0 oy
486 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (27 puan) tarafından

Bizim durumumuz yoktu ... 

Hatta sırası gelir 1 ekmek almazdık rahmetli anneciğim ev temizliğine gidip bir şekilde bakardi babam diyaliz hastasiydi 

Ben tost ekmeği çok severim 

Çünkü okulda o kadar acıkmiştim ki başkasının masasının altindaki bayatlamiş olan tostu alip yedim halâ tadı damağimdadir o ekmek bana yeni yapilmiş tost gibi gelmişti :(  

Rabbime hamdolsun halimize sükür olsun

Peki ya siz ?  Canlarım iyi akşamlar 

23 Cevaplar

0 oy
tarafından
Annem didinirdi babam sorumsuzdu yine annem baktı babam hala da aynı nasıl rahat ediyor anlamıyorum hiçbirşey umrumda değil kendi aleminde 
(27 puan) tarafından
Anneee kelimesi ne kadar güzel birşey :(
tarafından
Annem de hak etmiyor o kelimeyi kendi rahatı için beni çok ezdi ama napim doğurmuş sonuçta
(27 puan) tarafından
Gerçekten mi ben soruyu yanliş anlamişim canim  işte kiminin annesi var bakmaz kimininde yok bakamaz benim annem.2015 de vefaat etti o gittikten sonra da hicbirsey ekisi gubi olmadi :( keşke olsaydi
tarafından
Baktı ama daha iyi bakabilirdi bizden kıstı çeyrek aldı dayıma yedirdi
-Reklam-
0 oy
(163,453 puan) tarafından
cocukliguma donebilsem keske o gunleri cok ozluyorum kışın sobanin yanina yatar ayagimi sobaya uzatirdim☺️ ayagimdaki yanik izini gordulce o gunlere donmek istiyorum
(27 puan) tarafından
Evet ya banyo eder sobanin yanina sıkışrdık ne güzel günlerdi  :(
0 oy
(7,600 puan) tarafından
Ama o zamanlar daha mutluyduk. Sohbet muhabbet vardı,teknoloji bu kadar gelişmiş değildi dostluk arkadaşlık vardı. Şimdi çoğu insan ruh gibi sokaklar tehlikeli,tok olan açın halinden anlamaz. Ayy valla ne bileyim önceden herşey daha iyiydi sanki.
(27 puan) tarafından
Gercekten öyleydi   şimdi en yakinindan darbe aliyorsun kime guvenecegimiz belli degil :( herşey çocukken güzeldi
0 oy
tarafından

Köyde yaşıyorduk kışın aşırı soğuk oluyordu . elektrik yok su yok.  Sobanın başında isiniyorduk. Poşetle karda kayiyorudk. Ustumuz ıslanınca annem çok kızıyordu hastalanirsiniz diye. Yazın maç oynuyorduk 4 kardeştik.  Diğerleri erkekti tek kız bendim banai zorla maç oynatiyoardi::D

0 oy
(13,441 puan) tarafından
Babam Allaha sukur calisirdi elinden geldigince biseyimizi eksik etmezdi canim babam :) annemde tutumludur ama gel görki istanbulda 3 cocuk var ev kira. Annem pazara aksamlari giderdi pazar kapanmaya yakin sona kalanlari bazen bedava verirler yada cok ucuza alirdi. Meyve falan kenarlari hafif curuk gelir onlari.guzel dograr bize yedirirdi canim anam :( ama çok mutluyum boyle bi ailede yetinmeyi bilerek tok gozlu buyuduk diye. Allahima bin sukur. 

Bende seyi hic unutmam e o kadar para yoktu çocuksun kuruyemis işte muz seviyosun. Halamlarinda durumu çom iyiydi çokda severim halami oda bizi ayni sekilde. Onlara giderdik ya mutfaga gider bakardik hemen halamin genelde masa ustund3 meyveleri kavanozdada kuruyemisi olurdu antep fistikli falan. Simdiki çocuklar gibi isteme ben bunu istiyorum deme yoktu beklerdikki alin yiyin desin bize diye. Oda hemen onumuze koyardi saolsun hic esirgemezdi nasil mutlu olurduk :) simdi bakiyorumda durumumuz çok çok iyi çocuklarimin yedigi onunde yemedigi arkasinda. Bin sukur
(27 puan) tarafından
Bizimde ceryani ödeyememiştik kesmişlerd benim hâlamda bitişiğimizde oturuyordu kapimizi bile calmamişti :( bir tekmeyi de o vurmuştu allahim iyi insanlarla karsilaştirsin cümlemizi
(13,441 puan) tarafından
Ay benim halam bize çok iyidir saolsun ya. Ilk tasindigimizda suyumuz yoktu halam bizi hep cagirirdi banyo yapardik camasirlarimizi yikardik. Allah razi olsun. Babam vefat etti hala hiv birakmaz bizi yazligi var gelin der alir goturur arabasi var. Bahcesi var alir gotirur mangal yakarlar falan
0 oy
tarafından

Bizde orta halli bı ailede büyüdük. Çocuktuk abur cubur alırlardı ama niyeyse 8-9 yaslarima kadar jelibon yememistim acaba pahalı miydi bilmiyorum. Oturduğumuz apartmanin önünde yere düşmüş jelibon görmüştüm tozlanmış kimse görmeden attım ağzıma. Yediğim en güzel jelibondu. Onun tadını hiç bir yerde almadım :angel:

(27 puan) tarafından
Gerçekten öyle ama bana da oyle gemişti belki ne zmandir o tost ordaydi bilmiyorum ama tadini unutmuyorum ama hala tadini hiçbir tostta alamadim :(
Gerçekten çocukken hersey cok guzeldi
tarafından
Kuzum şimdi varlık içindeyiz çok şükür ama mutlu değiliz. Var olanın kıymeti pek olmuyor. Yokken daha güzeldi. Helal hoş olsun afiyet olsun sana ne güzel anı katmış. Önümuze çeşit çeşit tost getirseler jelibonlar getirseler onların tadı unutulmaz. Ve hep de anlatırım hiç utanmam. Anneme babama deseydim alırlardı belki işte çocukluk aklı. Amaaan daha güzeldi işte .d
(1,879 puan) tarafından
Ayy aynısını ben yaşadım okul merdiveninden inerken öyle tozlanmış jelibon görmüştüm iyice silip yemiştim.
0 oy
(11,359 puan) tarafından
Bugün eşimle de bunu konuştuk. Biz küçükken muz alamazdik kivi alamazdik çok pahalı diye. Sanırım bu bende tranva evde biraz muz vardı ama bugün yine pazardan muz aldım. Çocuklarım Cok seviyo güzel yiyolar ama evlendim evleneli her pazara çıkışımda muz alırım 
0 oy
(6,960 puan) tarafından

Bu aralar en çok kullandığım kelimem çocukluğumu özledimdir. Durumumuz orta halliydi babam irak'a giderdi hep dönüşte çok şey getirirdi çay mi kuruyemiş mi meyve mi kahveler mi yöresel kıyafetler mi ... 

O zmn akraba çöktü çünkü yiyecek çöktü ahhh akrepler...

Ben sadece babamı ozleuyirdum galiba 
0 oy
(769 puan) tarafından
Benim annem çalışıyordu, babam iş nedeniyle şehir dışındaydı. Üstümüz temiz karnımız tok olurdu ama annemin hiç beni sevdiğini hatırlamam. Dayağını da çok yedim. Bazen gece beni yanına yatırırdı, ben çocuğum hızlı nefes alıp veriyorum o daha az sıklıkla nefes alıyor ya, ben de daha az nefes almaya çalışırdım ki ona uyum sağlayayım. Bir yandan sevinir bir yandan h6zursuz olur uyuyamazdım
(72 puan) tarafından
Bu nefes uyumunu bende hep yakalamaya çalışırdïm
(769 puan) tarafından
Niye yapıyorduk acaba? Hala tam çözemedim.
0 oy
(585 puan) tarafından
Bizimde durumumuz iyi değildi komşu kapısına karpuz kabuğu koymuştu çöpe atmak için tadını merak etmistim kabuğu aldim elime o ara annem geldi beni eve götürdü cok üzülmüştü şimdi çok şükür herseyimiz var elhamdülillah 
0 oy
(15,934 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 

Babanız diyaliz hastasıymış ne kadar süre girdi diyalize 

Kvalidem de girmeye başladı çok üzülüyoruz :( 

(27 puan) tarafından
Benim babam 12 sene girdi 2019 da vefaat etti
0 oy
(25 puan) tarafından
Biz çok fakirdik köyün belki en fakiri. 7 kardeş bir gün babam telefon faturasını ödeyemediği için hapse atmışlardı bir hafta falan yattı . Biz köyde çörek yapıyoruz onu yeriz ekmek yerine babam hapse girince evde bir tane çörek kalmış ama tahta gibi kupkuru annem suyla ıslattı üzerine kırmızı biber nane tuz attı bize paylaştırdı kendi aç kaldı ben de hiç doymamıştım yerden çörek kırıntılarıni toplayıp yiyordum çok zor günlerdi Allah'ım kimseye yaşatmasın yokluk çok zor. 
(27 puan) tarafından
Aminnnn gerçekten yokluk cok zor çeken bilir :(
0 oy
(4,343 puan) tarafından
Ay durumumuz normaldi biz küçükken ama eve salam filan alinmazdi. Hep sihirli annem izlerdik, kahvaltida onlarin salam olurdu. Orada dedim ki birgun evim olsun. Zengin olayım her gün eve salam alacağım diye. Hala da salam cok severim :D
0 oy
(14,950 puan) tarafından
Ah ah rabbim hepimizi bi başka sınıyor. 

İlk okuldaydim evimize haciz geldi okuldan bi geldim evde eşya yok. Dedem bilgisayar almıştı o zaman herkeste de yok ne çok sevinirdik.  O yok. Arkadaşlarım bana soruyor evinize kamyon gelmis diye ne desem bilemiyorum. Annem babam yetisemedikce kavga ederlerdi.

Yaz günü sularimiz mi kesilmedi. Elektriksiz mi kalmadık.

Allah'a şükür karı/koca çalıştılar hepsini hallettiler tabi bu sürede bizler istediğimizi alamadan büyüdük...
0 oy
(54,114 puan) tarafından
bazen cocukluk degil de büyümek ağır gelir insana 
0 oy
tarafından
Ne çocukluğumu çocukça yaşadım ne gençliğimi bi genç kız gibi. Eve hapis bi çocukluk ve gençlik baba tarafı sorunları her saniye sinirli ne zaman neye patlayacağı belli olmayan bi baba. Ezilerek hizmetçi gibi kullanılan bi anne tek arkadaşım tv ydi gerçi arkadaşlarım vardı ama yollamazlardı dışarı sahip olduğum herşey için bi savaş vermem gerekirdi bu hala da öyle ama çok şükür bugünümüze kulağımı bile kendim eczaneye gidip deldirmiştim bişiy istediğimde okul harçlığımı biriktirip alırdım kıyafet bile 
0 oy
(4,386 puan) tarafından
Ahh çok derin yerden vurdun beni gece gece, maalesef bizde öyle senelerce bı ekmek parasına muhtaç kaldık, babam hastaydı, bizde annemle evde sürekli el işi filan yapardık...
0 oy
(9,982 puan) tarafından
Bizde orta halı aileydik bı ara çok borca girdik kira ödeyemicek duruma gelmiştik dedim çok seviyom onun sayesinde kurtulduk küçük de olsa para verdi borçtan kurtadı 2 oda bir salon ev yaptı bize hala o evde annem gil napsak dedemin hakını ödeyemeyiz biz sonra toplandı babam 
0 oy
tarafından
Benim alilemde hic bir zaman problem olmadi çok şükür sevgi dolu ailede büyüdüm..ama cocukluk travmam malesef annemin hastaligi oldu..11 yasimdan sonra annem panik atak hastasi oldu..ilerlemiş hali..dogum yaptiktan sonra oldu annemde..su an çok şükür iyi ..
0 oy
(782 puan) tarafından

Kız öyle bişey sordun ki...:'(

Ahh ahh hiç çıkamadım çocukluğumdan hayalen hep cocukmusum gibi yaşamak istiyorum en masum en güzel gunlerdi. Adanadaydik o zamanlar. Jel satarlardi tatlı biseydir çok güzel renkli filan neyse çok canım çekmişti durumumuz yoktu alamadım. Babam da o gün evde tras olmuştu kolonya arıyordu baktım kimse banyoda yok aldım banyo terliklerini bı hızla adama verdim ama bunu al bana jel ver noluuuuyyyyy demiştim adam aldı ve bende jelimin yarisindayken babam banyo terliği nerdedir diye bagirmisti kaçtım sanırım hala bilmiyorlar benim aldığımı :D

Sonrasını hatırlamıyorum. Hadi ben çok küçüktüm anlamıyorum su satıcı adam nasıl alır ya :)) 

İlgili sorular

+4 oy
24 cevap 1,262 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Begonvil_. _ (6,289 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 635 göst.
30 Ocak 2022 Diğer kategorisinde nisa_42 (1,045 puan) tarafından soruldu
+2 oy
16 cevap 670 göst.
+2 oy
10 cevap 289 göst.

Kategoriler