0 oy
412 göst.
Diğer kategorisinde (260 puan) tarafından
Kızlar net bilgisi olan varmı her vakit abdest almak gerekiyormu bozuluyormu abdest 

9 Cevaplar

0 oy
(7,322 puan) tarafından
Ramazan da mukabele hocasının bana demesine göre kesintisiz bı akintiysa bozmuyormuş canım sen her yinede vakitlerde abdestini al dediydi
(394 puan) tarafından
Benim sürekli oluyor ya abdest alıyorum her vakit
(7,322 puan) tarafından
O zaman gerekmez sanırım canım öyle dedi çünkü
-Reklam-
0 oy
tarafından
Günlük orkidlerden al canım her öğün abdest almadan değiş çok rahat oluyor 
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Ben bunu yıllar önce hoca sohbet ederken dinledim,ben namaz kılıyorum ve peçete kullanıyorum peçete varken akıntı gelse bile abdest bozulmuyor peçete kaymadikca ama 
(260 puan) tarafından
Peçete yoksa çamaşıra gelse bozuluyor yani doğrumu anladm
(3,141 puan) tarafından
Evet ben böyle biliyorum canım yıllardir,benim kız kardeşim de namaz kılar o da peçete kullanır,annem de kılar onu bilmiyorum ama
0 oy
tarafından
Geldiği yer neticesiyle bozmadığı yönünde fetva var diye biliyorum. "Din İşleri Yüksek Kurulu,Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre vajinal akıntının (rutûbetü’l-ferc) temiz olduğu ifade edilmekte olup (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166), çamaşıra bulaşması namaza engel değildir. Bu itibarla tampon ya da ped kullanma zorunluluğu yoktur."

0 oy
(2,655 puan) tarafından
Beyaz akıntı bozmaz ancak sarı yeşil yani renkli akıntı bozar. Kirli hükmüne girdiği için bozar. Her vakit başına abdest alman gerekir. Ancak tampon yaparsan abdestin bozulmuyor. Yani o akıntı dışarıya çıkamıyor çıkamadığı için bozulmuyor. Pamuk,ince bir bez, peçete ile tampon uygulayabilirsin. Benimde başımda malesef. Evimde olduğumda her vakit abdest alıyorum alıştım artık ama dışarıya çıkacaksam tampon yapıyorum 
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Yani mantıken baktığımızda bu akıntı vajinanın temiz kalması dış etkenlerden korunması için rabbimin oluşturduğu bir şey, neden bozsun böyle bir şey abdesti . Sürekli akıntım var benim, sürekli peçete pamuk günlük ped de koyamam her vakit çamaşır değiştirmek gibi bir eziyet yüklenmiş olabilir mi sizce 
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Her vakitte almak daha güvenli denildi aynı problem bende de var herkes farklı birşey dedi canım biraz hassas bi konu eğer abdest giderse namaz da gidiyor Allah korusun her zaman almak en makbulü
0 oy
tarafından
Bir çay kaşığı mikatrını geçerse bozulur diye biliyorum Hanefi mezhebindenim. Yine de ilmihale bakın derim 
0 oy
(2,900 puan) tarafından
Günlük akıntı abdest bozmuyor peçete bez kaymadikca

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 204 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 96 göst.
+2 oy
5 cevap 200 göst.
0 oy