+1 oy
182 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (456 puan) tarafından
kizlar doktora da gittik gaita tahlili verdik cok şükür temiz çıktı doktor reflor probiyotik verdi onun dışında princ lapasi patates havlaması muz veriyorum ama 3 gündür geçmiyor bu şekilde başına gelen var mı nasil gecer başka önerisi olan var mı cidden çok zor durumdayım ne yapsam fayda etmedi 

6 Cevaplar

+1 oy
(4,311 puan) tarafından
Kac aylik yada kaç yaşinda.

Benim kızımda bir ara oldu birndunya test yaptırdim.Bir şey çıkmadı Çocuk gastroenterolojiye götürdüm.Mikrop almış, mikrop sonrasi bağırsakta laktoz intoleransi gelişmiş dedi.Sut ürünlerini kaldıralım yada relactaz (adı buydu sanırım) 21 gün süt ürünlerine ekleyerek kullandirtti öyle geçti.

Ama 1.5 ay aralıksız ishaldi.
(4,311 puan) tarafından
Süt urunu yiyecek alerjisi vs de yoktu bu arada.
(456 puan) tarafından
cnm benimki 5 yaşına yeni girdi bilemiyorum ki öyle bir durum mu var çok üzülüyorum ya insallah bir an önce gecer suan zaten princ lqpasi patatesbvs veriyorum hep
(4,311 puan) tarafından
Laktoz intoleransi gibi birseyse yetiskinde dahi oluyor yas siniri yok Ishal süresi uzarsa çocuk gastroenteroloji ye gotürmeni tavsiye ederim.

Muz seftali pirinç lapasi haslanmis patates yogurt bol su ,çubuk kreker de verebilirsiniz.
Probiyotik düzenli kullanmanız önemli. Birde 5 yaş da olsa o kadar ishale pişik olur pişik kremide kullanın popsu acımasın geçmiş olsun.
(456 puan) tarafından
cok teşekkür ederim canım uzun uzun yazmissin aynen dediklerini yapıyorum insallah bugun düzelir artık yavrum
-Reklam-
0 oy
(1,708 puan) tarafından
Nişastalı ayran tak diye kesiyor ben hep bu sekilde kestim ishali içmediği zaman yoğurdun icine nişasta döktüm cirptim içine ekmek içi ezdim püre gibi yapip yedirdim 5 yasinda hala ishalli hastalik gecirdiginde bu sekilde veriyorum 1 tam elma 1 tam muz blender den gecirip muhallebi kivamina getirip yediriyordum bu 2 si hemen keserdi ishalini 
(456 puan) tarafından
cnm bir çay kaşığı nisastayi 1 tatlı kaşığı yoğurtla verdim ama o da kesmedi ya sen ölçüsünü ne kadar yapıyordun
0 oy
(3,341 puan) tarafından
Malesef kendi kendinin gecmesini beklemelisin gecen sene oglum 1 haftaya yakin cekti  muz vs versende cogu sey fayda etmiyor ama annem peynir mayasi icir 1 tatli kasigi demisti bana yapmadan iyilesti dene istersen bi
(456 puan) tarafından
insallah benimkinin de gecer bir an önce cnm senjn oğlunun da temiz miydi tahlili
(3,341 puan) tarafından
Yurtdisindayiz burda hemen tahlil etmiyolar malesef 10 12 gun cekmesi lazim
(3,341 puan) tarafından
Ama buyuk ihtimal temiz olabilir cunku baska hic biseyi uoktu ates istahsizlik vs sadece isaldi
(456 puan) tarafından
cok sagol cnm ins bugun bizjmkide iyileşir ya
(3,341 puan) tarafından
Insallah canim
0 oy
(3,007 puan) tarafından
Benm oğlumun da 10 gün sürdü 3 günü biraz daha iyi olmustu probiyotik kullanmaya devam et.mutlaka geçene kadar muzunu, yoğurdunu ver sen bizimkide temiz çıkmıştı.
(456 puan) tarafından
teşekkür ederim canım aynen devam ediyorum probiyotige ev yapımı.yogurt var ama yoğurt konusunda bi yandan da endişe ediyorum iyce ishal eder mi diye evt yoğurt da doğal probiyotik ama ne bileyim bağırsaklarda çalıştiriyor ya ondan emin olamiyorum
(3,007 puan) tarafından
Biz hasyaneye goturmustuk serum takmislardi bir de canım
0 oy
(165 puan) tarafından
Kaka tahlili tekrar ver, bnm oğlum 2 hafta çekti bu ishali, rota virüsü teşhisi konuldu.

10 gün hastaneye git gel, git gel perişan olduk, perişan olmaktan ziyade oğlumun o halsizliği, günler içinde ishalden dolayı kilo kaybı olması, beni mahvetti.

En son dayanamadım gece kalktık yine götürdük eşimle, ya dedim bakın rota teşhisi konuldu ve ishalini asla ama asla kesemiyorum, çocuğum gözümün önünde eridi ishalden dedim ağladm artık yaa, bnde dünyanın probiyotiğini kullandım bu arada, ama yine de banamısın demedi her neyse doktor o halimizi görünce direk yatış yaptı hemen kan tahlili aldı sıvı kaybı artık sınırdaydı, bunu yazarken bile hâlâ hastane yatiyoruz bugün 5 gün oldu, çok şükür 2 gündür iyiye gidyor, büyük bir ihtimalle yarın taburcu olurz inşallah. 

Sakın ihmal etme salgın var çünkü, bu bulaşıcı bir hastalık, tekrar tekrar yaptır kaka tahlili, ben 10 gün boyunca gece gündüz hastane hastane dolaştım, bir çaresi olmalı diye.
(456 puan) tarafından
cnm size de çok geçmiş olsin ins bir an önce çıkarsınız ilk tahlilde belli olmadı mı sizin rota dediğin gibi bi probiyotikle de düzelmez ilac tedavisi şart jns bi an önce sizde çıkarsiniz cnm ben 2 kez tahlil yaptırdım 2simde de rotaya baktılar cok şükür çıkmadı ama bugünde geçmezse yine doktora gidicem bende
0 oy
(1,849 puan) tarafından
Sadece ishali mi var bide sadece gaita tahlili mi yaptılar benim kızım 21 aylık ishal olduğu zaman zinco şurup ve entogermina kids kullandık baya faydası olmuştu bunun dışında muz çok yedirdim inek sütü kefir meyve suyu gibi içecekleri de vermedim bol bol da su tüketmesini sağladım zinco 5 yaşındaki çocuğa olur mu bilmiyorum eczaneye sorun 2 günde fayda etmişti 
(456 puan) tarafından
cnm sadece ishali var çok şükür halsizlik ates istahsizlik vs yok masallah ve görsen dosardan ishal demezsin ama işte geçmedi malesef zincoyu viyaminn olarak veriyorlar cmm bizde kullanmistik daha önce yine vereyim var elimizde senjn kızının ne kadar sürmüştü ishali
(1,849 puan) tarafından
İlaç kullanmaya başlayınca 2 günde geçmişti valla bana doktor zinco ve entogermina kids verdi sadece vitamin olarak veriyorum demedi ishaline iyi gelir dedi hastanede yattığımızda da zinco vermişti

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
8 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 169 göst.
5 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hicrannn (1,373 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 97 göst.
2 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1prensesannessiii (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
2 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eslemree (1,200 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,713 soru

24,114,768 cevap

333,182 kullanıcı

...