Ben romanım bizde kına kız tarafından yapılır kadınlar ayrı eğlenir erkekler ayrı ama komşularım yine roman onlarda kına kız erkek karışık oldu Kanada kız tarafı çok güzel giyindi etti saç baş yaptı ertesi gün düğünde hiçbir şekilde süslenmediler giymediler çünkü erkek tarafına ayıpmış hatta bazı akrabaları da gelmedi kız tarafının düğüne yani kınada kız tarafı güzel olurken özenli olurken düğünde erkek tarafı oluyormuş bana çok tuhaf geldi ben şahsen kendi kızımın düğününde özenle olurum yine
Ben yıllar önce ne kınanın düğün yapabilmiştim bundan 2-3 ay sonra Allah nasip ederse eşimle birlikte dış çekim yapacağım annem de dedi O kadar saç makyaj yaptıracaksın gelinliğini giyeceksin en azından sadece çekim olmasın biz kadın kadına kına gecesi gibi küçük bir eğlenceye paraz aramızda dediler ama onlar kız erkek karışık yaptığı için onlara garip gelir mi acaba bu durum bilmiyorum ama yapmaya da düşünüyorum açıkçası benim için de iyi olur hatıra kalmış olur sizin yörelerde kına gecesi nasıldır adetleri