Öncelikle geçmiş olsun . Umarım bebeginiz artık iyidir. Aynı sorunu bende 1 hafta önce yaşadım. 9. ay aşısını yaptırdığımız akşam bebeğimizin ateşi yükseldi. Normaldir dedik , sonuç itibariyle aşı olmuştu. İlk gece çok zordu. Müdahale edilmezse 40 dereceye ulaşan ateşi vardı. Ateş düşürücüler çok etkili olmadı. İki saatte bir ateşi yükseldi. Bu arada çocuk doktoru randevusu ayarladık. Evde kendimiz idare ediyoruz ateş düşürücüler , ılık duşlarla. Aşıdan yaklaşık 30 saat sonra eşimin ısrarı ile acile götürdük. Acil doktoru, aşının yanında sizin farketmediginiz bir rahatsızlığı vardı , ikisi birleşti muhtemelen dedi. Muayene falan etmedi , ilaç yazdı. Bu arada ateş yükselme aralığı uzadı iki saatten , dört - altın saate çıktı. Ben iyice rahatladım . Aşının üçüncü günü. Nasıl olsa randevu aldık diyerek , çocuk doktoruna gittim. Doktor CRP bakılmasını istedi , boğazına baktı , genel durumu ile ilgili baya soru sordu. Elime bir not yazdı verdi. Ben olmasam bile acil doktoruna sonucunu göster beni arasınlar mutlaka dedi. Kan verdik. Sonuç göstermeye eşim gittiğinde öyle şeyler söylemiş ki inanamadım. Doktor aşının hiç bir zaman 40 derece ateş yapmayacağını , menenjitten şüphelendiğini , CRP nin çok yüksek olduğunu fakat bebeğin genel tablosunun menenjit olamayacağını gösterdiğini söylemiş. Siz siz olun benim gibi üç gün beklemeyin. Menenjit olmuş olsaydı muhtemelen çok geç kalmış olacaktım. Allah bütün bebekleri korusun.