0 oy
930 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Eşim bana defalarca kez farklı model arabalar kullandırttı fakat bir türlü su debriyaj işini yapamıyorum. En son bugün eşeğe bile anlatsam anlardı nasıl bir insansın ki eşek kadar olamıyorsun diye bağırdı. Kesin şimdi panik atağın tutar ya da ağlarsın dedi. Küstüm kendisine zoruma gitti açıkçası. Nasıl ayarlayabilirim su debriyaj işini? 

30 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bacım kimse anasının karnında ogrenmiyo yavaş yavaş alışıyor 

Benim eşim asla vermezdi arabayı inat ettim zorla aldım bi çıktım trafiğe çıkış o çıkış ☺️☺️

Arabayı değiştirdi büyük araba aldı vurursun surtersin vermem bunu dedi kendi sürttü yine inat ettim aldım çıktım 

Elbette dört dörtlük sürmüyorum özellikle park konusunda iyi değilim ama yine de mücadele ediyorum 

Bekarken çok iyi sürerdim kendi arabam vardı evlenince kuflendim 6 yıl hiç surdurmedi 
tarafından
Ben aşırı korkardım arabadan. Ön yan koltuğa dahi oturamazdim. Şimdi ise bir şeyler yapmaya çalıştıkça olmuyor delireceğim. Asalak gibi hissediyorum
tarafından
Eşinden değil kurstan al dersi canım
Eşler sadece heves kırıyor
tarafından
Eşim dışında yardım alabileceğim bir yer yok maalesef
-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Eşimin manuel di arabası ben kullanamam dedim dedim sonunda sattırıp otomatik aldık
tarafından
Bizde öyle yaparız ama hevesim kalmadı
(1,126 puan) tarafından
Hevesinin kaçması eşinin işine gelir. İnat et kararlı ol
tarafından
Ama böyle toptan kırılıyorum
0 oy
(861 puan) tarafından
Eşten öğrenilmez hoca tut hemen öğrenirsin 
tarafından
O şuan mümkün değil
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Kocadan hoca olmaz bu bit gerçek. Direksiyon hocasıyla çalış. Ben otomatik araba kullanıyorum sonra duz vites aldık eşimle birbirimize girdik resmen bana öğretirken. Direksiyon hocasından 1 saat ders aldim ve mis gibi trafiğe çıktım. 
tarafından
Mahrumiyet bölgesindeyiz eşim dışında öğretebilecek biri yok
0 oy
(11,899 puan) tarafından
Eşin ağır konuşmuş ayıp etmiş. 

Otomatik vites arabada bu sorunlar olmuyor imkanınız varsa otomatik alın
tarafından
Hayal bizim için ama artık hevesim kalmadı
0 oy
(214 puan) tarafından
Debriyaj dediğin vites atarken mi yaptığın debriyaj ?

Yarım gereken yerlerde mi yapamadığın debriyaj ?

Yoksa arabanın durmasını sağlaman için debriyaj ile birlikte fren olanını mı yapamıyorsun?
tarafından
Yokuşta kalıyorum direk ve istop ettiriyorum
(214 puan) tarafından
Yarım debriyajı yapamıyorsun en önemlisi aslında
Bunun tekniklerini YouTube de çok iyi anlatıyorlar ben hep oradan izliyordum pratikte tabi ki başta hatalar yapıyoruz ama sonrasında alışıyorsun yapmaya tekniğini yani formulunu iyi cozmen lazım
tarafından
YouTube üzerinden izleyeyim o halde biraz. Teşekkür ederim
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Debriyajla gaza orantili basacaksın. Debriyajdan ayağını çektiğin hizada gaza basacaksın ama yavaş yavaş. Sonra debriyajdan yavaşça cekceksin gaz basılı kalacak 
tarafından
Teşekkür ederim.
0 oy
(619 puan) tarafından
Sol ayaginla debriyaji kokledin ya sag ayaginla gaza bas hafif hafif ve gazi biraz ortalayinca debriyagi yavas yavas birakmaya basla araba gitmeye baslayacak debriyaji birakmana yakin gazi artir 
tarafından
Tamamdır teşekkür ederim
0 oy
(237 puan) tarafından
Debriyaj dan bir anda ayağını çekersen araba bir anda stop eder debriyajı yarım kaldırıp gaza bas araba hareket ettiğinde tamamen ayağını debriyajdan çek tek başınada çalışabilirsin eşin panik yaptırıyorsa
tarafından
Tek başıma yapamam. Hem bebeğim var hem arabaya bir şey olursa hiç çenesini çekemem
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Sürekli farklı araba kullanırsan debriyaji zor ayarlarsın her arabanın kalkışı farklı kocan olacak essek bunu bilmiyo mu sende ona bunu söyle 
tarafından
Hiç öyle bir şey demedi. Her arabada debriyaj var nasıl hala ayarlayamiyorsun diyor
(4,342 puan) tarafından
Kendisi çok  biliyomus gibi Bi de sana mi öğretiyo:))

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 173 göst.
9 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Canan1307 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 580 göst.
26 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Asya15 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Leila (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 193 göst.