0 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (600 puan) tarafından
Yengem hastaneye gidince bebeğine bu teşhisi koymuşlar ama net sonucu alınması için demişler karnında su almamız lazım ama anne bebegede herhangi bir şey olabiliyormuş yengem de diyor Allah'tan gelen birşey öyle birşey olsa çocuğumu aldirmiycam doguracam bebek çok haraketli herşey yollunda ama doktor bunu demiş bu durumla karşilaşan oldumu 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Tanıdığım teşhis konup sağlıklı doğuran arkadaşlarım var onlar %100 güvenilir değil aldırmak istemediğim için teste bile girmedim. Down sendromu bebekleri de aynı melek gibi değil mii♥️
-Reklam-
0 oy
(4,897 puan) tarafından
Down sendromu sanırım bahsettiğiniz. Eğer aldırmak gibi bir durumu düşünmüyorsa sıvı alınmasına gerek olduğunu düşünmüyorum ama Nipt testi var annenin kanından da teşhis konulabiliyor yalnız biraz pahalı sanırım. 
0 oy
tarafından
Yaptıkları teşhis koymak değil, ihtimal olduğunu belirtmektir. Sanıyorum ikili yada üçlü taramada çıkan bi risk sonucu bu bahsettiğiniz. O testler yüzde yüz sonuç veren testler değil, yanılma payları çok yüksek ve açıkçası bebeği aldırmak isteyenlere yasal olarak izin verilmesini sağlıyolar. Ne olursa olsun doğuracağını söylüyosa hiç boşuna o testlerle kafa yormasın, yeterince sağlıklı değilse aldırırım diyosa ayrı mesele 
0 oy
(2,607 puan) tarafından
Benim dr başıma gelmişti bebekte ense kalınlığı görülmüştü bunun üstüne down sendromu yahut başka sendromlar olabilir dediler aynı şeyi yani karnından sıvı aldırmayı önerdiler ben yaptırmıştım bebeğimi doğuracaktım ama sadece sonucu önceden biraz olsun bilmek istiyordum kendimi hazırlamak için. 

Sonuçlarım temiz gelmişti ve çok şükür bebeğim de sağlıklı doğdu.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 68 göst.
+1 oy
0 cevap 38 göst.
+1 oy
5 cevap 164 göst.
0 oy
0 cevap 43 göst.

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,951 cevap