0 oy
198 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (587 puan) tarafından
2 aylık bebeğimin başında sürekli deri kuruluğu oluyor da inek sütüne alerjisi olanlar oluyormuş deride döküntü bir çok belirtisi varmış böyle bir şey yaşayan var mı belirtileri nedir nasıl anlarım 

9 Cevaplar

0 oy
(587 puan) tarafından

En İyi Cevap

Böyle kuruluk oluyor sürekli 

image

-Reklam-
0 oy
tarafından
kakada kan oluyor genelde. atopik dermatit de olabilir  alerji testi yapılması lazım 
(587 puan) tarafından
Kesin kan olur değil mi cildiyeye götürmeyi düşünüyorum zaten
tarafından
çocuk doktoruna götür canım onlar yapar alerjş testini cildi için gerek görürse cildiyeye yönlendirir zaten
(587 puan) tarafından
Tamam canım teşekkürler
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Umarım inek sütü vermemişsinizdir. 2 yaşından önce inek sütü verilmesi önerilmiyor.
tarafından
oluyor canım baya sıkı diyet yapıyor anne, süt ve süt ürünleri tüketemiyor. kanlı kaka en belirgin özelliklerinden biri
(1,113 puan) tarafından
Anladım canım, Rabbim şifa versin inşallah
(587 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
(6,540 puan) tarafından
Ben aylarca ,makarna,patates,pilav yedim herseye alerjisi vardi.
Anne sutu alinca oluyo yani.
(587 puan) tarafından
Belirtileri ne oldu?
0 oy
(14,746 puan) tarafından
Sadece saçında ise sampuandan da olabilir veya konak da olabilir. Sut ürünleri alerjisi varsa huzursuz bağırsak sendromu mukuslu kaka deride kızarıklık vs. Olur
(587 puan) tarafından
Kızarıklık yok sadece çok döküntü var yani kuruluk gibi
0 oy
(6,540 puan) tarafından
Dalin mi kullaniyosunuz ?

İnek sutu degil bi cok besin alerji yapabilir mesela yer fistigi ,tahin,cilek,kivi,findik inek sutune gore daha alerjen besinlerdir.

Kaka da kan,egzama,kusma,oksuruk,huzursuzluk,uykusuzluk baslica alerji belirtileridir. Alerjiden supheleniyosaniz uzmanlik olani alerji olan bi doktora goturun. 

Konakta olabilir kafasindakiler. Resim koyarsaniz belki daha iyi yardimci oluruz.
(587 puan) tarafından
Yok hayır dalin kullanmıyorum onun zararını biliyorum tamm atayım
(587 puan) tarafından
Ekledim başa tutturdum
(587 puan) tarafından
Konak değil onu biliyorum da nasıl olduğunu bu böyle kuruluk ne yaptıysam geçmiyor
(6,540 puan) tarafından
Evet konak degil sanki kepek gibi farkli bi durum. Hangi sampuani kullaniyosunuz ? Hic doktora sordunuz mu ne dediler ?
Alerjide boyle bi sey olmadi bizde ama belki sizin ki bu sekil tepki vermiste olabilir.
(587 puan) tarafından
Chıcco natural şampuan kullanıyorum sağlık ocağındaki doktor normal dedi zeytin yağı sür onu da yaptım pek fayda etmeyince aklıma alerji olabilir mi geldi
0 oy
tarafından
Mukuslu kaka, kusma vs gibi birden fazla belirtisi var alerjinin. Bazen çocuk immünoloji bölümü doktoru dahi kesin çözüm sunamaz. Çünkü küçük bebeklerde deride veya kanda bazen alerjisi çıkmayabilir. Senin dikkat etmen gerekli. Sütten de geçiyor sende yemeyeceksin. Ve çapraz reaksiyon olan sutlerde var 
(587 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
tarafından
Sen mesela bir hafta yumurta, süt ve süt ürünlerini kes bakalım yeme bebekte ne gibi gelişme oluyor. Bioderma şampuanı ve nemlendiricisi kullandım belki sana da iyi gelir
(587 puan) tarafından
Olur Bi deneyeyim en azından
tarafından
Rabbin şifa versin inşaAllah. Bizimde süt ve süt ürünleri, yumurta alerjimiz var. Zor biraz
0 oy
(2,313 puan) tarafından
Benim oğlumun vardı. Süt ve süt ürünlerine alerjisi. Böyle değildi kuruluk yani. Berbat bir haledeydi. Yüzü gözü kan içinde kalıyordu. Vücududa . Kakası da kan da vardı mukuslu
(587 puan) tarafından
Ya öyle mi böyle ciltte belli ediyor dediler de ben de sürekli kuruluk olunca şüphelendim
(2,313 puan) tarafından
Evet çok ediyor. Baştan aşağı kupkuruydu cildi.
0 oy
(1,496 puan) tarafından
Egzemasi ve kakada kan olur veya mukuslu olur kakasi
(587 puan) tarafından
Anladım sağolun
0 oy
(3,327 puan) tarafından
Sadece basinda mi basindaysa bana normal geldi alerji belirtisi bizde yanaklarda cok kizarma sumuksu kaka vucudunda dokuntu ve kizariklik yapti
(587 puan) tarafından
Evet sadece başında kuruluk var hiç kızarıklık olmadı
(3,327 puan) tarafından
Alerji degil bence cogu yeni dogan bebegin basinda dokuntu olur alerji olmasi icin vucudundada dokuntu olmasi lazim hem sende dene evde bakalim emziriyoraan eger sut ve sut urunu icinde sut olan hic bir seyi yeme mama kullaniyorsaniz eger alerji mamasi kullan bakalim 3 4 gin gececek mi
(3,327 puan) tarafından
2 oglumdada coklu gida alerjisi varsi ordan biliyorum bende
(587 puan) tarafından
Mama kullanmıyorum da olmazsa öyle yapayım

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 144 göst.
4 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kubra- (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 138 göst.
0 oy
13 cevap 417 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,740 cevap

328,960 kullanıcı

...