0 oy
509 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (955 puan) tarafından
Yaprak sarması yapıyorum etli veya zeytinyağlı ikiside aynı oluyor üzeri kuruyor ve kararıyor piştikten sonra neden oluyor anlamıyorum. Sizin bi fikriniz varmı acaba

17 Cevaplar

+2 oy
(5,469 puan) tarafından
Ben yapağı sarınca üstüne yaprakla kapliyorum taşını yada tabak koyuyorum kararma olmuyor 
tarafından
Tam yazacaktım yorumu görünce tekrar yazmaya gerek yok dedim ben de böyle yaparım kurumaz kararmaz ama kurusa bule ben o üstte kuruyana altta yanana bayılıyorum ya :)
(5,469 puan) tarafından
:)) bende severim yaprak olsun yeterli :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Kapak kapatmıyor musun canım sarma tasi faln
(955 puan) tarafından
Yapıyorum canim
tarafından
Kuzum suyunu fazla koy ozaman sarmaları geçecek derecede koyuyorum hatta biraz daha geçiriyorum en kısık ateşte 1 saat falan kendi kendine pişiriyor yüksek atesde iyi olmuyor bence :)
(955 puan) tarafından
Tşk ederim
+1 oy
(3,804 puan) tarafından
Onları bana gönder bayılırım üstte kuruyana altina yapışana
(757 puan) tarafından
Bende ❤️
+1 oy
tarafından
Az mi su döküyon acaba
(955 puan) tarafından
Siz ne kadar koyuyorsunuz
+1 oy
(762 puan) tarafından
Suyu tepesine kadar çıkmıyor ya, ondan
(955 puan) tarafından
Siz ne kadar koyuyorsunuz
(762 puan) tarafından
Yarısına kadar falan koyuyorum kaynarken üste kadar çıkıyor ama yine de en üstü siyah oluyor ama bana göre sorun değil
+1 oy
(2,376 puan) tarafından
Üzerine yaprak koyun 
(955 puan) tarafından
Koydum yinede oluyor
+1 oy
(9,079 puan) tarafından

annem ustune sarilmamais yaprak seriyor piserken bi de tabak koyuyo limon dilimleriyle. sarma sicakken de acmio o yapraklari yoksa kuruyup kararaio pisip ilidiktan sonra acio. tada sicakken sarma alacaksa icinden geri ortuyo o yapraklari . yorgan gibi ortuo yani:) ama sicakken tabaga koyup yiyecegimiz bile karario. o yuzden ilininca koyar tabaga

+1 oy
tarafından

Bende özellikle o kararmış kuru olanları seviyorum.Allta olan sarma dolma lapa gibi gelir hep üsttekileri toplarım kendl tabağıma:)

+1 oy
(299 puan) tarafından
Zeytin yagini inmeye yakin uzerine dokun ve suyunh birazcik geckin koyun yapraklarin uzerini kapatsin birde uzerinw ben tabak kapattirim 
+1 oy
(14,878 puan) tarafından
Üzerine yaprak kapat kapağını soğuyunca aç
+1 oy
(4,181 puan) tarafından

Tencerenin kapağını azıcık açık bırakıyorum ki üstü güzel kurusun :D

tarafından
Ahahasj bu ben.Geçen bi tarif gördüm fırına atıyodu sarmayı kuruydu üstü kararmıştı da acaba bende mi öyle yapsam dedim.
+1 oy
(1,191 puan) tarafından
Pişirirken üstüne biraz zeytinyağı gezdirin kurumaz hemde parıl parıl parlar :)
+1 oy
tarafından

Canım sarma yağı sever yağı bol olacak üstü basa su olacak yaprakla üstünü kapataksin bide yaprak taşı veya porselen tabak kapatcaksin bnde daha yeni sardım pismede

image

0 oy
(1,977 puan) tarafından
Zeytinyağı gezdir tencerenin en üst kısmına
(955 puan) tarafından
Piştikten sonrami
(1,977 puan) tarafından
Hayır, sarmalari tencereye dizdikten sonra en üst tabakaya zeytinyağı gezdirip sonra suyunu ekleyip sarma taşını koyup pişirin o zaman kuruma olmuyor hatta parlak oluyor
0 oy
(301 puan) tarafından
Sıcak açma canım soğuduktan sonra kapağını ac
0 oy
(1 puan) tarafından
Özellikle yaprak sarması soğumadan kapağını açarsanız kurur. Soguyana kadar kapak hiç açılmaz. Pişirirken üzerine yaprakla kapatmaniz gerekiyor.
0 oy
(712 puan) tarafından
Tabak yada dolma tadı koyuyorum hiç kararmadı üstüne yaprakda örtebilirsin

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 2,630 göst.
8 Eylül 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Guldnz&14 (17 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 292 göst.
+1 oy
0 cevap 58 göst.
17 Mart 2025 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 393 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ulkemdeyabancistmyrm (190 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,466,890 soru

24,036,753 cevap

328,960 kullanıcı

...