0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından
Namaz kilmiyorum bugün kandil kendi başıma dedim hangi yüzle oruç tutacaksın

Siz namaz kılmadan oruç tutuyor musnuz

6 Cevaplar

+4 oy
(7,927 puan) tarafından
Değişik bir yaklaşım olmuş. Namaz kılmadın diye oruç tutmadın oruç tutmadın diye dua da etme o zaman. Böyle bir silsile yok ki dinimizde... 
(127 puan) tarafından
Evet biliyorum ama utanıyorum namaz kilmadgim için de Allah im bir an önce nasip etsin önce bana sonra tüm isteyenlere
-Reklam-
+1 oy
(9,072 puan) tarafından
her birinin yeri ayri sonucta.  kimse dort dortluk yasayamiyorki. ozaman namaz kilmayan ramazanda da yuzum yok deyip tutmasin mi. bence her ibadetin sevabi yeri ayri. gonul

ister nefsi yenelim her ibadeti hakkiyla yapalim diye ama biri olmayinca da oburunden vazgecmek olmaz mantiken 
(1,790 puan) tarafından
Haklısın +++
0 oy
tarafından
Zararın neresinden dönersen kardır demişler.  Tutulur niye tutulmasın
tarafından
Mevlud kandilinde oruç tutulmaz
tarafından
Duymadım öyle bisey.
tarafından
Duymuş oldun:)
(127 puan) tarafından
Teşekkürler:)
0 oy
tarafından
Mevlud kandilinde oruç tutulmaz
(127 puan) tarafından
Teşekkürler:)
tarafından
Nedeni neymiş
tarafından
Peygamber efendimizin doğum günü olduğu için alimler tutulmasını uygun görmüyor
Bayram havası gibi geçirilmesi öneriliyor hatta
tarafından
Anladım
0 oy
tarafından
2si de birbirinden farklı ibadetler. Sevapları da, cezaları da ayrı. Namaz kılanın sevabını alamıyorsunuz diye orucun da sevabına layık değilim demek vesveseden başka bir şey değil.

Mevlüd kandilinde oruç tutmak, Rasulullah (sav) hazretlerinin doğum günü olduğu için alimler tarafından uygun görülmemiş, daha ziyade dua, namaz, zikir gibi ibadetlerle geçirilmesi önerilmiştir.

"Sonra (onların) önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, çoklarını şükredenlerden, bulmayacaksın." (Araf, 17) Bu ayette şeytan sağlarından yaklaşacağından bahsediyor, işte sağ budur. Yani ibadet etmek hususunda insanı saptırmak için "Onu yapamadın, bunu hangi yüzle yapacaksın?" Diye vesvese verir. Veya başka bir örnekte hafızlık yapan bir gence, "azıcık dinlen de umreye git" der. Hafızlık da umre de dini bir meseledir ancak biri (hafızlık) diğerinden daha evladır. 2 iyi arasından daha az olan hangisiyse ona yönlendirmek ister.

Sizin meselenizde de oruç tutmak isteğinizi fark etmiş ve size hangi yüzle yapacaksın kartını oynamış. Apaçık şekilde saptırmak için uğraşmış ve malesef ki siz de kanmışsınız. Böyle bir düşünce geldiğinde hemen kendi kendinize "Deli misin, divane misin? Ya oruç tuttum diye Allah bana namaz kılmayı nasip ederse?" Diye düşünün ve solunuza 3 defa tükürerek niyetlendiğiniz ameli işleyin.

Mevlüd kandilinde zaten tutulması uygun görülmemiş. İnsanlar kendi doğum günlerinde bile bir kutlama, pasta, hediye telaşına girip çoğu ibadeti yapmıyorlar. Kaldı ki bugün Allah Rasulünün (sav) doğum günü, kendimize yaptığımızın bin katına layık değil midir? Bugün çocuk sevindirebilirsiniz, belki de bu Allaha oruç tutmanızdan daha sevimli gelir.
0 oy
(6,986 puan) tarafından
Yani farklı bı yaklaşım da namazın yeri ayrı orucun yeri ayrı namaz kılar sağlık için oruç tutamazsin ama yani namaz kilmiyorum diye de oruç tutmamak bahane olmuş sanki 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 382 göst.
25 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Kirsehirli (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 212 göst.
27 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif&hanim (5,483 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 113 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Ebruliiiiii (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 99 göst.

Kategoriler

1,491,323 soru

24,370,189 cevap

347,968 kullanıcı

...