0 oy
133 göst.
Diğer kategorisinde (1,720 puan) tarafından

Kizlar ben peynir isini hiç becermiyorum yaa:((

 Tuzsuz peynirdi , yumurtayla tuzlu suyu yaptım ne kadar tuz eklesemde yumurta yüzeye yarisi cikiyordu pek anlayamadım , neyse uzerine dökdüm 2 hafta 3 hafta vardır belki önce çok guzeldi ama 2 gün ömce baktım erimis altındakiler , peynir yumuşamış tekrar duz ekledim suyunu süzüp bu seferde suyu bi garip oldu, sudan çıkardım kuru tuzladım yiyincede yıkarım dedim belki sertleşir . Şimdide çok tuzlu yikasam bile, mahv etdim kendi başıma kendi aklımla lütfen yardim esin hala kurtara bilurmiyim ne yapa bilurim ?

3 Cevaplar

0 oy
(14,844 puan) tarafından
Cok mi peynir şuan neyinden sikayetcisin yumuşak mi çok mu sert 
(1,720 puan) tarafından
Yumuşak ve tuzlu
(1,720 puan) tarafından
Evet var  kaç kili bilmiyorum çekmedim daha ama var yani 2 3hafta yetecek kadar bize. Durdukca mahv olur diye korkuyoeum
-Reklam-
0 oy
(1,720 puan) tarafından
KizzzLarrrr?????
(196 puan) tarafından
Suyunu değiştir tuzlu su yap buzdolabında sakla ama eğer aşırı yumuşamışsa kurtaramazsın
0 oy
tarafından
Önce peynire tuz serpip sertleşmesi sağlayacaksın sonra salamura suyuna koyacaksın. 
(2,088 puan) tarafından
Aynen, suya koymadan tuza gömerek kurutacaksın sertleşecek sonra suya konulacak
(1,720 puan) tarafından
Tuzsuz suyamı
(1,720 puan) tarafından
Çok tuzlu olursa neyapacam
(2,088 puan) tarafından
Salamura suya konuluyor. Evet biraz tuzlu oluyor, miktarı çoksa kendi yaptığımız peyniri tuz ile koruyabiliyoruz katkı maddesi olmadığı için

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 82 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (15,075 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
+1 oy
2 cevap 70 göst.
2 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde eylulannesi. (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 105 göst.
7 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,470,309 soru

24,084,328 cevap

331,390 kullanıcı

...