0 oy
1,915 göst.
Diğer kategorisinde (3,413 puan) tarafından
Youtubeden az önce sezaryan doğum izledim okadar güzel geçirdiki amaliyatını VS bir an dedim ki keşke bende sezaryan olsam dedim. Herkesin hikayesi farklıdır orası ayrı ama geneli mutlu o anda acı çekmedikleri için mi acaba? Normal doğum yaparken insanın canından can gidiyor saatlerce sancı çekiyor felan keşke imkanım olsa sezaryan olsam sonrasında elbette sızlamalar ağrılar olur ama o anını çok güzel ve anlamlı geçiriyorsun sonuçta. İlkim normal doğumdu ama bu ikinci de düşüncelerim hep değişti 

72 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Sezeryan doğum çok kolay ve rahat oluyor. Sonrası tam bir işkence. Ben çok ağrı çektim bebeğimi bile emzirememiştim acıdan. Sezaryen göbeğim de kaldı gitmiyor 4 senedir . Normal doğum daha iyi keşke normal doğum yapabilseydim. Daha çabuk ayaklanır bebeğime bakabilirdim.
-Reklam-
0 oy
(6,218 puan) tarafından
2 sezeryan doğum yaptım. 1.sinde öyle bela bir acı çektim ki anlatamam hem de 8 saat yeşil reçeteli ilaca rağmen geçmedi. 2. doğumumda size çok rahattı dikloron ampul ile hafif atlattım.  iki doğum arasında bile  fark vardı. kimine göre de normal doğum çok kolay. 
(3,413 puan) tarafından
Aynen öyle canım değişiyor işte
0 oy
(1,346 puan) tarafından
Bende isteğe bağlı sezeryan oldum fotografçi hazır kendim makyaj saç yaptim falan girdim doğuma güle oynaya öyle doğum hikayesi falan çekeceğiz güya eşim de var yanımda.bana spinal iğne bir yapıldı narkozu alır almaz boynuma bir ağrı girdi o kadar şiddetli ki 2 kişi masaj yapıyor sürekli sonra ben 9 ay boyunca mide bulantiis çekip kusmuştum ve doğum esnasında bir başladım cikarmaya afedersin mide de boş akşamdan hani ne var çıkaracak dersin hiç durmadan çıkarıyorum bir taraftan narkoz etkisi var bagiriyorum bilinçsizce neye uğradığini şaşırdı ordakiler fotoğrafçı lar topar çıktı eşim beni o halde gorunce fenalaştı onu da çıkardılar .tam bir rezalet ti o anlar bebeğimi göstermişler onu bile hatirlamiyorum hiç .yani tüm ameliyat ekibi benden illet etti desem yeridir :) tam bir travmaydi benim için o anlar . sonrasında da dikişlerim enfeksiyon kaptı ateş ağrı titreme derken iyileşmem 25 günü buldu.bu travmadan dolayı 2.cocuk fikrini tamamen attım kafamdan
(3,413 puan) tarafından
Narkoz sana yaramamış yan etki yapmış demekki canımm
0 oy
tarafından
Sezeryan da güllük gülistanlık değil. Hala belim ağrıyor iğneden. Doğumdan sonra kendi canına mı bakacaksın bebeğe mi bakacaksın çok zor bir durum. Normal doğum zor sezeryan kolay diye bişey yok. Doğum bu kolay yolu yok
0 oy
tarafından
Canım benim ilk doğumumdu.Kendimi normale hazirlaadim ve normal olsun diye her şeyi yaptım.merdiven ,perine masajı,yürüyüş, her gün 2 defa banyo ,hurma falan filan 40+3 oldu oğlum gelmedi.kilosu 4 kilo üzeri dediler.Doktor dedi sezeryana alalım yada suni sanci verelim.Yirtij fazla okur bebek takilabilir dedi Ama hiç açılmam yoktu 1 cm sadece bende doktoruma güvendim sezeryan oldum.Daha öncesinde hep insikak duasını okumuştum.sezeeyan oldum.Basim falan ağrımadi. karnıma bastirdilar ve 15 kg torba koydular.Biraz o acıttı.Sonra üzerini giyebilirsin dedi giydim ayaklandım ve yürüyüş yaptım hiç oturmadım. Tek başıma bütün hastaneyi turladım.2 gün sonra eve geldim ağrım oldukça yine yürüdüm dikkat ettim .dikişler çabucak iyileşti 4. Gün ağrı sızı falan hiç kalmamıştı Ben iyi ki sezeryan oldum kim ne derse dedim.Dogumhanede o kadar kadın normal dogum yaparken bağırıyordu psikolojik olarak etkilendim .Ben iyiki sezeryan oldum burada doktor falan da çok çok önemli.Sadece tek sıkıntı eşimin akrabalari günde yüzde defa aradıkları için bir daha telefonu yanıma almayacağım. Kimse ile konusmayacagim
(3,413 puan) tarafından
Normal doğumda acın ve sancı çokkk oluyor anlamıyorsun bile mutlu olup olmadığını
tarafından
Ve inan ki bebek çıkarmışlar.Ben hissetmedim bile bak orada dediler.Oglumun ilk anına şahit oldum.Ben 9 ay boyunca hep stres yaptım nasıl olacak dalan filan diye ama hiç stres yaptığıma değmedi inan ki gayet güzel gecti
(3,413 puan) tarafından
Bende kendime sürekli Büşra sen ilk değil ikinciyi doğuracaksın sancın geldiğinde ıkın sakın bağırıp çağırma diyorum her sancı geldiğin de ıkın diyorum sakin ol diyorum kendimi rahatlatıyorum
tarafından
İyi yapıyorsun canım valla çünkü kendini,en iyi kendin rahatlatirsin
0 oy
(14,723 puan) tarafından
Hepsini geçtim vajina genişledi için sevmedim ben bu normal doğumu beni çok etkiledi
0 oy
(13,670 puan) tarafından
Sezaryen doğum daha kolay doğum sancısı çekmeden bebeğine kavuşup sonra ağrı yaşiyorsun

Normal doğum da saatlerce doğum sancısı çekip canlı canlı dilikip doğum sonrası vajina ağrısı dikiş acısı çekiyorsun Epudural sezaryen olanlar daha da şanslı bence :) 
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Evet o an uyuşuk olduğun için acı hissetmiyorsun çocuğunun dünyaya gelişine şahit oluyorsun mutlu oluyorsun çok güzeldi ilk kızım doğdunde leen diye ağlıyordu doktorlar hep birlikte kahkaha attılar ne leni annesi bu gelmek istemediğini için bize küfür mü ediyor demişlerdi ama sonrası biraz zor oluyor tabi ben acıya dayanıklı bir insan değilim normal sancıya dayanabilir miyim bilmiyorum ilk Sezeryan oldu mecburi ikinci de öyle olur galiba 
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Sezaryenden sonra 15 gün felçli bir şekilde yattım. Boynumdan kuyruk sokumuna kadar öyle bir ağrı yaşadım ki sezaryen acısını hissetmedim bile. Öleceğim zannettim. Çocugumu yoğun bakıma aldılar emzirmeye çağırdılar acıdan bağıra bağıra gittim hastaneye emziremedim de . Eve dönerken de acıdan kustum. Kaynanamın yaptığı eziyetleri bahsetmiyorum bile. He 15 saat normal doğum sancısı çekmis biri olarak diyorum normal doğum yapabilsem asla sezaryen istemem 
0 oy
(1,997 puan) tarafından
Valla ben ikizlere sezaryen oldum ne ağrı biliriim ne bir şey çok rahat geçti sonrasında da hiç zorlanmadim . Tek sıkıntım arada bel ağrısı oluyor bende dogum esnasında öncesinde ağrı vs olmadı. İkiz olduğu için mecburi sezaryandi benimki . Ama asla normal doğum yapamazdım yapamamdq çok korkuyorum normal doğumdan 
(3,413 puan) tarafından
Bende korkuyordum ilk kızım da iken ama acı burnuna gelince doğuruyorsun valla :))
0 oy
(53,727 puan) tarafından
normal doğum denendi bebek cikmadi sezeryana alin diye yalvariyodum ☺️ mutlulugum doğum yapabildiğim icindi sezeryani bulandan Allah razı olsun
0 oy
(9,850 puan) tarafından
Sezaryanda zor normal doğumda ikisinde çektim ben her ikiside Zor yani 
0 oy
(1,791 puan) tarafından
Ben 2022 de istege bagli sezaryen oldum. Yani normal dogum.icin bir engel soylenmedi bana. Alttan muayene,Nst bu tarz seyler hic yaptirmadim. 39+0 da sezaryen gunu verildi spinal icin. 8 de gittim 9 da oglum ve ben odadaydik

En guzel yani dogum aninda daha kordon kesilmeden bebeginizin dogum anini goruyorsunuz. Odaya alindiktan sonra bence ilk kalkis cok zor. Daha sonra sivi icecekler ve kati derken gaz ve buyuk tuvalet sorununundan sonra yuruyuslere baslaniyor ve ikinci gun artik taburcu olunuyor. Uzun uzun sezaryeme ozendirmek icin yazmadim kesinlille yanlis anlasilmasin. Bir de ilk bir hafta uyumak yatis pozisyonu sıkınti oluyor. Ama doktorun yazdigi igne ilac ne varsa kullaninca evde bebegi emzirwbilirsiniz tucalete gidebilirsiniz ama bazi islerde yinede yardim almaniz gerekir. Ben bol bol yurumustum. Ikinci hafta oglumu annemlw kontrollere goturduk araba kullanmaya baslamistim. Yani diyecegim onemli olan  anne ve bebek sagligi her anlamda. Gerisi halloluyor
(3,413 puan) tarafından
Aynen öyle canım bünyeden bünyeye değişiyor işte
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Ben ikinci sezeryanimi olcam. İlkimde anesteziden dolayı baş ağrısı çektim 6 gün. Onun dışında bi seneye yakın kasıklarımı uyuşuk hissediyodum hiç ağrı sancı çekmedim o konuda. Ama bel ağrısı kaldı işte ona dikkat ediyorum sıcak tutuyorum geçen yaz hacamat yaptırdım iyi geldi doğumdan sonra yine yaptircam inşallah
0 oy
tarafından
Bende sezeryan yaptim keske normal sogum olssydi da o ani yasatabilseydim evet dogum bi kere sezeryanda o ani hissetmiyosun diye bisey yok o spinal anastezi ignesini yiyen bilir onu gec kesme dikme hepsini cekistirme olarak hissediyosun agri aci yok ama his var sonrasinda da cok agrilar oluyo o idrar sikistirmasi varya oyle bi agri ki yasamayan bilmez iki buklum kalmistim sontanin takilmasi cikarilmasi tama kiyas yaparsak normal dogundandaha kolay ama cok da asagi kalir bi yani yok bani cektigin sikintinin 3 kati fazlasini cekip normal dogursaydim dogal yontemi tatsaydim ben cok isterdim oglum tersti mecbur sezeryan oldum icimde yara kaldi o benim 
0 oy
tarafından
Valla normal dogum yaptim 1 ay önce..iyikide normal dogum yapmisim..cok cok guzel bir sey normal dogumu tatmak
0 oy
(3,268 puan) tarafından
Keşke normal doğum yapabilseydim. 3 sezeryan oldum büyük sorunlar yaşadım mutlu değildim:/
0 oy
(10,264 puan) tarafından
3 normal doğum yaptım ve sonuna kdr normal doğum derim

Ben ve eltimin kızi 5-6 ay oldu doğum yapalı bnm ağrılarım yok ama o sürekli ameliyat yerim ağrıyor diyor ayrıca bir düşünsene sonraki gebeliklerin riski artırıyor kimisi bebeğini bile aldırmak zorunda kalıyor 
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Bu da bir bakış açısı ama normal doğum harika bir şey. O mucize,o duygular. Kadının kendiyle gurur duyması o an. Çünkü çok zor olanı başardığını düşünüyorsun. Ikına ıkına o çocuğu oradan çıkardığın için. Ben doğumdan sonra o kadar mutlu oldum ki ve bu başarı duygusuydu yani resmen ondan eminim. Normal doğum çok istiyordum. O ağrı bebeğinin geliyor olmasını gösteriyor, şiddetlendikce yaklaştığını gösteriyor. Allah hepsine emrediyor o an yani tüm vücudun bebek için çalışıyor. Harika ya muazzam ❤️ rahmin açılması... Doğumdan sonra bir kez daha dedim ki Rabbim çok büyüksün. 

Bu duyguları hiç bir şeye değişmezdim, değişmem.
0 oy
(2,088 puan) tarafından
Ben doğum sonrası koridorda fıldır fıldır gezerken sezaryen olanlar 2 kişinin kolunda yürüyorlardı. Üzüldüm açıkçası elinde olmayan nedenlerden sezaryen olanlar da var. Hemşireye o ne ameliyatı oldu ki niye bu katta diye soruyorlarmış hemşire de normal doğum yaptı demiş. Hastaneden merdivenlerden yürüyerek indim hemşireler maşallah abla yaa dediler arkamdan. Hastaneye girişim çıkışım 24 saat bile değildi 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 215 göst.
23 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 809 göst.
+2 oy
9 cevap 367 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 941 göst.
2 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu