0 oy
398 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (50 puan) tarafından
Hanımlar kapanali 4 ay oldu ama bazen öyle birsey geliyor ki çıkardım çıkaracağım o derece oluyor bazen o kadar terliyorum ki anlatamam ne kadar zormuş diyorum ama gönlümdeki kapanmak var bir yandandan 2 çocukla zor oluyor diyorum açıkken mesela dışarıya hemen çıkabikiyordum çocuklardan ama somdi o kadar zorlanıyorum ki yapamıyorum vesvese mi oluyor anlamıyorum

Çocuklardan hazirlanamiyorum olmuyor küçükler bide biri bir yandan çekiştirip digerinise diğer yandan hep başörtü bozuluyor birsey okuyor yolda ve buda benim moralimi bozuyor anlamış değilim gönlüm kapan diyor ama diğer tarafta da zorlanıyorum hazirlanirken 

Bana akıl verin sizler nasıl yapiyorsunuz  

9 Cevaplar

+3 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Şeytan, kendi adamıyla uğraşmaz.

Eğer bu şekilde zorlanma olmasaydı, yaptığınız amelin size bir getirisi olmayacaktı. Zorluğun nisbetince sevap vardır, bu yüzden mahzun olmayın, içten içe sıkılmalarınız bile size kat be kat sevap olarak dönüyor.

Ayrıca müslümanın eline batan diken bile günahlarına kefarettir, bu sıcaklığa, darlanmaya bakarak bile aslında ferahlamak gerek çünkü günahlarımızın silineceğine dair garantimiz var. Bundan âlâ müjde mi olur?

Üstelik siz kaynana, görümce gibi alelade bir düşman bellememişsiniz, karşınızda şeytan var. Şeytan, iblis olmadan evvel alimdi. Adem (as)dan bu yana işlenen TÜM günahları o icat etmiştir. Yani muhatabınızın kötülükteki ciddiyeti epey büyük. Sizi kandırıp bıktırmak için de yapmadığı şey kalmayacak.

Eğer bu sınavı geçerseniz, irade ve zeka bakımından şeytandan daha üstün olacaksınız. İnsan olduğunuz için tabi ki daha üstünsünüz ama burada bahsedilen savaşı kazanmak. Rabbim kolaylık versin.

Güzel olan her şey zordur.
-Reklam-
0 oy
(9,642 puan) tarafından
Şeytan vesvese veriyor sana şuan bide bence kapalı iken çok daha hızlı hazırlanıyorum şahsen ferace şal hemen çıkıyorum ama açıkken yok saçım yok makyajım çok daha uğraştırıcı oluyordu 
(50 puan) tarafından
Ferace daha geçemedim canım gömlek tanık elbise tarzı ilerliyorum şuan ama gerçekten o kadar terliyorum o kadar zorlaştırıyor ki bu durum anlamıyorum halbuki daha kolay olması gerek sürekli vesvese geliyor halbuki gönlüm kapanmaktan yana
0 oy
(4,923 puan) tarafından
Kapalıyken daha kolay çıkıyorum markete inecem mesela pijamanın üstüne ferace giyip üstüne bi şal hop çık.. yani sen nasıl çıkıyon bilmiyorum ama . Yani pamuklu şallar var hiç olduğu bile belli olmayan keten kumaş ferace yada kaplar var ben hiç terleyip daralmıyorum . Bu yaz 2 keten takım aldım baya uzun kap altı pantolon 1 numara büyük aldım.giy çık .. şeytana uyma canım o muhakkak uğraşacak seninle yeni kapandığın için
0 oy
tarafından
Vesveseye kapılmışsın canım bence manevi yönünü geliştirmeye çalış. Tesettürün önemini öğren dinimiz hakkında ahiret hakkında sohbetler dinle inşallah bir an önce toparlarsın. 
0 oy
(311 puan) tarafından
Ben yıllardır kapalıyım ama gel gör ki artık çok sıkıldım bu durumdan. Maalesef yıllardır geçmeyen egzamam var saçlarımın çoğunu kaybettim yüzümde de egzama özellikle yanaklarımda şalın örttüğü kısımlarda asla geçmiyor. Sağlık sorunum nedeniyle açılmayı düşünüyorum. Eşim istemiyor.
0 oy
(30,118 puan) tarafından

Vesevesi hepsi aslında içindeki sevgiyle yapsan bu kadar zor gelmez dört ay iyi bir süre alışmış olman gerekiyor

İnsAllah daha iyi şekilde.yaparsn

0 oy
tarafından
Valla ben açıkken zorlanıyordum şimdi bir ferace bir yazma hop hazırım. Bence vesvese
0 oy
(5,354 puan) tarafından
Canım içinden gelmeyen hiç biseyi yapma bence 

Sonuçta sevabı kadar gunahi da var zorla kapanmis oluyorsun
0 oy
(3,005 puan) tarafından
Zorluk yeni olduğun için zamanla butunlesiyorsyn ben evde açıkken de çok terliyorum kapandigim icin terledigimi hiç düşünmedim  hareket edince terleniyor yani normal zahmet olmazsa rahmet olmaz olsun okadsrcik canim 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 721 göst.
0 oy
18 cevap 919 göst.
2 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hiram3232 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 216 göst.
0 oy
10 cevap 456 göst.
4 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Aysehuma (47 puan) tarafından soruldu

Kategoriler