0 oy
98 göst.
Diğer kategorisinde (319 puan) tarafından

24 yaşimdayim 3 yasinda oğlum var lise 1 den terk açıktan okumak istiyorum gidebildigim yere kadar okuyan varmi ...

Süreç nasıl.    

4 Cevaplar

0 oy
(7,254 puan) tarafından
Bulunduğun yerin halk eğitim merkezine gidip kayıt yaptırıyosun sonra her sınav dönemi para yatırıyosun sen yaz doneminde de sınava girebilirsin eğer biraz gayret edersen hızlı bitiyo eğer değişmediyse İngilizce ve matematikten 3 kere geçemezsen otomatik geçiriyorlar ama gittiğin okula göre zorunlu dersler var ben imam-hatip lisesine gittiydim haftada bir gün derslerim vardı eğer düz liseye gidersen dersler yok diye biliyorum 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yarıda bıraktığım okuldan tasdiknameni alıp Halk eğitime gidip kayıt oluyorsun. Bu ay başlayacaktı sanırım belkide başladı. Düz liseden okuyacaksan kredi sistem sınava girip kredi kazanıp belli bir krediye ulaşınca mezun oluyorsun. Yok ben meslek lisesi okuyacağım dersen derslere girmek zorunlu. Haftada 3 gün diye biliyorum akşamları dersleri oluyor. 
0 oy
tarafından
Harika bisey hic zorlanmazsin ben disardan bitirdim senede 3 kere sinavi oluyo sinav oncesi harc yatiriyosun kayit yeniliyosun sonra ders kitaplarini aliyosun kayit yenileme yapılınca sinava girebiliyosun kitabini al sinav gunune kadar goz gezdir gunde 1 saat calissan yeterde artar bile sinav 3 oturum oluyodu benim zamanimda cumartesi sabah oglen pazar sabah her kayit yenilemede x kadar kredilik ders secebiliyosun ben ne kadardi hatirmaiyorum atiyorum 30 kredilik ders secebiliyosan mesela matemetik 1 3 kredi matematik 2 3 kredi napti 6 kredi etti atiyorum cografya 3 5 kredi cografya 4 3 kredi napti 8 kredidd cogrsfyadan toplam 14 kredi etti boyle kredi hakkin kadar ders seciyosuj hepsini gecmek zorunda degilsin mesela o kayitta 5 ders sectin ya 3une calisirsin 3unden gecersin oyle oyle kredi birikir atiyorum 300 kredi doldurursan mezun olursun soyle de bisey var 3 kez ayni dersten kalirsan muaf oluyosun mesela matematik 4 de 3 kere girdin gecemedin artik bi daha girmek zorunda degilsin zorunlu ders olmasina ramen evinde oturdugun yerden cocuklari uyuttulca calisirsin 2 gun bi kac saatiligibe de birine birakir sinavins girersin ha siki calisirsan cok guzel yerler de kazanirsin yani cok gordum acik ogretimden mezun olup universite kazananlari bi de acik ogretimin soyle bi farki var senede 3 donem sinavi oluyo dedim ya mesela bu donem sinav zamani islerim var musait degilim diyosun o donem kayit yenileme yapmiyosun istedigin kadar erteleyebiliyosun o sekilde  
0 oy
(7,135 puan) tarafından
Hall eğitimi merkezine gidip kayıt yaptıracaksın ziraat atmsine para yatırman lazım sana kitap da verecekler sonra sınavlar olucak onlara girmek için de önce para yatırman lazım . Sınavlardan aldığın puanlar kredi olarak karnene geçicek 170 krediyi geçtiğin zaman mezunsun. Ama zoeunlu ve seçtiğin derslerden hiçirinen kalmaman lazım yoksa kredin yetse bile mezun olamazsın 

Benim şuan kredim fazla bile ama kaldığım sınavlar var o yüzden geçemedim için mezun olamadım bebeğim biraz büyüsün tekrar girmeyi düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
26 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde gulcanhozan (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,182 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 152 göst.