Kızlar temmuzda 1 kere denemiştim tuvalet eğitimini oğlum asla klozete oturmak istemeyince hazır olmadığını anladım beze döndüm bu ay tekrar başladım 3 günde gündüzü 3 günde geceyi çözdük çok şükür tuvalet eğitimini tamamladık şimdi size okuduğum ve uyguladığım işe yarar şeyleri yazıyorum yardımı dokunur belki diye klozet istemediği için güzel bir lazımlık aldık eğitime başlamadan önce onunla oynamasını ve tanımasını sağladık ne olduğunu ( küçük tuvalet) şekilde anlattık Tuvalet eğitimi kitapları alıp bezi çıkarmadan birkaç hafta öncesinde okuyarak hazırlık yaptık kaka ve çiş kartı alıp her tuvalete yaptığında birtane yapıştırdık 1. Gün hep zor geçecektir çocuk daha öncesinde hiç çiş ve kaka söylemediği için direk söylemeyecek çokça kaçak yaşanacak doğal olarak ama sabırlı olmak gerekiyor anne ve ya baba (özel bölge göstermeden) tuvalete nasıl oturduğunu doğal birşey olduğunu bikaçkere göstermeli 15 dkda bir tuvalete götürüp suyla oynarken veya şarkı söylerken çiş yapmasını sağladım ilk gün. 2. Gün yavaş yavaş algılamaya başlıyorlar kakayı 2. Gün yaptı tuvalete ama ayakta yaptı çünkü o şekilde alışmıştı o ayakta durdu ve ben lazımlığı arkasına tuttum kakasına baktı ve ne olduğunu sordu yediğimiz yemeklerin vücudumuzdan gitmesi oğlum kakalar kahverengi olur tıpkı kartlardaki gibi biliyor musun bende bugün kaka yaptım gibi anlattım doğal olduğunu algıladı 3. Gün artık kendisi söylemeye başladı ve çişini klozete döküp sifona basıp bay bay çişim demeye başladı ( ufak kaçaklar hala yaşıyoruz daha 1 hafta olduğu için doğal geliyor) 3. Günden sonra geceye geçtim ilk 3 gün geceleri o uyuduktan sonra bez bağlayıp uyanmadan çıkardım çünkü strese sokmak istemedim oğlum zaten geceleri %90 kuru uyanan bir çocuktu ama yinede güvenemedim geceleri ona uyumadan tuvalete gidelim sabaha kadar gitmeyebiliriz uykumuz olduğu için gece çişin gelirse haber ver olur mu dedim uyurken çiş yapılmaz ki dedi bana 3 gün boyunca aynı sohbet oldu ve 3 gündür kuru kalkıyordu hadi uyan sabah oldu anne çişim geliyor demeye başladı veer artık bezle vedalaştık şimdiii uyumadan 1 saat önce sıvı tüketimini kesmek kesinlikle doğru yöntem ve bir yerde okudum uykuya daldığı anda çişin gelirse anneyi uyandırabilirsin tuvalete gidebilirsin veya sabaha kadar çişini tutabilirsin dedim sanırım oda işe yaradı biz bezle vedalaştık darısı başınızaaaa a dostlar
1,489,966 soru
24,351,295 cevap
346,496 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın