0 oy
808 göst.
Diğer kategorisinde (1,623 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Şebnem ferah Ünzile şarkısı.. Girince çıkamıyorum bu şarkıya. O kadar büyük anlam yüklü ki bu şarkıda.... Sanki Şebnem Ferah annemi taniyormus da ona yazmış gibi. Annemin adı da Ünzile'di. 16 yaşında vermişler babama berdel yapmışlar. Dayım evlenemez diye korkudan annemi verip halamı almışlar yani doğulu değiliz ama bizde hala var bu gelenek. Annem tabi köyde çobanmış keçi,koyun, inek güdermiş.. Ne çamaşır, ne bulaşık anlamazmis. Babam her gün dovermis niye çamaşır yıkama din, bulaşık yikamadin diye.. (bu siddetleri dedem ve ananem de biliyordu tabi ama ses etmiyorlardı) halbuki annemi daha çocuk diye almak da istememiş, mecbur kalmış birnevi, başka sevdiği varmış aslında.... Ama halam dayımı sevdiği için dayıma verilmesi için kabul etmiş.... Aglayarak yazıyorum bu yazıları. Annem öyle büyük acilar çekti ki babam birsuru kadınla aldattı annemin gözünün önünde. Hatta üzerine bile evlendi. Kadın yıllarca bizimle aynı evde yasadi. Sonra çok büyük kavga çıktı kadının evini ayirdi falan . daha 32 yaşındayken kansere yakalandı vefat etti. Hatırlıyorum hep Allah'a yalvarirdi canımı al diye. Rabbim dayanamadı yakarişlarina aldı yanına ama biz kaldık.... Sakın babama beddua etmeyin lütfen annem babamı çoktan affetti. Hatta ölmeden önceki en büyük korkusu Allah ona yaptıklarının hesabını babamdan sormasiydi. Çok seviyordu çok.. babam da vefat etti 9 yıl önce. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin ama ben aklıma her geldiginde yüreğim yanıyor.. öyle de Güzel kadindi ki herkes çok begenirdi. Hatta ben 7-8 yaşlarındayken düğünde görüp görücü gelmek isteyenler oluyordu...Ben de affettim babamı ama bazı şeyler aşilmiyor... Psikolojik destek almak istiyorum ama pek vaktim de yok. Sizinle dertleşelim bari kızlar

13 Cevaplar

+1 oy
(4,443 puan) tarafından
İçimi acıttın kız akşam akşam:((( 
(4,443 puan) tarafından
Ahh canım benim ne diyeyim Rabbim burda çektiklerinin mükâfatını orda versin annene:(( birini kaybetmek çok zor hele de yarım kalmışlıkları varsa:(((
(1,623 puan) tarafından
Evet. Amin inşallah ama annem cennette. Sana anlatayım nasıl bu kadar eminim. Annem vefat ettiği gece bizim şehirde ama başka  köyde derviş varmış daha kimse haber almadan adamın haberi olmuş gece kalkmış, öğrencilerini çağırmış hatim indirmiş, misafirimiz var demiş. Çok önemli biri vefat etti demiş. Annemin haberi kimseye gitmeden adam hatmini yapmış bile. Babama ulaşmış. Kimse kildirmasin cenaze işleriyle ben ilgilencem demiş. Annem yıkandıktan sonra babama demiş ki sakın tereddüt etme eşin şehit oldu demiş.... O yüzden içim rahat çok şükür
(1,623 puan) tarafından
Aynı adam yıllar sonra ben 12-13, yaşlarındayken kardeşimi parka götürdüm diye öldüresiye dövmüştü. O gün babama msj atmış mesela kim nerden bilsin ki babamın beni dovdugunu? Babama msj atmış demiş ki o çocuklara çok eziyet ediyorsun. Bir gün sen de ölüp gidersin o çocuklar kimsesiz kalır demişti. Babam da bu adam kim diye araştırırken o adak olduğunu öğrenmişti. Adamın yalanci olma ihtimali yok yani. Olduyse eğer Rabbim o hocaya da cennetinde en güzel yerleri nasip etsin
(4,443 puan) tarafından
İnşallah canım , inan çok üzüldüm inşallah orda rahat ediyordur
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah canım. Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(3,106 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin bolca sabır versin hepimizin yüreğine dokunup birşeyleri hatırlatan bir şarkı kesin vardır diye düşünüyorum :/
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah teşekkür ederim
0 oy
(1,987 puan) tarafından
Eskilercok acimasizmis ya, benim annem de 13 yaşında evlendirilmis :(
(1,623 puan) tarafından
Dahası vardı eklemeyi unutmusum. Yıllarca birsuru kadınla aldattı annemin gözü önünde. Hepsinden haberi vardı.  Üzerine kuma getirdi. Kumasiyla beraber yıllarca aynı evde yaşadık. Sonra çok büyük kavga çıktı, kadına ayrı ev açtı. Çok sonra ayrıldılar ama iş işten geçmişti yaşananlar yaşandı çoktan
(1,623 puan) tarafından
Aynen acimasizlarmis gerçekten. Kocası öldürse bile kimse ses etmiyordu
(1,987 puan) tarafından
Vallahi içim paramparça oldu neler yaşamışlar da mecbur sineye çekmişler rabbim cennetiyle mukafatlandirsin inşallah:(
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(7,138 puan) tarafından
Yaa nasıl bir hayat hikayesi bu okurken gözlerim doldu. Allah mekanını cennet etsin bu dünyada gün yüzü görememiş öteki dünyada yeri güzel olsun çok üzüldüm 
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah canım. İlk baştaki postun yorumlarını okur musun? Çok şükür ki annemin cennette olduğuna kendimce eminim en azından içim o yönden bir nebze de olsa ferah. Ama isterdim ki evlendigimizi görsün, torunlarını görsün. Hiç birimizin büyüdüğünü bile göremedi. Genç kız olduğumu bile göremedi :(
(7,138 puan) tarafından
Yorumu yazdıktan sonra okudum zaten canım şaşırdım biraz da. Keşke o amca baban annene zulüm ettiği zamanda annen öldükten sonra size zulmettiği zamanlar da babanı uyarmak yerine şikayet etseymiş tabi karı koca arasına girimlmez der eskiler zaten insanlar şimdiki gibi bilinçli değildi aslında ama en azından yetimlere bari zarar gelmesin diye birşey yapsaymış mübarek bilmiş bilmesine ama neye yarar ..
(1,623 puan) tarafından
Şikayet etse nolcak ki elinde delil yok. Bir de o zamanlar şimdiki gibi çocuğa terlik vursan içeri almıyorlardi ki birnevi serbestti
0 oy
(15,987 puan) tarafından
Rabbim annenin mekanını cennet eylesin 

Çok acılar çekmiş 
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun senden de canım
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Ahhh bu coğrafya kaç Ünzile hikayesi ile dolu :( neler neler yaşandı, neler neler toprağa kaldı... Bir gün Ünzileler biter inşallah 
(1,623 puan) tarafından
İnşallah :(
0 oy
(12,083 puan) tarafından

Allah sabır ferahlık versin canım 

Benim annemin bi şarkısı yok fakat oda çok acılar çekti. 
Annem 17 babam 14 yaşındaydı evlendiklerinde. Babam 8 kardeş. annem diyor, gündüz tarla, inek tosun yemek bulaşık akşamı zor ediyorum 12 kişinin yükü bende. Akşam yatağıma giriyorum görümcelerim kaynım bizden önce yatmışlar. Hep birlikte koyun koyuna yatarlarmış. Anneme yer kalmazmış. Hatta anneme hala derim ne ara peş peşe çocuk yapabildin kalabalıkta:) annem babamın dedesi ve babamesinden çok dayak yemiş. Babaannem de nasibini alırmış o dayaktan. Babam 3 seneye kalmadan şehir dışında çalışmaya başlamış. Çocuk genç delikanlı daha 3 senede bir amca gelirmiş. Babamı hiç hatırlamam anılarımda yoktur. Zaten 8 sene sonra kaza ile olmuşum babamın haberi bile yokmuş. Annem beni düşürmek in balkondan atlamış olmamış. En sonunda inek tekmesine 7 aylık dünyaya gelmişim. Bana hamileyken bişeyler bulaştırmışlar anneme çok konuşmak istemiyorum o konuda.  Evlerini çok geç ayırdılar hepsi öldükten görümceler kayın evlendikten sonra. Şuan da gün yüzü görmüyor eşşek gibi çalışıyor işe yaraöaz babamda parasını yiyor. Bende içimi dökmek istedim kusura bakmayın
(1,623 puan) tarafından
Kusura bakmak ne demek. Dertleşmek için yazdım ben de. Annem de ilk evlendiginde babamın annesi yokmuş zaten. O da elti evine gelmiş. Eltisi kaynanalik etmiş. Herkese diyormuş geri göndericem edicem falan çok eziyet etmiş anneme. Sonradan şehire tasinmislar eziyetlere dayanamayıp ama asıl eziyet şehirde başlamış. Babam çevreye uyup alkol, karı kız peşine düşmüş :(
(12,083 puan) tarafından
Çok zor vallahi şu dünyadan böyle eziyet çekerek gitmek Allah mekanını cennet etsin
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin inşallah. Benim annem de daha küçğk yaşta evlenmiş annemle beraber büyüdük. Annemle arkadaş kardeş abla gibiyiz. Çok ezdiler şimdi biz büyüdük üzenin korkusuyuz. Babam da dahil 
(1,623 puan) tarafından
Ne güzel yaşıyor olsaydı kraliçe gibi yasatirdim. En çok da o ukte kaldı içimde. Allah sizin annenize bol ve güzel ömür versin inşallah
(2,366 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun senin gibi bir kızı olduğu için emin ol gurur duymuştur. Bu düşüncelerin onu güzel hatırlayışın bile çok güzel. Keşke anneler ölümsüz olsa içimi yaktın gerçekten annen için dua edeceğim çektiği her şey her acı  onun sevabı olsun inşallah :(
(1,623 puan) tarafından
Ne kadar güzel dua ettiniz öyle. Allah razı olsun sizden çok teşekkür ederim. Siz de inşallah hem bu dünyada hem öbür dünyada güzel günler görürsünüz
(2,366 puan) tarafından
Ağlatacaksın beni :( burda olsan valla kocaman sarılırdım allah senden de razı olsun sende inşallah ❤️❤️❤️❤️❤️
(1,623 puan) tarafından
Amin canım benim çok teşekkür ederim ben sarılmış kadar oldum❤️❤️❤️
0 oy
(592 puan) tarafından
Peki sen şuan kaç yasındasın

Çocugun var mı 

Eşinle severek mı evlendın 

Hayatında mutlu musun  

Mesleğin var mı 

Hangi şehirdesin  

Babanı ben affetmiyorum bu arada  
(1,623 puan) tarafından
Kız bunların hepsini yazarsam beni bilen herkes tanır :) yoksa tanıyor musun beni? :))
(592 puan) tarafından
Yok vallahi tanımıyorum annesi büyümüş bir insanın hayatını merak edıyorum  mutlusundur umarım dıgru insanı almıssndır umarım anne babasız bıde kötü eş cekılmez ama bence senın eşim mükemmel iyi bi kalbe sahıp ve senı seviyo
(1,623 puan) tarafından
Evliyim 1 çocuğum var çok şükür mutluyum. Annemin en büyük hayali bizim okumamizdi. Babama da demişti tek şartla seni affederim çocuklarımı okutursan demiş. Okul okumak için de çok badireler atlatıp bazı engeller asmam gerekti ama çok şükür yüksek lisans mezunuyum. Mesleğimi de elime aldım bin şükür. Sırf annem için belki de hala okumaya çalışıyorum yüksek lisans dan bu ay mezun oldum mesela hala da okumaya devam edeceğim
(1,623 puan) tarafından
Güzel dusuncelerin için çok teşekkür ederim. Eşim çok iyi insandır. Çok tanıyarak, aşık olarak evlenmedim ama şuan seviyorum eşimi, ailemde çok mutluyum. Hep dua ederdim Allah'ım bekar evinde çok çektim, koca evinde çektirme diye. Rabbim yüzüme baktı belki de
(592 puan) tarafından
Ayyy inanmıyorum çok mutlu oldum canım benım memursun dımı çok sevındım böyle insanlar muhakak okusun memur olsun maası olsun bellı bır sevıyeye gelsın  çok sevındım   insanın kendınde olunca okuyor işte.  93 dogumlumusun
(1,623 puan) tarafından
Memur değilim canım ama kendi iş yerimi açabileceğim duruma gelmek üzereyim özel sektorde çalışıyorum şuan ama Aralık'ta sinavim var onu kazanırsam memurdan daha iyi işim olacak inşallah. Evet 93 lüyüm :) ben de nerden anladin dicektim, profilimde yaziyormus :)))
(1,623 puan) tarafından
Ama kız kardeşimi okuttum memur ettim çok şükür. :) o da yenilerde atandı
(592 puan) tarafından
Sana helal olsun çok duyarlı bırısın  çok ıyı bırıne benzıyosun  vallahı  ben çok sevınıyorum bır kadın ayakları üzerinde durunca ınankı kendım kazanmıs gıbı sevınıyorum bende 93 liyim  memurum mersıne tayın oldum bu sene İstanbul'dan geldım asırı sıcak asırı nemlı klıma 24 saat acık hıc kapanmadan yanı öyle berbat bı sehır
(1,623 puan) tarafından
Tanistigima memnun oldum çok teşekkür ederim :) ben de Antalya'da yaşıyordum o sıcağı nemi bilirim. Özellikle başka şehirden gelenler için çok zor. Allah kolaylık versin size de
(592 puan) tarafından
Çok teşekkür ederım   hayatınız mutlulukla gecsın ınsallah
0 oy
(870 puan) tarafından
Oyyy. Boğazım düğümlendi. Ne desem boş senin için. Yaşadıkların dile kolay. Sen anlatırken ben burda üzüldüm bir de yaşayanlar... Yaşatanlar.. Allah mekanlarını cennet eylesin inşallah 
(1,623 puan) tarafından
Amin inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Benim de boğazım düğüm düğüm oldu. Belki içimi döküp rahatlarim diye buraya yazdım. iyi ki de yapmışım rahatladim baya
0 oy
(11,468 puan) tarafından
Senin için deki yara annenin çektikleri .... Herkesin imtihanı farklı oluyo annenin çok zormuş 
(1,623 puan) tarafından
Babamın arkadaşıydı biz de çocuktuk korkuyorduk
(8,318 puan) tarafından
Adi k.pek rabbim daha beterini yaşatsın ona çocuklara mi gücü yetmiş çok üzüldüm inan ki yanımda olsan da sarılsam sıkıca
(1,623 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım. İnşallah kolay kolay can veremez o ad.i pi.slik
(11,468 puan) tarafından
Ne hakla ne sıfatla döver? Ne zor ne acı bir hayat sende ki yaralar ruhunda ki yaralar nasıl iyileşir? Ya huuu bu nasıl insanlık anası ölmüş öksüzlere nasıl el kalkar nasıl insanlae var.... İnşallah ömrünün geri kalanıni güzel huzurlu mutlu yaşarsın
(1,623 puan) tarafından
Öyle maalesef. Amin inşallah çok teşekkür ederim. Senin de inşallah sevdiklerin güzel bir hayatın olur canım
0 oy
(839 puan) tarafından

Off çok kötü oldum ya. Hala babana kıyamayıp beddua etme demen bile onun için bi lütuf bence. Cok üzüldüm ağladım hatta b:(  Allah dayanma gücü versin sana da canim

(1,623 puan) tarafından
Evet kıyamıyorum yine de vefat etmeden önce çok pişman oldu o da çok acı çekti. Kanser oldu o da. O hallerini görünce affettim. Mekanı cennet olsun inşallah günahlarına kefaret olur başına gelen hastalık. Allah ona azap ederse annem de çok üzülürdü çünkü son nefesine kadar aşıktı babama. Bir de böyle buralarda anlatınca sanki beddua edecekler de yazdigima pişman olucam diye korkuyorum o yüzden ayrıca belirtiyorum. Hiç yazmamak en iyisi aslında ölünün arkasından kötü şeyleri anlatılmaz ama bazen insan içini dökmek istiyor. Allah affetsin
(839 puan) tarafından
Amin inşallah mekanları cennet olsun Rabbım affetsin <3
0 oy
(2,916 puan) tarafından

Tüylerim ürperdi :(

(1,623 puan) tarafından
Evet maalesef hayatımın çok küçük bir özeti daha kötüleri de var tabiiki buna şükür

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 313 göst.
5 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,095 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Damlakaramuk (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 528 göst.
7 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ciddibiri (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 292 göst.