+1 oy
526 göst.
Diğer kategorisinde (18,597 puan) tarafından
Misafir severim elimden geldiğince güzel ağırlamaya çalışırım yatılı olsun ya da günü birlik olsun ama bana göre misafirligin kısası makbul ya. Kafayı yemek üzereyim bu son 1 haftadır. Eşimin amca kızı geldi Adana'dan. Haber vermeden geldi. 1 gece kaynanamda kaldı baktım orda rahat değiller bende kalmalarını teklif ettim. Bu 15 gündür bendeler. Ben ne bilim böyle uzun kalacaklar. Abooo bir kızı var evlerden ırak bı şımarık bir geveze ben kendi çocuklarıma geveze diyordum ama daha böylesini ilk defa gördüm ya. Hayır yani misafir diye de bişey diyemiyorum sürekli oğlumu dövüyor oğlumun parasını kendi parası gibi harcıyor oğlum kendine bişey alınca oğlumun elinden alıyor sürekli oğlumu dışlıyorlar. Annesi de sürekli kızıyor ama şımarık işte bir süre sonra anne sözü de dinlememeye başlıyor. Az önce yatak odama girip parfüm şişemi su dolu bardağa sıktı. Sonra oğlumu odadan kovdum kapıyı çarptı en son kızdım. Asla huyum değildir başkasının çocuğuna bağırmak ama benim de sabrım bir yere kadar ya. Yeminle şiştim.

13 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Misafirliğin müddeti islamda en fazla 3 gündür. Ayrıca kim olursa olsun, neden rahat edemediğini düşünüp bizde kalın dediniz ki?

Kaynatanızın yeğeniymiş, sizinle akrabalık bağı o kadar yakın değil. Kaldı ki haram da zaten, kayınvalidenizde kalsa haramın günahı olmayacaktı. Sizde kalınca eşinizle de muhatap olduğu için harama sebebiyet vermişsiniz. Burada hata sizde.

Artık yapacak bir şey yok, ya açıkça söyleyeceksiniz kayınvalidenize geri çağıracak ya da siz direkt yüzüne karşı nazik ve kalp kırmadan dile getireceksiniz.
(1,492 puan) tarafından
Ben anlıyorum sadece mantik arıyorum. Peygamberimiz bile haram olmaması adına nikah düşen kızlara nikah kıymış ve korumasına almıştır. Fakat nikahı düşüyor diye başka birisinin nikahında olan birine, bir başkasının nikahı nasıl düşüyor? Nikah düşmesi için sadece bir kadın ve bir erkeğin olması ile olmuyordur. Bunun daha ince ayrıntıları vardır diye düşünüyorum.
tarafından
Mahrem namahrem olayı o değil güzelim, oğlun baban abin gibi insanlar mahremindir. Ama amca oğlu, dayı oğlu, teyze oğlu gibi erkekler mahremin değildir. Bunu çözmek için de basit matematik kullanıyoruz. Açıkladım.
(18,597 puan) tarafından
Madem öyle o zaman sen hiç amca oğlu dayı oğlu va konuşmuyor musun?
(216 puan) tarafından
@Alaska katılıyorum sana,hayat tarzımızı Kuran ve sünnet ışığında tamamlamak gerekir,nefsimize hoş gelse de gelmese de.
tarafından
Hayır konuşmuyorum, onlar da benle konuşmaz. Dayımın oğlu daha 5 yaşında ama zaten ananem hepimizi emzirdiği için dayımla süt kardeş olunca bize helal oluyor. Yine de eğer süt olmasaydık görüşmeyecektik.
Amcalarımı bile tanımam, oğullarını da öyle. Ki tanısaydım da görüşmezdim.
Annemin 502 tane kuzeni çıktı, erkeklerin birinden biriyle bile konuşmuşluğu yok. Kadınlarla konuşur onda da çarşafımıza ve İslama laf ediyorlar diye kendini geri çekti.
Yapacak bir şey yok arkadaşlar. Doğru bir tane. Bunu tayin eden de Allahü teala. Yarın bir gün neden o elbisenin morunu değil de kırmızısını aldın diye değil, neden sana haram ettiğim kimselerle görüştün diye sorulacak.
Şunu da belirtelim; Haramı işleyen, helali yapmayan dinden çıkmaz. Ama helali haram, haramı helal sayan ve inkar eden dinden çıkar. Doğrusunu bilip yapamadığımız için üzülsek onun günahı var sadece, en azından daha iyi olmaz mı? Aksi türlü inkar bizi sonsuz cehenneme sevk edebilir Allah muhafaza.
-Reklam-
0 oy
(2,652 puan) tarafından
Çocuğumu dövüyor diyince bnm devreler yandi ztn eyvah eyvh hic sevmem bide yatak odama girilmesini cnm iyi sabirlasin vlla
(18,597 puan) tarafından
Ay he ya dövüyor sonra diyor ben öyle yapmak istememiştim
0 oy
tarafından
Yeni evliyken aynı şekilde eltim geldi kaldı 20 gün yani artık misafirlikten çıkıyor sonuçta çocuğun yediği bi tabağı bile makineye koymazdı ama idare ettik sonuç kötü olduk yapmışsın bir hata hayrına olsun canım inşallah çok kalmazlar yani bir daha da yapma yani herkes kaldıramayabilir kolay değil iki hafta düzen bozmak
(18,597 puan) tarafından
Ay yok Allah var amca kızı bana yardim ediyor sağolsun hatta bana diyor sen oğlunu tut küçük de bir oğlum daha var onu tut ben yaparım diyor ev işine yardım ediyor ama kızı hem beni hem annesini cigein çıkardı. Annesi uyarmasına rağmen 5 dk sonra yine başlıyor
tarafından
Yani şimdi durumu bilmediğim için büyük konuşmak istemiyorum ama kendisine de zor değil mi neden evine gitmiyor çocukla başkasının evinde daha zor oluyor
0 oy
(932 puan) tarafından
Başkasının evindeki misafiri niye kendi evine taşıdın ki. Gelen istediği kadar yardım etsin 3 den sonrası abartı
(18,597 puan) tarafından
İşte bende dertsiz başıma dert aldım
0 oy
tarafından
Kusura bakma ama kendin kaşınmışsın bacım, Adana'dan geldi dediğine göre sen Adana'da değilsin, ve arada az çok mesafe var, günübirlik gelmemiş ortada. Ben yatılı misafire tümden karşıyım açıkçası 
0 oy
(705 puan) tarafından
Çağırman  hataymış canım benimde kayınvalideme gelir kalırlar hiç karışmam herkes kendi evinde yatsın canım kötü bi durum olmadığı sürece bence eşine yada kayınvalıdene söyle 
0 oy
(2,587 puan) tarafından
Kısası bence hele de şu sıcak havalar da insan kendi kendine bile yük oluyor vallahi
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Rahatsız olduğunu beli et söz konusu kendi çocuğum olunca hiç katlanamam niye üzülsun çocuğum yok yere 

Ayrıca o kadar misafirlik mi olur niye evine gitmiyor annem babam kardeş dışında kimsenin o kadar kalmasını asla istemem 

Bende normal de misafir çok severim çok güzel ağrılarım bir eltim şehir dışında her geldiğinde bizde kalır kayana da burda ama bende rahat en en fazla 6 gün kalırlar o da ben çok istiyorum diye çok sevdiğime rağmen son günlerde artık yoruluyorum 
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Ben yatılı misafir sevmem sadece uzunu kısası önemli değil ama yatılı misafir hiç sevmem 
0 oy
(4,069 puan) tarafından
Uzun kısa hiç farketmez misafir sevmiyorum 
0 oy
(5,254 puan) tarafından
Para harcayabilecek yaştaysa başlarım öyle çocuğa ben yani. Her yeri yasaklarım kilitlerim annesi de ne düşünürse düşünsün, belki gitmeyi düşünür artık. 
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Ay hala böyle insanlar var mı ya. Su ekonomik sartlarda 15 gun birine yük olmak ne demek. Uc gundur misafirin hakkı sonrasında dinen göndermek istemende bi beis yoktur canım. Gitmeleri gerektiğini söyleyebilirsin. Bir de kuzenmıs yani nasıl kalıyolar hayret
0 oy
(599 puan) tarafından
Ben misafirligin kisasini severim kendim bile 1 hafta bir yerde kalayım hemen sıkılıyorum

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,473,896 soru

24,131,199 cevap

334,054 kullanıcı

...