0 oy
346 göst.
Diğer kategorisinde (1,016 puan) tarafından
Aldım inkar etmiyorum 71 oldum. Boyum 1.62 . Acilen 60 olmam lazım moralim bozuluyo her gören diyo. zayıftım eskiden.

Üzüntüden öğle yemeği bile yemedim halbuki yemekte iyi öf. Açlığımı bastırmam lazım ne yıyım yoğurt mu yesem yeşilçay mı içsem birden 10 kilo gitsin istiyorum

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Öyle birden giderse sonra birden yine kilo alırsın. Kendini az az yemeye alıştırmalısın. Özellikle akşam yemeğini erken yiyip daha sonra hiçbir şey yememelisin. Ekmeği tamamen hayatımdan çıkarıp bol bol su tüketmelisin. 
(1,016 puan) tarafından
Akşamda yemek yemiycem meyve mi yesem sadece
-Reklam-
+1 oy
(9,920 puan) tarafından
Sen hassas tartı mısın sen kantar mısın ? Sen sağlık bakanı mısın diyemedin mi bacım. 
(1,016 puan) tarafından
Diyemedim maalesef
(9,920 puan) tarafından
De kuzum hak ediyolar.
0 oy
tarafından
Etliyim butluyum mutluyum diyip geçin kendinizi psikolojik olarak o sekilde düsünurseniz daha cok zorlanirsiniz yavas yavas porsiyonlari kisarak kilo vermek daha saglikli
(1,016 puan) tarafından
Daha saglıklı ama böylede bi anda kurtulmak istiyorum of
0 oy
tarafından
Ay canım ayni dertten muzdaribiz
(1,016 puan) tarafından
Of of
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Ayyy şu her gören kişinin kilo aldın zayıflad8n mi sen muhabbettinden nefret ediyorum hayır yani size soran oluyor mu kilo mu aldın zayıflad8n mi fikrinizi soemadikca neden bu gereksiz konular ayak üstü konuşulur konuşacağız başka birşey yoksa selam ver geç ne gereksiz boş muhabbetlere giriniyonuz 
(1,016 puan) tarafından
Ya hamilesin sandım diyeni bile var halbuki göbek yok bende popo var
(1,464 puan) tarafından
İnsanları çok severim fakat bu tip insanları boğazlaysim geliyor
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Banada herkes öyle diyor . Diyenlerede ben memnunum halimden diyorum ama bir 10 kilo versem fena olmaz yaa
(1,016 puan) tarafından
Bende keşke vere bilsem
0 oy
(1,492 puan) tarafından

Her şeyden önce hergün düzenli su içmeyi alışkanlık haline getirmelisin. İçine çubuk tarçın,  nane , salatalık,  limon gibi şeyler koyabilirsin. (Çubuk tarçın bazılarında baş ağrısı yapıyor, bilgin olsun)

Annem 7 ayda 28 kilo verdi. 100 kilodan 72 kiloya düştü. Her şeyi yiyordu. Makarna , pilav vs. Biraz fikir vereyim belki yardımcı olur sana. 

Sabah kahvaltıdan önce icebilirse 2 bardak ılık su. İçemezse 1 bardak içiyordu içine limon sıkıyordu. Kahvaltıda yeşil çay içerdi. Çay tiryakisi olduğu için bazen yeşil çay yerine kaçak çay içiyordu ama diğerlerine uyduğu için diyetisyeni pek sorun etmedi. Kahvaltida haşlanmış yumurta , 2 dilim peynir, yeşil ve siyah zeytin, söğüş, iki dilim ekmek (tam tahilli veya tam buğday). Annem 1 dilim yerdi. 

Öğlen yogurt,  çorba,  salata (bazen ton balıklı bazen ızgara et salata. Bazende yumurtalı,  peynirli salata yapıyordum) 

İkindi kiraz saplı çay veya kayisili çay + 5,6 dilim galeta yiyordu. Veya küçük bir porsiyon meyve , galeta ve kefir

Akşam için 4 gün sebze 3 gün et şeklinde yemek yerdi. Diğer hafta 4 gün et 3 gün sebze. Mesela firinda et köfte,  kepekli,  domatesli makarna , salata ve ayran. Veya etli kurubaklagil , domatesli pilav, salata. 

Gece kuru meyve ve bitki çayı içerdi. En geç 10 gibi yiyip içmiş oluyordu gece öğününü. 

Sabah kahvaltıdan önce yuruyuse çıkardı,  aksam yemeginden sonrada giderdi  

Zor bir süreç gerçekten. Eğer diyetisyene gitmek istersen biraz tuzlu oluyor. 

(1,016 puan) tarafından
Zahmet edip uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim bide abur cuburu tamamen kesmeliyim asıl sorun bunlar çikolata kek cips çok severim ama beni çok şişiriyor
(1,492 puan) tarafından
Yani kesebiliyorsan kes tabi. Kendine 2 haftada bir ödül günü belirle o gün istediğini ye iç. Annem öyle yapıyordu. Birde kendini aç bırakarak diyet yapma o zaman nefis bastiriyorsun ve diyet uzun süreli olmuyor. Bırakınca daha fazla kilo alabilirsin. Annem evde kendi diyet yapmak istedi, düzensiz beslenmeden vertigosu çıktı birden. Neye uğradığımızı şaştık. 1 hafta baş dönmesinden ayağa kalkamadi .
(1,016 puan) tarafından
Bende acıkınca başım ağrıyo
0 oy
(644 puan) tarafından
Azar azar herşeyden ye ve akşam 8 den sonra hicbisey yeme gece aç uyursan sabah eksi kiloyla uyanirsin
(1,016 puan) tarafından
Evet akşamları yemiycem artık

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 601 göst.
0 oy
51 cevap 1,553 göst.
0 oy
38 cevap 687 göst.
21 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde 12345678 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 981 göst.