0 oy
152 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (120 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bir ay önce de post açmıştım o zmn sağlık ocağına gitmistim tsh sıkıntılı çıkmıştı .

Randevu buldum .Dahiliyeye gittim  bu seferde tsh hepsi güzel çıktı sadece anti tiroglobulin antikor diye bir şey çok  yüksek çıktı .

Ultrasyon istedi nodül var mı diye . Gün verdiler şu an bekliyorum .

Bu süreçte haşimato nasıl bir hastalık diye merak ettim .

Doktor haşimato hastasisin dedi.
Nodül kötü huylu bir şey çıkar diye korkuyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(435 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bağırsak, iç ve dış dünya arasında bir bariyer görevi görür.
Bağışıklık sistemimizin %60-80’i bağırsaklarımızda bulunduğundan, bağırsağın otoimmüniteye katkısı oldukça önemlidir.
Gıda parçacıkları ve patojenler bağırsak bariyerini aşıp da bağırsak bağışıklık sistemine maruz kalırsa, bu durum otoimmüniteye yol açan iltihabı artırabilir.
Mevcut kanıtlar, sızdıran bir bağırsak bariyerinin iyileştirilmesinin, otoimmüniteye neden olabilecek genetik ve çevresel faktörlerin etkilerini hafifletebileceğini göstermektedir..
Gluten bağırsak bakterilerini bozabilir ve bağırsak bariyerini açabilir.
Ayrıca, proinflamatuardır ve insanlarda bağışıklık tepkilerini tetikleyebilir.
Gliadin (glutendeki protein) tiroid bezindeki proteinlere çok benzeyen bir yapıya sahiptir.
Bağışıklık sistemi gliadini görür ve yabancı olarak tanırsa, benzerlik nedeniyle yanlışlıkla tiroide karşı antikor da üretebilir. Bu nedenle haşimatoluların glutenden kaynaklanan sindirim semptomları olmasa bile, diyetinden gluteni tamamen çıkarması uygun olur..
Stres, bağırsak geçirgenliğine neden olabilir ve sağlıksız bağırsak bakterilerini artırabilir.
Ayrıca, bağışıklık sistemini bozarak otoimmüniteye yol açabilir.
Otoimmünitenin oluşması için genetik, çevre ve geçirgen bağırsak gereklidir.
Çevresel ve/veya geçirgen bağırsağı tetikleyenler ise;
Birçok bakteriyel ve viral enfeksiyon, genetik yatkınlığı olan kişilerde hashimotoyu tetikleyebilir.
Enfeksiyon, kontrolsüz otoimmüniteyi aktive edebilir..

Tamda bugün bu yazıyı okumuştum canım belki işine yarar
(120 puan) tarafından
Teşekkür ederim ugrasmissiniz cevap vermişsiniz .
Gluten gerçekten önemliymiş dediğiniz gibi
-Reklam-
0 oy
(67 puan) tarafından
Haşimato acaip bir hastalık ilaçları düzenli kullanınca pek kendini göstermiyor ama mesela aşırı terleme, ince saç, ince tırnak, halsizlik, hızlı kilo alma bunların başlıca sebebi olabiliyor. Ama zayiflayamiyorum diye bisey yok öyle düşünmeyin sağlıklı beslenip spor yapılınca normal insanlar gibi kilo verebiliyoruz hastaligin arkasına sığınmamak lazım. Noduller için senede bir kontrole gidiyorum ben büyüyor mu diye bakiyorlar sigara kullandığım zamanlar boğazımda ağrı hissederdim şimdi içmiyorum eskisi gibi ağrılarım olmuyor aslında çok etkisi olan ama bir yandanda hiç etkisi olmayan bir hastalık dediğim gibi acaip. Bu hastaligi kafaya takmadan yaşamak düzenli ilaç kullanımı ve doktor kontrolü muhakkak yaptırmak lazım 
(120 puan) tarafından
Teşekkür ederim . Anladığım kadarıyla hastalığı biz yöneteceğiz .
İnşallah nodül veya kötü bir şey çıkmazda sadece haşimatoyla yaşamaya çalışırım.
Daha iki ay var ultrasyona her gün sonuc ne çıkacak diye dusunrum artık
(67 puan) tarafından
Evet aynen öyle Allah şifa versin ınsllah
0 oy
(120 puan) tarafından
Aaaaaaaaaaaaaa

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 120 göst.
14 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Citipiti (5,233 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 264 göst.
16 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,983 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.
3 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde 6565 (85 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,600 soru

24,127,101 cevap

333,796 kullanıcı

...