0 oy
138 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,973 puan) tarafından

Kızlar bu nevanın düdüklüsünü kullanan varmı yukarısındaki buhar yerini bir tık açınca baya buhar çıkıyor ve yemegin hemen suyu bitiyo pişirmiyo tam kapatıncada korkuyorum basınç olur patlar diye kullanan varsa nasıl kullanıldıgına dair bilgi alabilirmiyim

image

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
düdüklünün amacı basınç yaparak pişirmesi.

bunu kullanmadım ama kullanma kılavuzunda yazar ya da videosu falan vardır belki araştır YouTubeda
(1,973 puan) tarafından
Hayır işte çok fazla basınç olunca patlıyor ya kullanma klavuzunu atmışım bulamadım youtubede yok bunun videosu baktım
tarafından
işte onların pişirme süreleri var, fazla durursa patlama riski var ama geneli kolay kolay patlamaz. kullanıcı hatasından patlar.
tarafından
baklagil için düdük ötmeye başlayınca 5 dakika bekler kapatırım ben, et, kemik biraz daha uzun
-Reklam-
0 oy
(2,498 puan) tarafından
Canım düdüklünün pişirme usulü hepsinde aynıdır. Yemeği koyar kapağını kapatarsın düdüğü açık olur sonra düdük ötmeye başlayınca tamamen kapatırsın bu şekilde buhar içerde kalır ve yemek normal tencereye göre daha hızlı pişer. Yemeğin türüne göre 20-30 dk arasında pişer pişince altını kapatıp soğumasını beklersin. Soğuyunca içinde hava kalmış mı diye kontrol etmek için düdüğü açarsın, direk kapağı açma yani.
(1,973 puan) tarafından
Evet tabiki garantisi yok bende ondan korkuyorum kısık ateşte pişiriyorum düdüklüde olsa bi tırsmıyo değilim yani
(2,498 puan) tarafından
Onun korkusu mu pisliği mi haklısın korkmakta
(1,973 puan) tarafından
Annemin termo model düdüklüsü vardı onda acele acele tavuk haşlarken havasının çıkmasını beklemeden suyun altına alıp hemen kapağı açmıştım o buharla parmaklarımda haşlandı ve şu toplamıştı
(2,498 puan) tarafından
Çok yapılan bir hata düdüklünün kendi kendine soğuması beklenmeli
(1,973 puan) tarafından
Aynen çok haklısın ben çok acele etmiştim parmaklarım çok yanmıştı
0 oy
(6,914 puan) tarafından
you tube da paylasmislar
(1,973 puan) tarafından
Yok canım bu değil bendekinin markası Neva
0 oy
tarafından
Bu markayı hiç kullanmadım ama basınç yüzünden patlamasından korkuyosan düdük ötmeye başladığında ocağın altını kısman yeterli, sağlam tencereler yüksek ateşe uzun süre maruz kalmadıkça patlamazlar, kalitesiz markaları bilemem tabi
(1,973 puan) tarafından
Öyle yapiyorum mecbur altı kısık pişiriyorum hep

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
1 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ozgegzem (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 144 göst.
14 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde seren55 (1,543 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
23 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Fairy.han (5,572 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 170 göst.

Kategoriler

1,468,832 soru

24,064,735 cevap

330,300 kullanıcı

...