0 oy
433 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,352 puan) tarafından
4 yaşında birde 4 aylık oğlum var büyük oglum kardeşi doğduğundan beri huyu değişti başta normal sandım düzelir sandım ama git gide daha berbat bir duruma dönüşüyor çok sert seviyor çocuğun yanaklarini kızartana kadar öpüyor öyle yapma sakin sev diyoruz ama bizi dinlemiyor çocuğun üstüne çıkıyor öyle öpmeye çalışıyor Allah'tan yalnız bırakmıyorum dövme huyu yok ama çocuk 4 aylık şimdiden abisinden korkuyo abisi yanına gelince yüzünü çeviriyor hemen nasıl kardeşini daha nazikçe sevmesini sağlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim 

11 Cevaplar

0 oy
(26,853 puan) tarafından
Bitmiyo üzgünüm benim 5 yaş oğlum 2 yaşındaki oğlumu kıskanmadı hiç ama 8 yaşındaki danam 5 yaşındakini kıskanmayı bırakmadı hiç
(26,853 puan) tarafından
Evet canım teyze oldum bennnn
(3,352 puan) tarafından
Bizimkide doğduğundan beri aynı git gide daha kötü oluyor bazen diyor kardeşimi hiç sevmiyorum diye
(26,853 puan) tarafından
Aynı okanda diyo alparslan sadece kardeşim diyo
(15,007 puan) tarafından
ayyy iyi sevindim kac hafta dogdu minnak ☺
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin hayirli olsun canim
(26,853 puan) tarafından
38 de doğdu :) ama çok tatlı ankarada buraya gelecekler 15 gün sonra iple çekiyorum
-Reklam-
0 oy
(12,070 puan) tarafından
Benim kızım 3 yaşına girdiğinde küçüğü 3 aylıktı senin anlattığın gibi şeyler hiç yapmadı çocuktan çocuğa farklılık gösterebiliyor yardımcı olabilseydim keşke 
(3,352 puan) tarafından
Bende kıskanmaz sandım aralarında 4 yaş var hem büyük diye ama kıskanıyor
0 oy
(15,007 puan) tarafından
benimki de ayni kizim 4 yasinda oglum 22 gunluk sevmek istiyor ama onun sevgisi oyle icinden gelince dislerini skiyor sert seviyor nazik ol diye uyariyorum da dinliyor sukur fakat bizi kiskaniyor yani kardesiyle ne zaman birsey yapsak meselaa altini degistirsem hemen ilgi cekmeye calisiyor. senin yine 4 aylikmis biximki basindan boyle bakalim ileride nasil olacak 
(15,007 puan) tarafından
yok ya bize randevu dediler hatta 1 aylik goz kontrolu vae ona da alacagim
(7,923 puan) tarafından
Unutmuşum canım direk gönderir diye düşündüm. Kontrolede yeni doğan olarak girildiği için ultrasonda öyle sandım
Eşime söyleyeyim sabah oda alsın. Çoksağol hatırlattığın için
(15,007 puan) tarafından
valla goz kesin randevulu digerine de randevu dedi ama nerden aliniyor bilmiyorjm. rica ederim canim
(7,923 puan) tarafından
Orayı bilmiyorum ama burda ultrason çekilen yerde sekreter var o veriyor randevuyu. Telefon ile olmuyor galiba
(15,007 puan) tarafından
dur bi arayayim hastaneyi bende sehir hastanesi bizimki
0 oy
(3,379 puan) tarafından
Bu çocuktan çocuğa değişen bir durum. Eltimin çocukları arasında 17 ay var ama bebeklikte ufak tefek şeyler dışında hiç sorun yaşamadı. Ama kuzenim 8 yaşındayken abla oldu yıllarca kıskandı kardeşini. Şimdi kardeşi 8 yaşinda ve ablasına gıcık oluyor yaptıklarından dolayı
(3,352 puan) tarafından
Bende büyük diye kıskanmaz sandım ama yanıldım bende bebek olmak istiyorum diyor emzik al bana diyor
(3,379 puan) tarafından
Kardeşini kıskanmayın ondan, şuanda ilgi bölündü diye yapıyordur. Kardeşi yüzünden onun isteklerini ertelemeyin. Sabredin biraz büyüyünce sorunlar azalır
0 oy
(5,314 puan) tarafından
Bitmiyor canisi ben 29yasindayim 23yasinda kardesim yvar yeri geliyor birvirimizi kıskanıyorz.d.s.d
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Bu kıskançlık olayı çocuğun karakteri ile de alakalı. Sadece aradaki yaş farkına bağlı değil. Büyüktür anlar diyoruz ama öyle olmuyor. Benimkilerin arası 2 yaş. Küçüğü büyüyüp kendini sevdirdikçe, büyük olan arada kaçamak darbeler atıyor. Seviyor da, kıskanıyor da.. 
0 oy
(34 puan) tarafından
Benimde 4 yaşında kızım var 6 aylık oğlum var birde. Oğlum hareketlenmeye başladı kızım çok kıskanmaya başladı. Kaynanamlar altta oturuyo sürekli beraberiz kızımı halalari amcaları çok seviyo istemez oğlumu sevsinler kulaklarına alsalar onu indirin beni alın der. Kızım ilk torun ailede çok sevildi aşırı kıskanıyor. İki gecedir de ben halalarımla aşağıda uyuyacam diyip onlarla uyuyo benimde çok zoruma gidiyo bende çok üzülüyorum bu duruma. Halalari kalsın bizi çok eğlendiriyo diyo bende kıyamıyorum onlara. Kayinpederim de 2 buçuk ay önce vefat etti bize de moral oluyo diyoyolar. Gün içinde de sürekli beraberiz zaten ama aşağıda uyurken ben rahat edemiyorum mesela ama hadi bu gecede kal dedim. Ama benden uzaklaşacak diye de korkuyorum. Ben nasıl davranacam onu da bilmiyorum.  Geçer heralde böyle devam etmez dimi
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Eğer imkanın varsa buyugu oyun terapısınemgötür
0 oy
(2,394 puan) tarafından
5 yaş kızım 6 aylık oğlumu kıskancından öldürsede içi rahat etmez. Evin tek kızıydı babası çok şımarttı. Şimdide zaptedemiyorum. Kanına girmeye çalışıyorum güzel anlaşsın diye. Oğlan azıcık tırnak batırsın uzadığı vakit kızımın yaptığı sen misin bana tırnak atan diyip vurmaya çalışıyor asla izin vermiyorum ama inşallah sever de . Seviyorum diyor ama hiç öyle görünmüyor
0 oy
tarafından

Bnm oğlan suan kıskanmıyor ama bence büyüyünce bile devam ediyor . 18 yaşını gecipte hala kardeşini kıskananlar var çevremde :D

0 oy
(1,113 puan) tarafından
Bunu siz başarabilirsiniz. Büyük oğlunuza kurduğunuz iletişim ve küçüğüne yaklaştığında verdiğiniz tepkiler önemli. Onun küçük, korunmasız ve masum olduğunu, sizin sevginize ihtiyacı olduğunu söyleyin. Büyüğüne sık sık onun da bu kadar olduğunu, nasıl büyüdüğünü falan anlatın. Yani iletişim kurarak düzeltebilirsiniz. Ya da bunlarla ilgili eminim kitaplar vardır, kitaplardan yardım alabilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 839 göst.
15 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeyylop (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 686 göst.
13 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 725 göst.
28 Nisan 2020 Diğer kategorisinde aslan05 (593 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,261 göst.