0 oy
229 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından
Mrb hanımlar bende bı soru sormak istiyorum aile binasindayim ben girişte eltim en üstte şimdi beni ilk istediklerinde bu ev esimindi öyle söz verdiler tapu hala kayınbabamda eltim benden sonra evlendi onun evini kaynım kendi parasıyla yaptı şimdide kalkıp bizim evede ortak olmak istiyolar kayınbabamda ben onlara baştan söz vermişim onlara tapuyu verecem demiş dün eltim aradı size hakkımızı helal etmiyoruz dedi sizce hakkı varmı sonuçta benim aileme dediler evi var bizde ona göre altın istedik bizim burda evi olmayandan çok altın istenir biz az istedik

7 Cevaplar

+1 oy
(6,725 puan) tarafından
İşleriniz karışık ama kaynın kendi parasıyla yapmış onunda hakkı var önce eltin evlenseydi sen sonradan gelin gelseydin ve eşin ev yapıp kayınbaban evin tamamını kaynına vermek isterse sende üzülürsün bizim masrafı mız ne olacak diye empati kurmak lazım bu durumda ev sizin üzerinize geçecekse eğer kaynınlarada toplanıp ev alımasına yardımcı olun o zaman
-Reklam-
0 oy
(442 puan) tarafından
Kat olarak hisselerini verin canım sonuçta onlar yaptırmış sen arsa tapusunu al yine 
(4 puan) tarafından
Olmuyoki öyle ztn binamız arsa tapulu tapular bölünecek
(442 puan) tarafından
Bilemedim canım
0 oy
(3,736 puan) tarafından
Eğer ev kayın babanınsa miras gibi oluyor biraz sonuçta onun eşi de zamanında çalışmıştır o eve kesinlikle katkıda bulunmuştur diye düşünüyorum, Yani karışık işler ona birazcık hisse verirseniz ancak kafanız rahat eder
(4 puan) tarafından
Ama bize söz verdiler ve ozamanda kaynım vardı itiraz edebilirdi ayriyeten kayinbabam ona demiş yukarıda ev yapma sana hisse vermem diye
(3,736 puan) tarafından
itiraz etmez çünkü hayatında bir kadın yoktu, erkekler evlenince fikirler değişiyor canım malesef.  
Bütün ikazlara  rağmen bu şekilde yaptıysa sizde direnin tapuyu alın
(4 puan) tarafından
Öyle yapiyoz ztn
0 oy
(156 puan) tarafından
Eğer o evleri kayinbaban yaptirdiysa ve 2 oglun varsa ikisine de 1er ev vermeli hak geçmemesi için.once ya da sonra evlenmek önemli değil bence
(4 puan) tarafından
İki kızda var
(156 puan) tarafından
Onlarin da payı var o zaman. Konuşup miraslarını vermesi gerekir eğer ölmeden paylastiracagim derse
(4 puan) tarafından
Onlara kendi oturduğunu veriyor ztn girişinde bize veriyo kaynım kabul etmiyo
(156 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla 3 kardeşe 1 ev veriyo diğer 1 kişiye yani size 1 ev veriyor. Haksızlık bence canım.oturdugu evi kaynina senin oturduğunu sana verse ve kızlara da belirli miktar para verse daha adil olur bence
0 oy
(529 puan) tarafından
Sonuna kadar diren sonuçta o ev senin diye söz vermişler sizlerini tutsunlar bir zahmet
0 oy
(23,092 puan) tarafından
Bence kayinbabanin yaptığı hak değil. Diğer oğlu kendi parasiyla yaptirdiysa o evi sizin oturdugunuz evde de onların da hakkı var. Arsasını kullandığı için belki yüzde 50 hak sahibi olmaz ama bence hakları var yine de. Senin yerinde olsam bu şekilde orda oturmak istemezdim. 

Benzerini bize anneannem yaptı. Annnanmlerin iki katlı evinin üstüne biz ev yaptırdık. Dedem vefat ettiğinde alt katı teyzeme orta katı dayıma ve bizim oturdugumuz katı da bize miras gibi verdiler. Zaten kendi paramizla yaptirdigimiz evi bize lütuf gibi veriyorlar. Hak değil. Ama annem ses etmediği için biz de bişey demiyoruz. 
(529 puan) tarafından
Bunların evi 3 katlı 1kat iki kızın alt kat bu bayanın 3kat kayni yaptı ama bunun eşi ve kayinbabasida yardım etdi  onun için herkesinki ayri
(23,092 puan) tarafından
Bu bayan dediğin eltin mi . Kayinbaban aşırı haksızlık yapiyo. Ben sana diyeyim. Bı kere kızlara neden 1 er daire düşmüyor. Size 1 daire düşüyor. Hiç bunu sorgulamiyosun deme senin işine geldiği için . Senlik bişey olmasa da eşin ve kayinbaban haksız. Ortada 2 daire varsa herkese yarım daire düşmeli. Ha diyelim ki siz evi aldınız. Kayniniza ya da gorumlereine onların. Hakkını odemelisiniz
(529 puan) tarafından
Emin ol eltim olsadi bu yorumu yapmazdım bayanla detaylı şekilde özel görüştük
0 oy
(4,874 puan) tarafından
Kayinbaba haksızlık yapmis siz de haklisiniz elti de bence
(4 puan) tarafından
Evet benimde düşüncem o

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 591 göst.
7 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Alyadua1 (92 puan) tarafından soruldu
0 oy