0 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde (301 puan) tarafından

Kizlar herhalde oğlum DHB. Çünkü hiç yerinde duramiyor. Herkesten şikayet alıyorum. Onunla konuşurken gözlerime bakmıyor ve dikkati sürekli dağılıyor. Hareketsiz kalamiyor. 

Boyle çocukları olup doktora götüren var mı? Nasıl tedavi oldu bilgilendirir misiniz?

3 Cevaplar

0 oy
(301 puan) tarafından

En İyi Cevap

Postum üste çıksın 

-Reklam-
0 oy
(4,948 puan) tarafından
Kuzenimin çocuğunda hiperaktivite tanısı var. Şuan 7 yaşında ama dediğin gibi saniye yerinde durmazdı, kreşten bu nedenle şikayet demeyeyim ama ekstra destek almaları konusunda hep tavsiye alırdı, bir yere gittiklerinde çok zorlanırlardı. 3 yıl önce bir uzmanla ilerlemeye başladılar, öncelikle şekerli, paketli ürünler, fazla enerji veren yiyecekleri kesmelerini önerdiler, çok zor oldu tabi ama ellerinden geldiğince yapmaya çalıştılar, düzenli seanslarına gitti, enerjisini boşaltsın diye spora yazdırdılar yine de ilerleme kaydedilmeyince ilaç kullanmaya başladı. Şuan dediğim gibi 7 yaşında daha iyi ama hala zorlanıyor bir çok konuda, özellikle okulda adaptasyon konusunda. Tavsiyem mutlaka uzmana gitmeniz. 
(301 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim
0 oy
(2,882 puan) tarafından
Ben çocukken tani almış birisiyim çocuklarda ilaç kullanımını yanlış buluyorum en azından ergen birey haline gelene kadar sabretmek gerektiğini düşünüyorum. Spora göndermek oyun gruplarına göndermek kısacası özgürce hareket edebileceği ortamlar içinde bulunmak ona iyi gelecektir. Evde de tehlike içerecek şeyleri kaldırıp kendiniz de rahat edebilirsiniz. Hala DEHB ile mücadele eden bir insanım. Hayat zaten bu bireyler için yeterince zor çocukken anlayamiyor ama büyüdükçe ben neden böyleyim diye soruyor insan kendine. O yüzden kızmak eleştirmek vs çözüm değil kimsenin de yapmasına izin vermeyin 
(2,882 puan) tarafından
Özetlenecek
(2,882 puan) tarafından
Özetlenecek bir sey degil zaten yetişkin dehb si ile çocuk dehb si çok farklı İnternete girip yetişkin dehb si nasil olur belirtileri nelerdir yazarsan bir çoğu oluyor zaten canim
(594 puan) tarafından
Yaşayan kısının ağzından dinlemek isterız
(2,882 puan) tarafından
Merak ettiğin belirgin bir şey sor öyle cevaplayayim
(594 puan) tarafından
Kız ne bıleyım ben  pekı bu özellıgınde dehb mı mesela  çok uzatıyon

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 85 göst.
0 oy
3 cevap 375 göst.
0 oy
5 cevap 336 göst.
8 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2oğlanannesi (3,270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
10 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sedagnay (284 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,074 soru

24,148,902 cevap

334,813 kullanıcı

...