette uyumasını bekledim güvende hissetsin diye sonra yatağa aldım. Sonrasında kendisi yatakta uyumaya başladı. Dış dönemleri pek yatmak istemiyof ama destekte istemiyor. Uykusu yoksa zorlamiyorum genelde 21.30-22 civarı uyuyor
0 oy
tarafından
Benim oglum suan 2 bucuk yasinda o zamanlardaki beslenmesi su sekildeydi 

8 de uyanir hemen emerdi hememln kahvalti yapmak istemezdi 9 bucukda tekrar emerdi 10 bucuk gibi kahvalti yapardi (yumurta allerjisinden dolayi onu veremezdim ama peynir pekmez bebebiskuvusi avokado muz harhangi biri gibi gibi basit seylerle) 

12de oglen yemegi yerdi bi kase corba icine ekmek dogrardim ya da yogurtla pilavi karistirirdim 12 bucuk 1 gibi oglen uykusuna gecerdi uykudan once ve sonra yine emerdi uyandiktan biraz sonra aksam yemegi yerdi pilav makarna sulu yemek gibi aksam 8 bucuk gibi gece mamasi yer sonrada uyurdu 
(156 puan) tarafından
Çok benziyor bize:)
0 oy
(1,147 puan) tarafından
Sabah kahvaltıdan önce emzirmez direk kahvaltı yaptırırsanız eğer daha iştahlı olur daha fazla kahvaltı yapar süt artık 2. Planda olmalı hiç bir öğünden önce vermemelisiniz isterse yemek yedikten sonra emzirmelisiniz
(156 puan) tarafından
Ama sabah 8 de kalkiyor ve kahvaltıyı ailecek 10 gibi yapıyoruz o saate kadar aç duramaz çok huysuzlanir . Birde şuan bu sekilde yaptığımda yemesi gereken herseyi yiyor. Zaten emme derken 2 3 dk luk bir emme. Yemek yedikten sonra emmeyi hiç bi zaman istemedi. Dis donemlerinde olduğu icin yemek sonrası emzirmelerde memeyi ısırıyor. Ac olmadığı sürece memeyi kasıma araci olarak kullanıyor. O yüzden mutlaka ac olduğunda emzirmeyi tercih ediyorum. Anne sütünde olan besin değeri hiçbir gıdada yok. O yüzden benim önceliğim anne sutu. Çocuk doktorum da isterse birsey yemesin emmesi onun için paha biçilemez diyor. Yani benim bu sekilde tabi farklı yapanlar olabilie

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 146 göst.
15 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Aycadamla78 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 313 göst.
15 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Busra. Esen12 (4,061 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,460,444 soru

23,945,511 cevap

324,927 kullanıcı

...