0 oy
98 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (49 puan) tarafından
Kızım  10 gin sonra 6 aylık olcak 5. Ayda doktor tavsiyesi üzerine tadimlara başladık sabah 11 gibi verdim hep havuç yoğurt kabak patates şeftali verdim 3 gün kuralı ile 6 ay olduktan sonra nasıl yapicam bana lütfen bilgi verir misiniz günde kaç kez vermem gerek hangi saatler daha iyi olur  

3 Cevaplar

0 oy
(1,838 puan) tarafından
Ben herşeyden tattirdim 3 gün kuralı yapmadım çorbalar yaptım ne yemek yaptıysam ağır olmayan yemekler için diyorum verdim hepsinden minik minik
(49 puan) tarafından
Yani ben çalışıyorum ve evde yemek yemiyoruz pek o yüzden öyle bı şansım pek yok
-Reklam-
0 oy
(28 puan) tarafından
Emziriyor musunuz yari tok halinde veriyordum ben çok aç kalınca kabul etmiyordu yavas yavaş yediği şeyleri birlestirmeye başladım zaten.mide küçük hemen doyuyo instada cok ornek var bunlar icin takıp edebilirsiniz ben öyle yapmıştım şimdi 3 yaşında tam hatırlamıyorum herseyi
(49 puan) tarafından
Yani emzirmiyorum gibi bişey  5 kez falan 6 ölçek mama yiyor ben calisiyorum  gelişimini aksatmaktan çok korkuyorum birşeylere geç kalmaktan
(49 puan) tarafından
Evet tarifler varda hangi saatte kaç kez vercem peşine mama vercekmiyim çok zor ya
(28 puan) tarafından
İnan ki kendini sıkmaya gerek yok ben emzirmedigim icin cok abarttim surekli birşeyler vermeye çalıştım ama öyle de olmaz hazır şeyler asla verme bebe bisküvisi tercih etme herşeyden sz az ver doymayan bebek kendini belli eder bebeğini gozlemle mesela benim oğlum asla ağzını kapatmazdi ilk doymuyor sanıyordum meger öyle değilmiş çok yediğini anlamıyomus sonra kusmaya basladi onu sen zamanla anlayacaksın büyük gibi düşünme her bebek bir degil bi gun az yer öbür gün cok yavas yavaş alışacak siniz birbirinize kendini uzme vitaminli şeyler verirsen gelişim geride kalmaz sadece yemek degil egitimde onemli
(49 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Merhaba canım bizde 6. Ayımıza giricez bende geçen ay tadımlara vs başlamıştım biraz erken başladım doktorum başla demişti bu ay ben artık ögün hazırlıyorum ona bu arada anne sütü değil mama kullanıyoruz biz mesela sabah 8de uyandı 150 cclik mamasını içirdim aradan 2 saat sonra kahvaltısını yaptırdım bebe bisküvisi bize kabız yaptığı için daha çok irmik kullanıyorum bebek irmigi  suyla irmigi pişirdim içerisine birtane haşlanmış yumurtanın sarısı biraz labne varsa avakado birazcık pekmez ve zeytinyağı yapıp yedirdim severek yiyor bu arada öglen meyve püresi veriyorum bazen sade olarak bazen yogurda karıştırıp veriyorum akşam üzeride çorba veriyorum ben bebek tarhanası veya tavuk sulu sebze çorbası havuç kabak patates suda haşlayıp içine çok az irmik tavuk suyu ekleyip pişirip blenderdan geçiriyorum bu ay püre ver dedi doktorumuz diğer ay pütürlüye geç dedi bu şekilde yapıyorum illa 3 ögün olcak diye bişey yok bazenleri 2 ögünle günü kapatıyoruz biz tabi bu arada gün içinde bolca su tüketiyor
(1,974 puan) tarafından
Bu arada canım senin bebeginde mama ile besleniyormuş ek gıdayı verdikten 2 saat sonra mamasını ver doktorum bana öyle dedi ek gıdasını yedir ödül gibi düşün 2 veya 3 saat sonra mama ver dedi
(49 puan) tarafından
Ne kadar vermeliyim peki bir öğünde  atıyorum yarım çay bardağı diyolar  bu şekilde doyarmi mama ne zaman vermem gerek
(1,974 puan) tarafından
Tabiki 3 yemek kaşıgı demişti doktorum bana 3 veya 4 yemek kaşıgı 1 porsiyon oluyor dedi atıyorum sabah kahvaltısını verdin aradan 3 saat sonra mamasını içir dedi 150 cc miktarında aralarda Max 4 saat boşluk olsun dedi beslemek için

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 85 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde fatmahilall12 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 187 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Bernnn (204 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 120 göst.
0 oy
9 cevap 188 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu