0 oy
129 göst.
Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından
Allah aşkına kafam durdu sanki ve çoğu şeyi almadım çok ağrılarım var erken doğum olmasından korkuyorum bebek battaniyesi nasıl alıcam kalın mı ince mi müslin örtü gerekli mi hangi alnlard kullnıcm hiç bilmiyorum nolur tecrübeli anneler neler almam gerektiğini yazar mısınız hangi deterjanı kullanmalı mıyım beşik ve bebek arbası aldık park beşik onun nevresimini alıcm ve ben nerden başlıcağımı bilmiyorum 

8 Cevaplar

0 oy
(1,833 puan) tarafından
Canım öncelikle küçüklerden başla zıbın hastane çıkışları gibisinden daha sonra bir kalın battaniye bir orta kalın battaniye Bir de mislin örtü yani ince ki hastane çıkışlarında zaten battaniyeli olanlar var onun dışında büyük ahşap beşik kullanmış biri olarak önermiyorum ikinci oğluma Park beşik aldım çok kullanışlı çok memnunum park beşiği 4 veya 5 yaşına kadar çok rahat kullanırsın daha sonra çocuğuna o da yaparsın onun dışında sormak istediğin bir şey varsa söyle
-Reklam-
0 oy
(22,679 puan) tarafından
Battaniye 3 farklı kalınlıkta almalısın. Çok ince orta kalinlik( mesela pazen) ve çok kaliň .

Hepsinin kullanılacağı zaman oluyor. Onu kendin anlarsın. Şimdi telaslanmissin sen. Bu dan sonra doğacak bebek ince giyinmez. Daha doğrusu kısa kollu giyinmez. Evinizin socaklik durumuna göre üzerindeki kıyafetleri ayarlarsin. Merak etme hepsi kendiliğinden oluyor. 

Deterjan duru granül Matik kullandım ben. İkisinde de 
0 oy
tarafından
Canim biz nasil liste mi yapalim simdi sana erken dogum riskin varsa hastand cantan ve dogum sonrasi kullanacak malzemelerin var mi cocugun kac kat kiyafeti var mesela bez islakmendil eldiven sapka corap falan filan iste anne yani besigin varmis reflu yatagi al battaniye konusunda her boy alman lazim bende e kalin 2 ince battaniye vardi yetmedi bile kusuyo kakasi cisi cikiyo batabiliyo muslin ortu valla hic kullanmadim ben hangi alanda kullaniliyo bende anlayamamistim almadim 
(21 puan) tarafından
2 3 tane takım var bi isimli takım yaptırdım onlu 3 4 tane kısa kollu zıbın var 4 tane alt var patiksiz 10 tane çorp var 1 tane kundak aldım düz kafa yastığı biberon ıslak mendil başka da bişey yok bide çanta var işte
tarafından
Kiyafetler eksik canim bi kac 0 3 aylık takim al tulum da olur battaniyeyi bol tut ince kalin reflu yatagini unutma mama al yanina ilk etapta ihtiyac oluyo sutun gelmeyebilir gelse bile yetmeye bilir yetse bile takviye yapmakta fayda var agiz mendili al bolca o onemli kendine gecelik falan aldin mi pedini bol tut sık sık degistirirsin daha iyi olur bunlar swni kirki cikana kadar goturur en azindan bunlar olmali ha bi de puset lazim asiya falan gotururken lazim ondan sonra odayapmaya gecersin bunlar acil olanlardi oda da 3 kapakli dolap al mutlaka cunku esyalar ilk etapta az gibi duruyo ama bez islak mendile battaniye derken doluyp dolap bi de buyuyecek bi tane illa bebek odasina hevesim var dersen besik alabilirsin ben buyuyen besik aldim hic yatamadi besigi soktum yatak yaptim normal simdi ara ara orda yatiyo gerisi susleme emzirme koltugu istersen alabilirsin otuncak sepeti olur hali duvar stickerleri raf falan alirsin tamam
0 oy
tarafından
Ben çok ince ve orta kalınlıkta aldım en kalinini da annem kendisi ördü hastane çıkışının içinde de bir tane ince battaniye var ben özelde doğum yaptım onlar da kendi takımlarını.giydirmisler onun içinde de battaniye vardı 
0 oy
(4,888 puan) tarafından
Bebek bakım seti( burun aspiratörü, tırnak makası, bebek şampuanı, pişik kremi, termometre), bebek küveti ve havlusu, müslin bez, battaniye ince ve kalın, uyku tulumu mevsimine göre, kıyafet, bez, ıslak mendil, alt açma örtüsü aklıma ilk gelenler. Müslin bezi herşeye kullanabilirsin, gazını çıkarırken omzuna atarsın kusma vs olursa diye, bazıları alt açma örtüsü olarak kullanıyor, saçlarının döküldüğü dönemde kafasının altına koyabilirsin böylece sürekli çarşaf batmaz. 

kendine; ped, emzirme sütyeni, göğüs pedi, göğüs bakım kremi çatlama vs olmaması için, pijama. 
0 oy
(14,746 puan) tarafından
Yatak için Nevresim almana gerek yok canım sadece carsaf alsan yeterli ilk zamanlar zaten battaniye yorgan kullanmıyorsun.

Muslin alsan iyi olur söyle bi yere gidince örtü gibi serip üzerine yatirabilirsin hijyen açısından rahat olur.

İmkanın varsa Emzirme yastığı öneririm ilk zamanlar elin ayağın oluyor çünkü uykusuzluktan bazen Allah korusun ellerimiz bebeği tutamayabiliyor Emzirme yastığını yerleştirip bebeği yatırıp ellerin serbest şekilde emzirmek rahat oluyor.

Anladığım kadarıyla kış bebeği olacak o yüzden kalın battaniye ve Kundak battaniyelerinden öneririm illaki hastane postane işleriniz olacak rahat edersiniz 

Granül toz deterjanlar var onlardan kullanabilirsin ama stok yapma olası bi alerjik durumunda değiştirmek zorunda kalabilirsin.

Tek kullanımlık Alt açmalar çok işine yarayacaktır mutlaka öneririm.
0 oy
(262 puan) tarafından
bebek yaz bebeğiyse müslin örtüleri tercih edin özelde doğum yaptım çocuk doktoru müslin tercih etmemiz gerektiğini defalarca söyledi. kış bebeği ise normal nohut battaniye de olur kışlık standart battaniylerden de olur. ama hepsinden evinde olmasj daha iyi olur çünkğ hepsi lazım oluyor yerine göre.

zıbını biraz fazla alın çünkü kullanılıyor. giyin olarak tulum tarzı daha kullanışlı oluyor. hastane çıkışı iki takım muhakkak al. park beşik daha kullanışlıymış onu tercih edin. böyle
0 oy
(22,975 puan) tarafından

Bir ihtiyaç listesi yap bence canım alınacaklar ve alınanlar olarak yaz elinde ne var ne yok bil bence hem penye battaniye hem kalın battaniye gerekli hala hamile olduğuna göre kış veya sonbahar bebeği olacak dışarıya vs çıkartırken kalına ihtiyacın mutlaka olur 

Kıyafette yenidoğanı az alıp 3 6 aylığı daha fazla almak gerek bu arada  o 0-3 ay olanlar kesinlikle 3 aylık olana kadar kullanılmıyor 

İlgili sorular

Kategoriler

1,466,870 soru

24,036,505 cevap

328,939 kullanıcı

...