0 oy
1,186 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (22,689 puan) tarafından
Gerçekten çok üzülüyorum. 15.5 aylık kızım 8400 Gr. Boyu 76 78 cm arası bişey. Doktor raporlu mamaya başladı. Aldık geldik onu da içmiyor. Bir lokma tadına bakiyor . Beğenmedi. Ağzına sürmüyor daha. Ne yapayım ben. Tahlilleri temiz şükür. 2 kez yaptirdik. 

Ya asıl merak ettiğim toparlanır mi bu çocuk. Çocuğum böyleydi sonradan açıldı istahi düzeldi akranlarına yetişti diyen var mı?  Her gören iyice zayıflamış diyor. 

33 Cevaplar

0 oy
(4,053 puan) tarafından
Benim kızım da öyle canım 27 aylık zayıf minyon . Tahlil yaptırdık hicbir şey çıkmadı. 
(22,689 puan) tarafından
Ne yapalım tek sağlıklı olsunlar da
-Reklam-
0 oy
(185 puan) tarafından
Bnm kizm da 15 aylık 8.700 kilosu tahlilleri temiz zar zor yer biraz şarkılarla biraz kitaplarla öyle öyle yediriyorm ama grm grm kilo alıyor 4 ay hiç kilo almamıştı mesela boyuda 75.5 cm ilk. Kızım çok minnakti valla şuan kilosu çok çok iyi diyet yapmaya çalışıyor 12 yaşına gircek o yüzden Kiloya takmıyorum da boyu uzasa yeter kilo alıyorlar gerçi ilk kızım ek gıdaya yiyordu bu zorla zorla yiyorr 
(22,689 puan) tarafından
Senin bebişin kaç dişi var. Bizimkinin aylardır dışı çıkmıyordu. Saçları uzamiyordu. Doktora sordum. Tabi gidasiz olunca dış saç da zor cikar dedi  . Ona da Canim sıkıldı
(185 puan) tarafından
Bizim diş yok daha çıkmadı hiç saçları var çok şükür yeni doğduğunda tıraş yaptık biz sünnet olduğu için bı 6 7 aylıkken yaptık şuan güzel saçları var ama diş yok bnce yemek yemkle dişin alakası yok kaç doktora gittik her bebek farklı oluyor diyor gastroenteroloji ye götürdüm bn senn çocuğun kilolu bir çocuk değil normal bir çocuk her çocuk tombul iri olcak diye bişey yok boyu felan normal dedi minyon bir yapısı var dedi bı daha ki aya tekrar kontrolümüz var bakalım
(185 puan) tarafından
10.07.23 doğumlu benim kız 3450 doğdu ama işte reflüsu felan derken kusmaktan kilo almadı emdigini çıkardı hep
(22,689 puan) tarafından
Oyy Yavrucuk. Cikar inşallah dişleri onun da.  Ne bileyim bizim doktor alt sınırda dedi mama yazdi. Üzüldüm ben de . Burdaki persentil e göre ortalamanin altı ama en alt sınır da degil şükür. Ona bakıp kendimi rahatlatıyordum ben de
(185 puan) tarafından
Hiç yemiyorya mama ile mecbur diyor doktor biraz da olsa yiyorsa ek gıda ile gelişim sağlanmalı dedi takipde kalcaz dedi bakalım boyu uzasinda kilosuds tombul olmayı versin ne olcak bı deri bı kemik de değil :)) çıkacak inşallah dişlerinde beklemediyiz 4 cu bebem bunda böyle oldu
0 oy
(872 puan) tarafından
Canim instagram da hastlanmayan cocuk diye bir sayfa var orayi takip et boy uzamasi ve kilo alimi icin bir kür var ondan yap. Baya etkili Ben denedim 2haftada 500gr aldi 21aylik benimkisi de
(22,689 puan) tarafından
Yapcam dostum inşallah onu sağolasın
0 oy
(255 puan) tarafından

Merhaba çocuğunuzun suanki durumu nedir kilo aldı mı

(22,689 puan) tarafından

Merhaba. 500 600 gr kadar aldı 😅 hala yemesi sinir bozucu. Eşimle az önce onu konustuk. Sütten kessem mi artık 2 yaşını beklemesem mi diyorum. Eşim de sen bilirsin dedi. Ama bı yandan da kıyamıyorum. Bilmiyorum. 21 aylık şuan 

(255 puan) tarafından

Bizde endokrinoloji gastroenteroloji gittik doktor emsin 2 yaşına kadar dedi benimki de 17 aylik bende bırakmayı düşündüm benim kızım da 8 600 kilo falan boyu da kisa

(22,689 puan) tarafından

Sizin herşey aynı bizimkiyle. Bana da doktorlar anne sütünün 1 damlası bile şifa dedi. Emzirmeye devam et dedi. Şuan 22 âylik olmak üzere. Hala emziriyorum. Bu posttan sonra endokrinoloji gastroenteroloji falan hepsine gittik. Tahliler iyi geldi Allah'a şükür. Çölyak bile baktılar. Sorun yokmuş şükür. Bir tık iştahı artmıştı. Bugünlerde yine düştü. Ama çok uzun bir süre ağzına hiçbir lokma koymamisti. Asıl onlar sıkıntı. İnşallah duzelirler ,

0 oy
(1,506 puan) tarafından

Çok sevdiğim bir arkadaşım var, minyon. Eşi de kendisi gibi. Haliyle kızları da o şekilde. Ne yaparlarsa yapsınlar kilo almadı. Cılız derler ya, kızı gören yaşına şaşırıyor. Doktor sağlıklı ama yesin dediği için hep perişan oldular, yedirmek uğruna yapmadıkları şey kalmadı.

Kızcağız şu an 5 yaşını geçti ama hala daha yaşıtlarından çok çok zayıf, en son doktor da kabullendi. Bünyesi öyle. 

(22,689 puan) tarafından

Benim kızı gören de yaşına sasiriyor. 1 yaşında var mı diye soruyorlar 😞 bilmiyorum inşallah bizimki o kadar sürmez ne diyeyim 

0 oy
(1,638 puan) tarafından

İlk oğlum 15 aylıkken 11 kg ydi zayıftı boyu uzun olduğu için daha zayıf duruyordu ama zayıflığını değil de yeme problemini dert etmiştim cicibebe ve sütten başka bişey yemezdi mecbur vermek zorunda kalırdım 15 aylıkken memeden kesme durumunda kaldım bir süre sonra ilk defa bak ilk yediği yemek menemendi hala o gün ki mutluluğumu unutmam bir süre az az yedi sonra doyasılık yemeye başladı şu an 3 yaşında 16 kg yaşıtlarını yakaladı geçen sene çok hastalandı yemediği için ama tek avantajım oğlum Antep fıstığı ceviz gibi faydalı bir kaç şeyi çok severdi onlarda bir süre sonra bence iştah açıyor bi ceviz falan denesen 

(22,689 puan) tarafından

Benim kızım 21 aylık daha 9 kilo dostum. Ceviz falan yemiyor 🥴 cici bebe yese vercem. Herşeyi denedim

(1,638 puan) tarafından

Pardon 15 aylıkken 9 kg ydi gece gece yanlış yazmışım 😌

(22,689 puan) tarafından

İnşallah iştahlari açılır da güzel güzel büyürler 

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında 15 kilo var yok. Boyu 96 cm. Yaşıtlarını geçtim genetik yatkınlığın altında gidiyor persentil eğrisi. Tahlilleri temiz çıkıyor. Doktor en son endokrine yönlendirdi birde onlar baksın diye. 1 aydır sıra yok. Ordan da bişey çıkmazsa bu işin peşini bırakırım diye düşünüyorum. Çünkü yemesi de öyle doyana kadar değil ve herşeyden yemez. 2.5 yaşına kadar tek yediği şey cicibebe ve süttü. Ağzına bişey sürmez , sürdüğümüz an kusardı.  2.5 yaşında ufak bi operasyon geçirdi ondan sonra biraz biraz yemeye başladı işte.

(22,689 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Ne operasyonu. Geniz eti falan mı. O da iştahsızlık yapıyormuş çünkü. 

Bu post eski postum. O zamandan sonra endokrinoloji ye ve gastroenteroloji ye yönlendirdi doktor. Oradakiler de mama verdiler. Onları da içmedi. İcmesi lazım ama diyolar. Ben de biliyorum içmesi lazım. Ama içmiyor. Allah'a şükür tahlil sonuçları normal geldi. İnşallah düzelir. O zamandan bu zamana 700 Gr falan almış kızım. 

(3,410 puan) tarafından

Evet eski post olduğunu farkettim. Mesanesinden böbreğine kaçak vardı onun için mesane enjeksiyonu yapıldı. 1-2 ay önce inmemiş testis ameliyatı oldu. Gelecek ayda hipospadias ameliyatı var. İlk ameliyattan sonra bi tık düzeldi yemesi içmesi ama öyle aman amanda değil. Tabiri caizse ölmeyecek kadar yiyor yemekleri. bademcikleri de çok büyük. Ablam diyene kadar farketmemiştim bile. İştahsızlık yapabilir diyor ne kadar doğru bilmiyorum. Argivit önerdi çocuk doktoru iştahı ve gelişimi için. Siz hiç kullandınız mı? 

(22,689 puan) tarafından

Bize doktorlar bişey tavsiye etmedi hiç. Çok geçmiş olsun. Allah'ım şifalar versin yavrucuga 

(3,410 puan) tarafından

Amin inşallah sizinkine de. Aldık kullanıyoruz bakalım bi faydası olacak mı bilemiyorum.

0 oy
(678 puan) tarafından

Merhaba bende şuan 3 yaşındaki oğlumdan çok çektim hiç yemezdi ,Sürekli kabız oluyorsa yemez çünkü yediği an karnına ağrı giriyor bu yüzden de yemiyor olabilir ben oğlumda çok çektim ve anlamadım keşke suanki gibi bilinçli olsaydım , siz isterseniz keçi sütüne başlayın anne sütüne en yakın süt o içmesi için iline bal ve kakao koyabilirsin ben oğluma keçi sütü verdikten sonra hem kabızlığı gitti hemde azda olsa kilo almaya başladı 

(22,689 puan) tarafından

Hiç denemedim keçi sütü. Bu post eski postum o zamandan beri 700 Gr falan aldı işte. Yani hala çok zayıf. Ama ne yapalım. Kabızlık sorunu yok çok şükür. O da çok zor . Sizin de geçmiş olmasına sevindim.

0 oy
(2,008 puan) tarafından

Uyku saatleri nasıl benim oğlum 2 yıl aynı kiloda kaldı 16 kg çok çok zayıftı yemekte yemezdi . Balik yağı ve uyku saatlerini değiştirdim akşam ne olursa olsun 9 da yatakta 10 u buluyor bazen uyuması.  Akşam erken uyuması çok önemliymiş doktorumuz demişti gece 12 1  2 ye kadar uyuması bir ara çok çektik.  Bir de balık yağı öneririm mollers 

(2,008 puan) tarafından

Geçen yıl 16 kgydu şuan 22 kg boyu 115 4 buçuk yaşında 

(22,689 puan) tarafından

Uyku düzeni kötü. Akşam erken yatsa bile gece 11 12 de uyanıyor. Sonra 1 e kadar oturuyor. Bazen akşam 8 9 da uyur kalır. Çoğu zaman muhakkak geri uyanir. Uyanmadigi çok nadirdir. Geri yatiramiyorum bir türlü. Akşam 10 dan sonra uyursa belki işte. Möllers alayım ben hemen 

(2,008 puan) tarafından

İstersen çocuk druna danış uyku için bitkisel takviyeler oluyor benim oğlumun uykusu takviye sayesinde düzeldi . Aksam 10 11 de uyusa bile gece 2 3 de uyanır sabaha kadar beklerdik . Uyku düzeni çok önemli boy kilo acisindan

(22,689 puan) tarafından

Uykusu senin dediğin gibi değil ama . Benimki geç uyumayı seviyor. Gece çok sık uyansa da emip uyuyor sonra.  O ilk gece uykusuna erken geçtiği zaman sıkıntı. Ben gibi erken yatmayı sevmiyor yani çocuk. Geç yatacak geç kalkacak. O zaman iyi uyuyor şükür. 

0 oy
(15 puan) tarafından

Merhaba benim kızım da öyleydi. Hala zayif. Ama sağlığı yerinde çok şükür. Doktorlar bizede sürekli mama veriyor

Ama kilo alımı az. En sonunda doktor yapısı bu zamana bırakın dedi. 

(22,689 puan) tarafından

Allah'a şükür sağlıkları yerinde . İnşallah çabuk toparlarlar hayırlısıyla 

0 oy
(185 puan) tarafından

Bnm kız da 9.600 kilo 80 cm 20 aylık boyu uzamasin için L arjinin içeren vitamin aldım baya iyi geldi çok şükür sağlıklı olduktan sonra büyüyünce kilo alıyorlar merak etmeyin boyu uzamasi için destek verin vitaminlerle kilo alıyor her türlü ilk kızım çok minik di şimdi 12 yaşında kilo vermeye çalışıyor 

(22,689 puan) tarafından

Aa hangi vitamin dostum. Bana da yazar mısın adini

0 oy
(6,878 puan) tarafından

Ben canım asiri zsyifmisim ne balik yaglari icmisim neler neler yapilmis simdi de zayiflamaya calisiyorum ergenlige kadar hep zayiftim  hatta rahmetli dedem bir keresinde cocugun elini birakmayin ruzgardan ucmasin derdi 

(22,689 puan) tarafından

😁😁 inşallah bizim kız daha çabuk toparlar ne diyeyim. Eşim de rahat. İlerde koca totolu bişey olur merak etme diyo da benim içime sinmiyor. 

0 oy
(8,856 puan) tarafından

Canım bu atomu denedin mi kilo aldı mi bide günlük ne kadar yemesi lazım 

(22,689 puan) tarafından

Denedim. Ama tekrar deneyeyim diyorum. Yemeklerden sonra 1 tatlı kaşığı diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bugün malzemeleri alayım da yine yapayım bari ben de 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 324 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 1,750 göst.
30 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 240 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 226 göst.
16 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,943 cevap

329,228 kullanıcı

...