+1 oy
170 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (473 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, kızım bebekliginde aylarca meme reddi oldu zar zor emzirdim ve o ara az az kilo artışı oldu. İlk iki ay güzel emdiği için kilosu ideal göründü. 2 yaş 4 aylık şuan. İştahsız diyemem. Ama herşeyi yemez özellikle yoğurt süt peynir ve sebze onun dışında herşeyi yiyor. Yumurta meyve. Ekşi ve tatsız şeyleri yemiyor. Emzirmeyi de kesemedim bir türlü. Uyku konusuda bebekliginde beri iyidir. 5.5 aylıkken dış çıkardı. 6 aylık emekledi. 11 aylık yürüdü hatta hasta olmasaydı daha da erken yürüyecek gibi görünüyordu. Horluyor geniz eti olduğunu düşünüyorum. Büyük kızım bu sebeple geniz eti bademcik ameliyatı olmustu.Bugün çocuk gastroenteroloji bölümüne götüreceğim ve aşırı stresliyim. Ya kötü bişey derse diye siz goturdunuz mu ne gibi sonuçlar çıktı. 10.200 Gr di en son kilosu bu arada anne baba da zayıf. Genetik olabilir mi

4 Cevaplar

0 oy
(5,414 puan) tarafından
Çocuğun kilosu ortalamanın sadece bir tık altında. Kaldı ki boy kilo dediğin gibi gen işidir. Yani çocuğun sağlığı yerinde maşallah niye taktın ki kilosuna bu kadar
(473 puan) tarafından
Sadece kilo değil tatlım boyuda önden gidiyordu boyuda yaşına göre kısa kalmış birde gittik doktora yazamadım bir türlü doktor hastaymış asistaniyla telefonda görüşerek test falan yaptırdı testlerin hepsi çıkmadı d vitamini çok düşük çıkmış benim gördüğüm kansizlikta var gibi kilo yapıcı mama verdi ama çocuğum asla içmiyor ne yapicam bilmiyorum 1 ay sonra kontrol dedi o zamana kadar tüm testler çıkınca kendi doktorumuza gidicem
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kizm da iki yaş 3 aylık 11 kg çocuğun normal bence yarım kg eksiği ve en fazla 
(473 puan) tarafından
Boyuda kisaymis kuzum büyük kızım iyi emdi kilolu bebekti mesela ama geniz eti bademcik her ay enfeksiyon hastalıkları olunca çocuk yaz aylarında gram kilo almıyordu ameliyattan sonra kilo almaya başladı ve çokta hareketli benim iki çocuğumda 1 yaşından beri aynı kiloda diyebilirim
0 oy
(7,317 puan) tarafından
Biz oraya geçmeyen ishal için gittiydik de bı sonuç alamadık :/ boy kilo biraz yeme biraz da gen işi canım birde hareketli bı bebeyse istediği kadar yesin zayıf oluyo benim küçükte 3 yaş kontrolünde kilosu zayıf çıktı ama hemşire hareketli o yüzden çok sıkıntı olmaz şuan yemesi felan kötü olursa mutlaka gidin doktora dedi 
(473 puan) tarafından
Kilosunu gram umursamıyorum kuzum boyuda uzamamaya başladı ayakları bile büyümedi daha yeni yükselttik numarayı bende mesela yiyip yiyip kilo alamayan biriyim. Vücuduna ne yesem yaramıyor belki onunda öyledir değerleri de dusuk çıkmış
(7,317 puan) tarafından
Doğrudur canım değerlerine göre birşey vermeleri lazım o zaman
(473 puan) tarafından
Diğer testleri çıkmadı daha canım çıksın kendi doktorumuza gidicem direk diğer testlerde kötü sonuçlar çıkar diye korkuyorum açıkçası
(7,317 puan) tarafından
Korkma canım korktuğun başına gelir inşallah hepside iyi çıkar
(473 puan) tarafından
İnşallah öyle bişey olmaz teşekkür ederim canım
0 oy
(15,021 puan) tarafından
Bizde daha dün o gastroenteroloji bölümüne götürdük kabız diye muayene etti sorum yok dedi yolladı 
(473 puan) tarafından
Çok şükür ne kabız ne ishal normal şekilde yapıyor bazen günde 2 3 sefer bile oluyor herhalde emdiği için falan bakalım bir sonraki kontrole ne diyecekler
(15,021 puan) tarafından
benimki de emiyo canim cok kucuk daha :/
(473 puan) tarafından
Benimki büyük işte malesef emsin kuzum bebekken kiloyu aldı aldı benim gibi sıkıntı cekmezsin en azından

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 307 göst.
7 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zuhallina (691 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
2 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Hilalseyiss61 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 115 göst.
12 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (1,653 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,476,251 soru

24,166,675 cevap

335,632 kullanıcı

...