0 oy
212 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (101 puan) tarafından
1 ay once dogum yaptim kabızlık var tuvalete gitmeye korkar oldum çıkınca 5 6 saat ağrı çekiyorum ne yapacam krem sürüyorum.fatda etmiyor is tarafta var böyle bıçak sokmuşlar çeviriyorlar gibi

9 Cevaplar

0 oy
(975 puan) tarafından
Ayyy çok zor bilmezmiyim ben 1 yıl çektim çok zor kabız olmamaya dikkat et sıcak suya otur kremler var Dr git yazsın kabizlik için orolak,osmolak şurupları iyi geliyordu ikisini bir içmedim tabi orolak eczanede olmayınca osmolak alıyordum Dr yazmıştı 
(975 puan) tarafından
Kremde prokto_glyvenol ve anestol krem karistip sürüyordum çok rahatlatıyor du anestol uyusturdugu için ağrısını azda olsa hafifletiyordu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende bi muddet çektim kendiliğinden geçti sezeryan dogum yaptım 
0 oy
(604 puan) tarafından
Yediklerine dikkat et özellikle pirinç makarna yeme eczaneden kabızlık şurubu al dulkosoft mu neydi onu kullan birde bana ısırgan otu iyi geldi haşlayıp tülbente sarıp basura koyuyorsun 15 dk beklet sonra al ama bur müddet yıkama gitmediğim doktor kalmadı buna Makat çatlağı diyorlar bu kürü youtube yaz makat çatlağı ibrâhim saracoğlu diye çıkıyor ama her zaman yediklerine çok dikkat etmelisin 
0 oy
(1,642 puan) tarafından
Doğumdan sonra bana da oldu ya. Progtolog diye krem kullandim hemen geçiyordu. Her lavaboya girdiğimde güzelce kurulayip sürüyordum hemen geçmişti. 2 yıl sonra doktor varis için bana daflon diye hap verdi onu kullanmaya başlayınca tekrar çıktı. Meğer o hap aslında basur ilaciymis. Onu kullanca birkaç kere daha çıktı sonraki çıktığında semsert oldu kabuk bağlamış gibi oldu. Doktora gittim başka ilaç verdi o da döktü düşürdü. Çok şükür şimdi yok sanırım o ilaç kurutup düşürdü 
(1,642 puan) tarafından
Acı -turşu yeme bide
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Kaç sene çektim. Ameliyat oldum :) dayanabileceğin sıcaklıktaki suya otur hafifletir.  
0 oy
(112 puan) tarafından
Bende de ara ara olur basur kabız olduğum zamanlarda. Annem bir yerde görmüş 3 4 patlıcan sapını 1 su bardağı suda kaynatıp içiyorum iki gün birer bardak içtiğim zaman birşey kalmıyor şükür dene istersen bir. Ben faydasını gördüm ama hiç krem hap falan kullanmadım o konuda bir bilgim yok. 
0 oy
(1 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Geçmesini bekleme. Hamilelik ve doğum tetikliyor bu durumu. Basur değil. Anal füssür yani makat çatlağı bu durum. Ben delirdim bu durumdan aynı şeyleri yaşadık. Tuvalete gitme korkusundan yemek yemiyordum. Yemeyince sütüm olmuyordu. Bebeğimi besleyemiyordum. Ufak bir operasyonla sorun çözüldü. Genel cerrah polikliniğine gitmelisin. Bana öyle bir doktor denk geldi ki durumu anlattım bebeğimi doyuramadığımı. Muayeneden hemen sonra yatış verdi. Ama bebeğin var izinli çıkış yap sabah gel ilk seni alayım akşama bebeğini emzirirsin dedi. Öyle de oldu. Oh be diyosun. Bu öyle bir dert ki tuvalet olayı eziyet. Ameliyat diyorum ama çok basit beş dakika sürdü. İlk tuvaletini yaptığında ağrı değil de acı oluyor. Aynı günün akşamı imza atıp çıktım. Sadece narkoz aldığım için doktor sütünü sağ dök dedi. Sonrasında emzirmeye başlayabilirsin dedi. Yaşamayan bilmez acısını. Vakit kaybetme. Böyle bebeğine çok faydan olmaz. Çünkü tuvalet sonrası saatlerce oturamıyorsun bile değil mi? Biraz uzun oldu ama süreci yazmak istedim ki sana moral olsun. Ben kırk gün bekledim ama keşke beklemeseydim. Çok kolay bi operasyon. Bebeğimi de babasına bıraktım kimseye ihtiyaç duymadım. Allah kolaylığını veriyor. Bebeğim mama içip uyumuş. Hiç ağlamamış ben gelene kadar bütün gün. Eğer gün filan alırsan zaten bebek küçükmüş. Göğüsleri boşaltamaz. Hergün sağ sütünü koy buzluğa. Sen yokken onunla beslenir. Sütün yoksa da mama içer zaten. Geride bırakıyorum diye düşünme. Hayatın çok kolaylaşacak. Merak etteğin şeyler olursa yaz cevaplayayım lütfen:)

0 oy
(8,072 puan) tarafından
Bende 1 ay olacak doğum yaptım aynı durumdayım. Dikişlerden daha çok acı veriyor. Şurup iatedim eşimden
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Üzerlik tohumu tozu aç karnına bir çay kaşığı yut hergün geçer 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 244 göst.
4 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YiğitAli'm (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 419 göst.
10 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde htly (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 234 göst.
2 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde demetceltemen (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 216 göst.
5 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kader_65 (161 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,392 soru

24,168,443 cevap

335,731 kullanıcı

...