+1 oy
158 göst.
Diğer kategorisinde (2,564 puan) tarafından
Kızlar ilk defa turşu yapıcam ince biberlerden içine hangi tuzdan koyuyoduk bide kaç gün beklemesi lazım yenmesi için içine zeytinyağda koymam gerekmi 

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Jalapeno biberlerden mi yapacaksın?
-Reklam-
0 oy
(8,643 puan) tarafından
İnternetten bak ben genelde ordan bakarak yapıyorum
0 oy
(13,665 puan) tarafından
Ben sıcak su ile yapıyorum canım 

Üzüm sirkesi sarımsak limon tuzu iri türlü tuzu toz şeker koyuyorum
0 oy
(270 puan) tarafından
Kaya tuzu ile yapılır. 4 kiloya 2 su bardağı Kaya tuzu 1 ay da dönüyor en geç ben hiç yağ sirke koymuyorum.
(939 puan) tarafından
Çok tuzlu olmaz mı 2 bardak tuz. Bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın
(270 puan) tarafından
4 litre suya 2 şu bardağı hatta 3 de ben 2 yazdım yoksa turşu erir.
tarafından
Yanlışınız olmasın ya aşırı tuzlu olmaz mı? ben mesela 1 litrelik kavanozlara 1 yemek kaşığı iri tuz 1 tatlı kaşığı  limon tuzu 1 çay kaşığı şeker koyuyorum yaklaşık 1 Türk kahvesi fincanı kadar da sirke koyunca tamamdır hiç erime olmuyor sirkeyi bazen daha az koyduğum da oluyor. 3 4 tanesi diş sarımsak tamamdır artık içini ne ile doldurmak istersen yıka kes ya da del  koy kavonoza hesabı.  Tuzu daha çok atsam aşırı tuzlu geliyor. Bu hesapla miktarı artırıyorum yani 5 litrelik bidona da bunları 5e çarparak yapıyorum yetiyor da artıyor
(270 puan) tarafından
Kaya tuzu ile normal tuz bir değil canım ben doğal kaua tuzu kullanıyorum , kafi oluyor.
(270 puan) tarafından
Ben sirke kullanmıyorum hiç karartıyor
tarafından
Ben anlamadım şimdi turşuluk salamura tuz benim tabirimle iri tuz zaten kaya tuzu demek değil mi
tarafından
Belki sirke etkiliyordur bak sen hiç kullanmıyorsun ya ben azıcıkta olsa kullandığım için belki tuzun etkisini artırıyordur ondan tuzlu geliyordur
(270 puan) tarafından
Benim kayinpeder tirci tuz golünden böyle ceviz kadar ceviz kadar tuz getirdi iki su bardağı  anca yetişir.  Bide limon tuzu boyutunda olan var onla da bir buçuk şu bardağı katarım
Sirke hiç katma olmasa da olur :)
tarafından
Teşekkür ederim birkaçını sirkesiz deneyeyim o zaman tadını seversek seneye öyle devam ederim
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Kaya tuzu canım hayır yağa gerek yok 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 332 göst.
14 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
16 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.
12 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 159 göst.
15 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Alyakus (2,655 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,464,010 soru

23,995,466 cevap

327,125 kullanıcı

...