0 oy
229 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,649 puan) tarafından
Kızlar bu ara sinirlerime hakim olamiyorum ne yapmam lazim  önceden cocuklar agzima sıçsa gıkım cıkmazdi simdi kontrollu davranamiyorum biraz önce ogluma cok kötü kızdım hemde baya kötü ilk defa korkarak baktı bana kontrolumu ele gecirdim tekrar sakinledim sakalastim güldurdum özurler diledim öptüm  ama kendimi cok sucluyorum normal de asiri sakinimdir bu ara niye böyle oluyor anlamiyorum bu ara cok mu yoruluyorum ne yapiyorum bilmiyorum gerginim hep sakin duramiyorum her pazar annemlere giderdim annem babam bakardim bende kahve cay icerdim takilirdim yanlarında annem sevdigim seyleri yapardi bu ay mevlidlerden firsat bulup oturamadik hic carsiya bile ineli en son temmuz ayiydi kafami dagitamadigimdan mi kaynakli acaba

2 Cevaplar

+1 oy
tarafından
“Gazap, şeytandandır; şeytan ateşten yaratılmıştır, ateş ise su ile söndürülür; biriniz öfkelendiği zaman abdest alsın.” (Ebu Davud, Edeb, 4; Ahmed b. Hanbel, Müsned)

“Dikkat ediniz! Öfke insanoğlunun kalbindeki bir ateş parçasıdır. Gözlerin kızardığını, boyun damarlarının şiştiğini görmez misiniz? Her kim bunun eserini duyarsa, yere uzansın.” (Tirmizi, Fiten, 26)

Bir başka hadiste de: “Biriniz öfkelendiğinde, ayakta ise otursun. Yine sakinleşmezse yanı üzere yatıversin.” (Ebu Davud, Edeb, 3) buyrulmaktadır.

Ya abdest alın, ya ayaktaysanız oturun veya yere uzanın.
(6,649 puan) tarafından
Tesekkur ederim canım ilk defa bugun cok sinirlendim yapmıcagim sekilde davrandim
-Reklam-
0 oy
(5,715 puan) tarafından
Oğlun kaç yaşında canım
(6,649 puan) tarafından
29 aylik canim  ilk defa bu kadar kizgin gorunce o da korktu tabi  hayatimda ilk defa bu kadar cok sinirlendim bugun ve buna cozum bulmam lazim canim
(5,715 puan) tarafından
Bi kaç ay fark var. Ben de büyüdü her şeyi anlıyor yapabilir diye sinirleniyordum ama onlar da çocuk bunu hatırlamalıyız şu an daha iyiyim çok şükür. Bir de öyle kafa dinlemeye alışınca da zor geliyor bu yüzden düşünce şeklini değiştirmelisin. Çocuk uyuyunca vakit ayırırsın veya bir etkinlik bulur sakin bi yarım saat geçirirsin kimsenin bakması lazım değil ben böyle de mutlu olabilirim diyerek. İnan böyle daha kolay oluyor ailen de bakarsa ekstra olur ama ertesi gün ne olur bilmiyoruz sadece çekirdek aile düzen kurarsanız daha kolay olur. Benimki eskiden çok bakardı şu an bakmıyor en başta zor geldi ama alıştım yani böyle de kendime vakit ayırabiliyormuşum.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 120 göst.
+2 oy
13 cevap 402 göst.
+1 oy
2 cevap 166 göst.
10 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 219 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 1996 Anne (2,629 puan) tarafından soruldu

Kategoriler