0 oy
212 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,706 puan) tarafından
Bu annemin turşuları hep eriyor kizlarrrr eriyen tursuya bsey yapılır mı ? Sizin tarf varmı ölçülü 

Kütür kütür 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben 1 litrelik yapıyorum içerisine 1 yemek kaşığına yakın iri tuz 1 çay bardağı sirke + sıcak su koyuyorum kütür kütür oluyor 
(2,706 puan) tarafından
Soğuk suyla yaptım ondan mı acaba
tarafından
Sanmam soğuk suyla yapan da oluyor belki sirkesi iyi değildir. Veya aşırı sıcakta yapmışsındır
-Reklam-
0 oy
(1,901 puan) tarafından
Erimesinin sebebi tuzunun eksik kalması ve sıcakta bırakılması, 1 litrelik kavanoz için 1 dolu yemek kaşığı tuz konması gerekiyor ama annelermiz aman tuzlu olmasın diyip cok az tuz koyuyorlar o yuzden eriyor, birde sofralık tuz  degil salamuralık iri ,tuz kullanmalı, 1 litrelik kavanoz icin sebzeler karışık konacak aralara sarımsak , 1 yemek kaşıgı kalın kaya tuzu, yarım çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker, 1-2 dilim limon, üzerine hazır su eklenip kapatılacak, kaynar suyla da olur Soğuk suyla da, kaynar su hızlı olmasını saglıyor ama faydalı şeyleri öldürüyor o yuzden sıcak su koymamak lazım, klorsuz hazır su koymalı , 5 kiloluk bidonda yapacaksa ölçüler 5 e cıkacak, mesela 5 kaşık tuz gibi
tarafından
Kesinlikle ben ölçünun bir tık fazlasını koyuyorum
tarafından
Ben hazır suyla yapmıştım sonrasında çok güzel oldu
0 oy
(769 puan) tarafından
Tuz oranını ayarlayamıyorsunuzdur. 1 lt suya 80 gr tuz 1 çay bardağı sirke, 1 çay kaşığı şeker koyuyorum. Mutfak tartısında tartıyorum tuzu. Bir de olgunlaşan kadar kapağı sıkıca kapalı olacak, hiç açılmayacak. Suyu da musluk suyu değil hazır su olacak

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 98 göst.
22 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde aleyaley (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 532 göst.
22 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde aleyaley (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 623 göst.
24 Ekim 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 613 göst.
28 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,289 soru

24,137,077 cevap

334,345 kullanıcı

...