0 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar Ulaş çocuklarla oynamayı bir şeyler yapmayı çok sever çok sosyal bir çocuk aslında ama tek sorunu şu ki oyuncak paylaşmıyor orada olan oyuncakları da sahipleniyor o yüzden götürmeye korkuyorum açıkçası . Böyle olup çocuğu paylaşmayı öğrenen var mı ? Ve ya aynı durumu yaşayan ? Ben nasıl öğretebilirim paylaşmayı . 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,965 puan) tarafından
valla korkarak daha da zorlaşır o durum. bence götür. orada kavga çıkınca müdahale etme. öğretmen gözetmen artık kim varsa otoritesini koysun. öyle öyle öğrenir. 

durumu eğitmene önceden açıklarsan zamanla öğrenecektir.

muhtemelen çocuğun ya ilk çocuk ya da tek çocuk. evdeki her şey ona ait olduğu için böyle davranması bence çok normal. sosyalleştikçe paylaşmayı da öğrenir bence. yani çocuğun bencil falan değil aslında sadece bilmiyor.
tarafından
Aslında oğlum çok cana yakındır elini tutar cici der güler eder oturur başka çocuklarla birlikte bir şeyle yapmayı çok sever :). Evet bencil değil elbet nereden bilsin farkındayım bunun ve evet haklısın evde sadece tek çocuk o her şey ona ait ben her gün elimden geldiğince parka götürüyorum dışarı çıkarıyorum soğuk sıcak demeden sosyalleşsin insanlara karşı yaşıtlarına büyüklerine vs. diye çokta güzel oynar şu paylaşım konusunu aşamadım kesinlikle oğlumda 3 ay ailem de kaldım 9 ve 5 yaşında kuzenlerim var sevdiği insanla paylaşıyor ediyor veriyor sevmediği insana tövbe eziyet çektiriyor . 9 yaşında ki kız kuzenimle çok iyi oynardı 5 yaşında ki erkek kuzenime eziyet ederdi mesela . En iyisi götürüp denemek dediğin gibi çok sağol canım
(1,965 puan) tarafından
bide şey bazen büyükler oyun olsun diye çocuğa ait olan bir şeye "bu benim" "ver benim olsun" "bu artık benim  annem" "onu ben yiyeyim" falan diyor ya. öyle bi durum varsa da bence tetikliyor olabilir.
benimkilere öyle dedikleri zaman çok kızıyorum ben. bencillik öğretiyorsunuz çocuklara diye.
benimkiler ikiz 1 buçuk yaşındalar. onlar bile paylaşmak istemiyor bazen kavga ediyorlar. öyle anlarda birbirlerinin canını yakmıyorlarsa bekliyorum kavga kendiliğinden bitiyor. bazen de ortayı bulucu çözümler üretmeye çalışıyorum. sanırım öyle öyle öğrencekler paylaşmayı. ben de deneyerek öğrenmeye çalışıyorum hala
tarafından
Kimse öyle demez bizimkilerden :) zaten evde de ben babası bide oğlum yaşıyoruz gurbetteyiz öyle öğrenebileceği kimse yok o şekilde :) ama evet öyle yetlişen  bir çocukta o da paylaşmama duygusunu tetikliyor olabilir
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım yeğenim benim küçük kızdan 37 gün buyuk ve asla paylaşmayi sevmez nerdeyse benim kızla beraber büyüdüler diyebilirim en fazla gorusmedikleri iki gündür oda coook nadir yani ama kızım tam tersi aşırı paylaşımcı yeğenim asla asla paylaşmaz onun olan da onun kızımın olan da onun ne yaptıysak ne ettiysek olmadı artık bnde dahil olmaya başladım elifin ki elifin halacim diyorum bana bile dikiliyor yumruk sıkıyor 
tarafından
Yok ulaş o kadar değil abla da valla ne yapacağımı bilemedim bir götürüp deneyeceğim ama
tarafından
Götür kuzum ne kaybedersin ki en azından denedim dersin yani ama bizim yeğen biraz sorunlu anne baba yok babane bakıyor e haliyle her istediği oluyor anneme çok kiziyorum kreşe nebiliyim çocuğu bir yerlere gönder diye güvenemem ben diyor
0 oy
(3,156 puan) tarafından
Maalesef benim çocuğumda 25 aylık bu yaş grubundaki çocuklar genelde paylaşmayı pek sevmiyorlar helede tek çocuksa iyice herşeyin onların olmasına alışıyorlar ben de uğraşıyorum ama zor bazen dinliyor beni hadi paylaşalım hadi birlikte oynayalım sırayla oynayalım diyorum ama her zaman işe yaramıyor. Bi ara oyun evinede götürürdüm iletişim için faydasını gördüm paylaşmak içinde faydalı olabilir bence
0 oy
(12,087 puan) tarafından
Bol bol götürsosyalleşsin canım. Kızımın ilk arkadaşı 25 aylıkken oldu. O zamana kadar paylaşmak neydi bilmezdi. Arkadaşı olduğu ilk zamanlar hergün neredeyse görüşürdük ilk zamanlar kabus gibiydi hem paylaşmayı bilmiyor hemde vurma itme huyu vardı. Dibinden ayrılmıyordum çocuğa bişey yapacak diye. Ama bir iki ay sonra kızım o kadar değişti ki anlatamam. Demem o ki arkadaş ortamında çok sık bulunması lazım ulaş kuşumun. Yavaş yavaş öğrenecek 

İlgili sorular

+3 oy
5 cevap 488 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,519 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 195 göst.
7 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde iki bebek (124 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 98 göst.
0 oy
2 cevap 127 göst.

Kategoriler

1,477,840 soru

24,189,190 cevap

336,809 kullanıcı

...