0 oy
191 göst.
Diğer kategorisinde (273 puan) tarafından
Özel sektör mü yoksa kamu mu sizce daha iyi? Izinler olsun, haftalık ve yıllık tatiller, resmi tatiller, makam pozisyona göre maaşlar olsun hepsini düşündüğünüzde sizce hangisi daha iyi görünüyor. 

İkinci olarak eşiniz ya da siz çalışıyorsanız eğer özelde mi yoksa kamuda mi çalışıyorsunuz?

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
özelde duruma göre çok iyi maaş alırsın. en basiti eskiden dershane öğretmenleri normal öğretmen maaşının 5-10 katı maaş alırdı ve deli gibi çalışırdı. haftasonu ful çalışırlar.

ama devlet öğretmeni? haftasonu işi yok, yaz, ara tatil vs maaşı, ücreti günü gününe yatar. 

kurumsal firmalarda çalışanlar rahat edebiliyor. çalısma ortamları çok güzel. en basiti yemeksepeti ve trendyol kampüslerini araştır. herkesin çalışmak isteyeceği bir ortam

eşim mühendisii ve memur. özelde olsa şu anki maaşının 2-3 katını alabilir. ama izin vs sorun olabilir. 8-5 mesai, hafta sonu tatil. ha müdürü de baya anlayışlı. istediği zaman izin alabiliyor.

devlette ilk 10 yıl, 20 gün iznin var. derecene göre 10.yolda yeşil pasaport hakkın var. 

özelde yıllık izin 14 gün

özel izinler, cenaze, nikah durumlarında devlette 2-3 gün daha fazla iznin var. 2 sene ücretsiz yıllık izin hakkın var. özelde 4 ay gibi bir şeydi sanırım. 
(273 puan) tarafından
Yıpranma olarak özel başlangıçta baya bir sıkıntılı ama değil mi
tarafından
kendini kanıtlayana kadar karın tokluğuna çalışmak mümkün
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşim özel sektörden kurtulmak için yırtınıyor şu anda inşallah öğretim görevlisi olacak bu sene . 
0 oy
(5,699 puan) tarafından
Hangi meslek için soruyorsun?
0 oy
(9,081 puan) tarafından

hem azar yeyip hem de geberene kadar aclismak

istiosa ozel

sektor. isiklari kapatalim da calisalim diyen bir banka

dusun. 6 dan sonra kapanmak zorunda banka ama 8 den once cikamiyorduk. bi ara teftis edilecek dediler. isiklari kapatip calisalim defi operasyon yonetmeni:)salla basini al maasini gibi rahat bir hayat istiosan devlet tabiki keyfii kimse calismadan gunluk bir iki saat isine yogunlastinmi kalan saatler goygoyla gecer

(15,011 puan) tarafından
Ptt de geçen ay birini dövüyordum evrak için :,) haklısın
(23,294 puan) tarafından
Bazı memuriyetlerde olabilir o bizim işimiz çalışma saati az ama en çok eve iş getiren mesleklerden biriyiz öğretmenler olarak ve kesinlikle çok yorucu ben bazen evde kendi çocuğumun bile sesine tahammül edemiyorum ailemi bile aramıyorum konuşmaya mecalim kalmıyor
(15,011 puan) tarafından
Ben takıldım casperiyeye canım biliyorum bu konudaki fikrini onun. Sınav haftası geliyor deli gibi not hazırlıyorum kafam bir dünya yemin ederim
(9,081 puan) tarafından
haklisiniz valla bende okudum ama yapamazmisim zaten ogretmenlik. felsefe mezunuyum bende hic formasyon dusunmedim imkansiz yapamazdim ogretmenlik diye .
(23,294 puan) tarafından
Casperiye duyarlı bir arkadaş az çok bende tanıyorum.  İşimizi çok kolay gören birileri okursa dışardan kolayca konuşmasın diye dedim :) bende bu yıl 12lere giriyorum sanırsın sınava ben gireceğim:)
0 oy
(15,011 puan) tarafından
Kamu. Ben 15 inden bir gün maaşımın sektiğini görmedim. Deprem oldu 2 gün sonra 15 i olmadan yattı maaşım. Rapor hakkım yıllık 40 gün. Özelde bir süre sonra rapora dahi burun kıvırıyorlar. En önemlisi şahıstan çok işine adaptesin
0 oy
(23,294 puan) tarafından
İkimizde kamu çalışanıyız bence kamu. İş garantisi önemli benim için üstelik mobbing vb şeylerin özelde daha çok olduğunu düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 179 göst.
31 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde 1anneadayi (1,267 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 120 göst.
21 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde 1anneadayi (1,267 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 345 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,239 göst.