0 oy
171 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (714 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar eşimle kan uyuşmazlığı var ilk hamileliğimde 2 tane kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırmıştım. Birini hamileyken diğerini ise doğumdan sonra yapılmıştı. Şuan yine hamileyim 13 haftalık yine yapılacak mı kan uyuşmazlığı iğnesi bilgisi olan var mi.indirekt combs testi yapıldı negatif cikti

2 Cevaplar

0 oy
(837 puan) tarafından
Bunu bende merak ediyorum.     
(9,080 puan) tarafından
buraya yazim ikinizede olsun. kanama manama dusuk musul olursa evet yapiliyor. hicbirsey olmazsa da indtekt combs testi 28. hafta yapilip negatifse test igne yapiliyor pozitifse riskli gebelik olaral bundan sonraki surec perinatlog ile devam ediyor. ikinci bebek icin kan uyusmazliginonemli durum z ilk cckta sorunum yoktu ikincidede 28 hafta negatifti ignemi oldum. sorunsuz sekilde dogurdum.  bebek dogunca kanina bakiyorlar babasinin kanindan  + yani. combs tekrarliyorlar pozitif cikiyor. bebek ile anne kani kadismis . 38 de dogurdum .son on hafta icinde karismis yani pozitife donmus cunku 28 de negatifti
(9,080 puan) tarafından
ilk gece oglum tup turuncu oldu portakal gibi. hemsire farkediyor anormalligi  sarilik olcuyor 5 cikiyor sabahak harai saat 4 gibi.  sonra sabah mesai baslayinca cvk dr geldi  hastanede bir kaos bir kosturmaca herkes bir panik durumda bizim bilgimiz yok tabi nefes nefese dr geldi aciklio labaratuar hatasi olmus 25 mis meger geceki degr. isin misin her asamayi gecmis oglum. kan degisimi yapilmasi lazimmis yogun bakim arastiriyorlar. bebegin beyin hicrelerine zarar veriyormus bu is. engelli boroljik sorunlar kalma durumu varmis. dogar dogmaz combs pozitif se hemen sarilik takini yapilmaliymis. 25 e kadar yukselmezdi.  4 saat kani degisti o surecte vefat riski vardi sonra 6 gunde yogun bakimda kaldi baska hastanede. kani degisti cok sukur engel kalmadi hamdlsun zeka ve  fiziken birsorun yik
(9,080 puan) tarafından
dogum yaptigim hastane aylarca bebek nasil diye aradi cunku labaratuar hatasi arti digum sonrasi ihmal vardi. mahkemeye verecekdik.  

nacizane yavsiyem ayda bir iki ayda bir indrekt combs testini dr istemese bile siz tekrarlatin. cunku hamileyken 28-38 hafta icinde kanlarimiz karismis benim oglumla. testi dogum oncesi yaptirsaydim farkedilirdi ve bebek dogmadan anne karnindayken bana musahale edilirdi tedavi icin. bebek delik desik olmazdi ginde 20 den fazla kez kan almislar. ki zaten benim kanim vucudunda dolastigi icin kan yikimi oluyordu bebekde. 7.1 hemogram ile digdu. kan degerleri cok dusukmus.  6.9 ile zaten bebek ölü dogum olarak dogarmis kansizliktan yaşamazmis. 0.2 degerle yani kurtardi. ki kussutum eksikdir bi dort dortkuk beslenirim. benim de ka. degerlerim asiri iyidir. dogum oncesi 4 gun knce benim kanima bakdiklarinda degerlerim yaridan fazla dusmus. bebegin kani benim vucudumda diye.ama dr ihmali farketmemis dr bu ani kan ddegerleri neden dusmus annenin diye dogum oncesi
(714 puan) tarafından
O zaman ben tekrar 28.haftamda doktora hatirlatim kan uyuşmazlığı için
(9,080 puan) tarafından
hatirlat zaten dr soyler sana. dogum oncesi donemde mutlaka tekrarlattir sahsen ben oyle yapardim testimi vombs testimi
-Reklam-
0 oy
(1,510 puan) tarafından
Benimde eşimin de uyuşmazlık var hamile iken yaptırmadik doğunca bana da bebeğe de yapıldı tercih bu hamile iken yaptıran da var dört defa sağlıklı doğum yaptım hamile iken vurdurmadim ben 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 228 göst.
0 oy
4 cevap 186 göst.
10 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Canan can (255 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 149 göst.
6 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 335 göst.

Kategoriler

1,476,735 soru

24,173,507 cevap

335,987 kullanıcı

...