0 oy
254 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (213 puan) tarafından
Kızlar bugün 42 gündür sezeryan doğum yaptım bu sabah kalktım ayağa sanki musluktan su gelir gibi kan geldi ve parça da vardı pet takmış tım o kadar aktı kan kıyafet lerim üstüm hep kan oldu sonra yine bir kaç kere kalktım yine aynı sı oldu sizce normal mi ama çok kan geliyor çeşme gibi

5 Cevaplar

+1 oy
(26,746 puan) tarafından

Dr bana çok kanaman olursa hemen gel demişti hiç olmadı bende olması gereken kadar oldu bence gitmelisin ihmal etme Canim

(213 puan) tarafından
Tam canım gidecem bugün eşim işten gelince qü
-Reklam-
0 oy
(48 puan) tarafından
Doğum sonrası genellikle 4-6 hafta süren bir kanama yaşanması normaldir. Bu kanama genellikle başlangıçta daha yoğun olabilir, ancak zamanla azalması beklenir. Ancak, 42 gün sonra aniden bol miktarda kanama başlaması ve parça gelmesi bir uyarı işareti olabilir. Bu durumun bazı nedenleri şunlar olabilir:

Doğum sonrası enfeksiyon

Plasenta kalıntıları

Rahimde biriken kan pıhtıları

Doğum sonrası iyileşme sürecinde bir komplikasyon

Bu kadar fazla ve ani kanama kesinlikle normal değildir, özellikle kanamanın çok yoğun olması "çeşme gibi" şeklinde tarif ediliyorsa. Böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir doktora başvurmanız çok önemlidir. Doktorunuz bir ultrason ya da başka tetkiklerle rahminizin durumunu inceleyebilir ve gerekli müdahaleyi yapabilir.
(213 puan) tarafından
Sabah uyandım aniden çeşme gibi geldi baya geldi pet takmış tım ama pet üstüm kan olmuş tü değiştirdim üstüm ü falan yine aynı geldi çok parçada vardı karnım da ağrıyor ayağa kalkınca geliyor
0 oy
tarafından

10.gunde gelmisti benden oluk oluk . Eşimin babaannesinin hasta bezi vardı çatıda onu aldiim kendimi bezledim. 2 gun baya kan ve parca geldi.  Sonra azaldı.  

Ama senin 40 günü geçmiş bence normal değil gibi 

tarafından
Bende öyleydim. Gözüm kararmisti. Azdaha acile gidecektim. Uzandım sonra kendime geldim .bebekte yeni emmeye başlamıştı gitmedim
(213 puan) tarafından
Ne kadar peki senin ki
tarafından
O zamanlar 10 gunluktu bebeğim
Suan 7 aylikk
Ve hala adet olmadim
(213 puan) tarafından
Benim ki bugün 42 günlük canım ilk hafta kan gördüm sonra hep sarı akıntım vardı bir kaç gündür yine kan geldi bu sabah çok geldi
tarafından
Kadin doğuma git bence
0 oy
tarafından
doğum sonrası ilk 3 gün yoğun kanama olur daha adey kanamasına benzeyen kanama olur. eğer fazla ise doktora git mutlaka 
(213 puan) tarafından
Gıdecem şimdi  sabah tan beri çeşme gibi akıyor yemin ederim
tarafından
acile git
0 oy
tarafından
Canım ben dogum yaptiktan 45 gun sonra bende de kanama basladi ama dedigin kadar cok degildi..adet oldum ben ..doktorumdan sorduğumda nedenini kanamanin cok degilse adet olmussun dedi ..ama eger fazla geliyorsa mutlaka gelmelisin dedi ..yani ihmal etme . İnşallah adettir
(213 puan) tarafından
Sabah'tan berî beş tane pet değiştirdim acile gittim âdet dedi ama kanamam çok var
tarafından
Acile.guvenme canim 5 pet normal degil..

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 40 göst.
+1 oy
1 cevap 85 göst.
3 Mart 2025 Diğer kategorisinde Aylinece (299 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 142 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (218 puan) tarafından soruldu

Kategoriler