0 oy
174 göst.
Diğer kategorisinde (269 puan) tarafından
Kızlar 28 aylık olacağız  baba nene dede ver gel felan diyor ama biz de dediğimizde anneyide ağzının ucuyla der neyse dil terapisti ne götürelim dedik ama zamanı degilmi yoksa beklesemiydik birde aç de annecim dediğimde. Ça duyir oku de diyorum koo diyor buda aklıma takıldı ve bu aradaki hayvanları felan da söyler seslerini

2 Cevaplar

0 oy
(6,077 puan) tarafından
24 ay itibariyle cümle kurması beklenir çocuklarda. Anne aç baba gel gibi kelimeleri tam söyleyemez şuan zaten zamanla oturur tv kapatın bol bol kitap okuyup etkinlik yapın sticker alın hayvanlı arabalı vs renkli toplar alın konuşun sürekli onunla bişeyleri gösterdiğinde direk eline ne istediğini anlamıyorum bana söyler misin diye teklif edin konuşmayı 
(269 puan) tarafından
TV felan izlemiyoruz zaten canım ve hepsini yapıyorum parmakla işaret ediyor hep zaten
(6,077 puan) tarafından
Parmakla işaret rahatlığı vardır onda şuanda ama miyav hav gibi şeyleride dahil ederek kelimelerini say yanlış söylüyor yarım söylüyor olabilir Onlarıda kelimeden say sanırım 50den fazla olması gerekiyor
(269 puan) tarafından
Miyav hav hav möö tıs tıs vuvu(rüzgar) bambam(davul) iaia (eşek) meee cik cik vız vız vak vak civciv dut dut  çinçin(bisiklet), süt su anne baba dede nene Allah,hala bebek mama çay ver gel bunlar çıkardığı şeyler ve kelimeler
(6,077 puan) tarafından
Konuşmaya açık şuanda aslında anlaşılır kısa cümleler kurun ona yavaş yavaş öğrenir kovaya su doldurup köpürtün içine at lego gibi oyuncaklar atın oyuncak bulmaca oynayın çok işe yarıyor kelime öğrenmede
(269 puan) tarafından
Evet algısı açık ama mesela ben söylüyorum tekrar ettiriyorum hmmm diyor yani söylemeye mi useniyor ne anlamadım valla birde tek bakıyorum gün içinde hep beni görüyor sadece yaşıtı kimsede yok çevremde annemlere götürüyorum yegenlerimle oynasın diye ses kalabalık olsun diye arada işte
(6,077 puan) tarafından
Çocuk oyun alanı olan cafeler var ya onlara git kış geldi parka gitmek zor olur tabi
-Reklam-
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Benim kızım ağustos sonunda 3 yaşına girdi. İkili, üçlü cümleleri vardı ama toplasan 100 kelimesi anca idi. Anaokuluna başlattım, şuan baya cümle kuruyor artık. Hata yaptığında özür diledim anne ben diyor mesela, yada hasta olduğunu bildiği için doktora gitmem gerekli gibi cümleler kuruyor. 

Durumunuz var belli ki, dil terapisti dediğiniz için söylüyorum. Kreş verebilirsiniz yarım gün kadar, arkadaşları ile kaynaşması onu açar. 
(269 puan) tarafından
Evet canimda tek başına birakamam şuan hiçbir her güvenli gelmiyo bana yani yanında durmak isterim daha küçük anlatamıyor da aklım kalır kreş için
(2,423 puan) tarafından
O halde dil terapisti ile görüşün, başka çözümü yok çünkü.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 220 göst.
0 oy
4 cevap 249 göst.
17 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Selma&furkan (1,025 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 112 göst.
+2 oy
4 cevap 458 göst.

Kategoriler

1,474,418 soru

24,139,061 cevap

334,427 kullanıcı

...