Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Kızlarda el ayak hastaligi çocugu geciren var mi
0
oy
169
göst.
21 Ekim 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Zeynosss
(
13,453
puan)
tarafından
soruldu
Geciren vardir illaki. Çocugu okula gidende. Ne zaman gonderdiniz okula. Bulaşı ne zaman gecer acaba. Ellerinde vardi sadece baya soldular ama hala var. Sali gunu basladi. O zamandan beri gondermiyorum çok sikildi okula ne zaman gitcem diyip duruyo. Yarinda gondermeyip salimi gondersem napsam bilen varmi. Dokgor 3 gune bulaşı kalkiyo dedi ama ben yinede gondermedim
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
4
Cevaplar
0
oy
21 Ekim 2024
misafir
tarafından
cevaplandı
1 haftada genelde tamamen geçiyor canım
21 Ekim 2024
Zeynosss
(
13,453
puan)
tarafından
yorumlandı
Sali gondersem o zaman bulaşi olmaz sanirim dimi canim. Ellerindekilerin saliya kadar gececegini sanmiyorum ama
21 Ekim 2024
misafir
tarafından
yorumlandı
Yok canım bulaşıcılığı geçmiştir muhtemelen
21 Ekim 2024
misafir
tarafından
yorumlandı
Genelde 1 haftaya çocuklar toparlanıyor, benim oğlan 1 haftada atlattı ama sivilce gibi olanlar 2 haftada tamamen yok olmuştu . Zaten el ayak hastalığına ilk yakalandığı zaman hiç bir belirtisi olmuyor
21 Ekim 2024
Zeynosss
(
13,453
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet canim birden oldu ya zaten. Ama hicbiseyide yom masallah. Agiz ayak falan. Sadece ellerinde var noktalar. Ama onlarda gitmeden ogretmen neden gonderdiniz dermi acaba diyorum
21 Ekim 2024
misafir
tarafından
yorumlandı
Direk öğretmeni arayıp söyleyebilirsin canım bulaşıcılığının geçtiğini
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
21 Ekim 2024
kardelennnnn
(
89
puan)
tarafından
cevaplandı
benim 18 aylık oğlum yeni 2 hafta önce geçirdi yaraları elinde ayağında çok çıkmadı Allah şükür toplamda 4-5 tane yarası vardı... ağız içi 2 günde hemen geçti ama el ve ayağındaki yaraların yeni kabukları soyuldu geçti yani soluklaştıysa birkaç güne kadar soyulur oralar banyo vs yapınca... bulaşıcılığı 1 hafta diye okudum ben internetten
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
21 Ekim 2024
Sedaaa
(
6,895
puan)
tarafından
cevaplandı
17 aylık oğlum oldu 3 günde bulaşma özelliği bitiyor dedi doktor bize bizim ağır geçirdi 40 Derece ateş yaptı ağzının içi komple yara oldu bide bademcik iltihabı oldu aynı zamanda aman çok zor valla bir hafta ateşle uğraştım Rabbim kimsenin başina vermesin hastalıktan bir ay sonrada iki tane el ve ayak tırnakları kökünden döküldü sizinde oldumu
21 Ekim 2024
Zeynosss
(
13,453
puan)
tarafından
yorumlandı
Bizde masallah diyim hicbisey olmadi canim. Çocuklarimin bunyeleri saglam sanirim. Oglum 4 yasini 2ay gecti. Kizimda 20.5 aylik. Ilk oglumda basladi hafif agiz icinde ates hissettim. Sonra geldi dediki anne bak dudagima alt dudagin icinde aft gibi bryaz bisey cikmisti. Isirdinmi oglum dedim yok dedi acimiyo dedi. Okula gitti geldi el bileklerinde minik kirmizi noktolar var. Anne babaannemin koyunde kaplumbaga elledim ya baksana ellerime ne oldu dedi. Baktim Allah Allah dedim oglum onu goreli çok oldu ondan olmaz dedim. Kasiniyomu dedim yok dedi. Bende anlamadim yani. Biseye aleejisi falan oldu heraldi dedim. Onceki gunde çok seviyo okulun bahcesinde salyangozlarla oynadi. Ondanmi acaba dedim. Ertesi gun kalkti yine okula gitti ama kirmiziliklar ayni. 2saat sonra ogretmeni aradiki ellerindekileri gordunuzmu. Bulasici olabilir. Alip bi doktora goturun. Sirtina gogsune baktim oralarda bisey yok dedi. Kasinmiyomusta acaba su cicegimi dedim ama dedi ogretmeni. Hemen kosarak gittim aldim okul onumde. Saglik ocagina goturdim hemen. El ayak dedi. Ellerindekiler az daha artti bikaci su toplar gibi oldu. Sonra ne bir ates ne bir dokuntu hicbisey yok. Sadece ellerinde var suan onlarda solmaya basladi. Kizimda ondada 1 gece ates oldu hafif calpol verdim. Onunda ellerinde belli belirsiz kirmizilik var. Baska yerinde yok. Agzinin icinede bakiyorum birsey yok. Yemek yemeleride normal. Olsa sanirim aglar yiyemezdi. Oyle bi durum yani bizimki
21 Ekim 2024
Sedaaa
(
6,895
puan)
tarafından
yorumlandı
Aman hafif atlatsınlar 6 gün sürdü yüksek ateş hergün acile gittik doktorlar anlamadı antibiyotik verildi oda alerji yaptı oğluma 7. Gün ayaklarında benekler oluştu ateşi düştü 38 derece ateşi görünce sevinir olmuştum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
21 Ekim 2024
E.Cansu
(
5,989
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim kucuk oglan 1 ay once oldu bulas suresi 7 gun. Bu sure zarfinda yaralar varsa ustune antibiyotikli krem surun ki yaralar cabuk iyilessin. Cunku yaradaki sivilardan bulas oluyomus birde nefesten. Benim doktorum oyle demisti bir de cok arastirdim.
21 Ekim 2024
Zeynosss
(
13,453
puan)
tarafından
yorumlandı
Sali falan başladi canim o zaman ben yinede carsambaya kadar gondermiyim. Ne olur ne olmaz. Digerleri çocuk sonucta. Sizede gecmis olsum canim
21 Ekim 2024
E.Cansu
(
5,989
puan)
tarafından
yorumlandı
Cok tesekkurler size de gecmis olsun :)
21 Ekim 2024
Zeynosss
(
13,453