+2 oy
101 göst.
Diğer kategorisinde (535 puan) tarafından
Ben romanım bizde kına kız tarafından yapılır kadınlar ayrı eğlenir erkekler ayrı ama komşularım yine roman onlarda kına kız erkek karışık oldu Kanada kız tarafı çok güzel giyindi etti saç baş yaptı ertesi gün düğünde hiçbir şekilde süslenmediler giymediler çünkü erkek tarafına ayıpmış hatta bazı akrabaları da gelmedi kız tarafının düğüne yani kınada kız tarafı güzel olurken özenli olurken düğünde erkek tarafı oluyormuş bana çok tuhaf geldi ben şahsen kendi kızımın düğününde özenle olurum yine 

Ben yıllar önce ne kınanın düğün yapabilmiştim bundan 2-3 ay sonra Allah nasip ederse eşimle birlikte dış çekim yapacağım annem de dedi O kadar saç makyaj yaptıracaksın gelinliğini giyeceksin en azından sadece çekim olmasın biz kadın kadına kına gecesi gibi küçük bir eğlenceye paraz aramızda dediler ama onlar kız erkek karışık yaptığı için onlara garip gelir mi acaba bu durum bilmiyorum ama yapmaya da düşünüyorum açıkçası benim için de iyi olur hatıra kalmış olur sizin yörelerde kına gecesi nasıldır adetleri

2 Cevaplar

+1 oy
(2,627 puan) tarafından
Her yerin adeti farklı ama bizde mesela kınadır nişandır düğündür hep karışık olur ama kınayı sadece kadınlar arası yapandan var karışık yapanda var oynamalı oynamasız yapanda var yani tercih meselesi anlacağın bizde her türlüsüne saygı duyulur tercih sizin yani
-Reklam-
0 oy
(16,792 puan) tarafından
Bizde sadece geline kına gecesi yapılır ama eşimin tarafinda ertesi gün damada kına yakılıyor gençler sakalasiyo çeşitli sivanlar veriliyor vs ilk defa görmüş şaşırmıştım 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 276 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Emine S (18,771 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 15 göst.
15 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Asabii (856 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.
18 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Hemdemm (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 221 göst.
11 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde 3cocukannesi_123 (3,087 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,659 soru

24,186,824 cevap

336,689 kullanıcı

...